Råde v Grei 17.02.2023

 

Fredag 17.02.2023: Råde v Grei

Selv om det var kaldt og guffent ute, hindret det meg ikke i å ta turen ut igjen for å se litt fotball denne fredagskvelden. Destinasjonen var Råde Idrettspark, der det skulle være treningskamp mellom Råde og Grei, så turen gikk med buss inn til Fredrikstad og toget derfra til Råde. Fra Råde stasjon brukte jeg apostlenes hester, og unnet meg som planlagt også en deilig porsjon biffsnadder på tavernetten i Råde før jeg etter hvert tuslet videre i mørket bortover mot kveldens kamparena, krysset under E6, og ankom med rundt ti minutter til avspark.

Råde spiller som kjent i 4. divisjon Østfold, som de vant i fjor. Dessverre er det slik at det i seg selv ikke er nok i alle kretser, og det ble som man husker tap i kvalifiseringen mot Vestfold-vinner Sandefjord Fotball 2, etter noe bortimot et regelrett ran her i Råde. Dermed går de løs på ny sesong i 4. divisjon, og er igjen den naturlige favoritten, men kanskje kan de få tøff konkurranse av blant annet Drøbak/Frogn? Grei spiller på sine side nå også i 4. divisjon, men i en av Oslo-kretsens avdelinger. De spilte i fjor i 3. divisjon, men rykket ned, og uten at jeg har inngående kjennskap til situasjonen i klubben fra Oslo Øst, ville de kanskje være en interessant motstander for Råde å måle krefter mot.

Det var tidlig en viss stillingskrig der lagene tok og følte på hverandre, med det er liten tvil om at det var Råde som etter hvert tok over ute på kunstgresset, til tross for at de manglet noen av sine faste. Det var ikke ufortjent da Tobias Guttulsrød i kampens 20. minutt sendte Råde i ledelsen med 1-0 via stolpen, og heller ikke ufortjent at de et snaut kvarter senere doblet ledelsen ved Fredrik Stokke. Det sto også 2-0 da dommeren blåste i fløyta for å signalisere at man kunne ta pause og komme seg i garderoben for å få varmet seg litt, og det var det ikke noe som helst å si på.

Jeg hadde denne kvelden også fått selskap av min banehopper-kompis Stig-André Lippert, og sammen tilbragte vi pausen inne i varmen i klubbhuset, der vi kunne høre ‘hårføneren’ fra Grei-garderoben i etasjen under. Det hadde da også tilsynelatende en viss effekt, for Grei var bedre etter hvilen. I hvert fall tok de over mer av banespillet, og hadde mye ball, men det var likevel Råde som skapte de største farlighetene, når det var noen slike. Kort oppsummert, ble det ingen mål etter sidebytte, og dermed endte det med seier 2-0 til Råde. Det var ingen grunn til å stå igjen i kulda, og jeg takket gladelig ja til Lipperts tilbud om å skysse med ned til Råde stasjon slik at jeg kunne komme meg med toget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Råde v Grei 2-0 (2-0)
Friendly
Råde Idrettspark, 17 February 2023
1-0 Tobias Guttulsrød (20)
2-0 Fredrik Stokke (34)
Att: 21 (h/c)
Admission: Free

Next game: 20.02.2023: Skjeberg Sport v Veum
Previous game: 16.02.2023 Trosvik v Lisleby

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg