Tune v Trøgstad/Båstad 14.02.2023

Tirsdag 14.02.2023: Tune v Trøgstad/Båstad

Etter en fotballfri mandag var det på tide med en dose fotball igjen, og denne gang skulle turen gå opp til Tunebanen, der det også var duket for min første obligatoriske kamp på norsk jord i 2023. Det dreide seg riktignok om Østfoldmesterskapet, eller Vintercupen som den etter nok et navnebytte nå tydeligvis heter. Det må sies at den i år har vært intet mindre enn en total parodi, med en haug av avlyste kamper og klubber som ikke har klart å stille lag etc, og om det ikke blir en bedring, er det kanskje like greit å legge ned hele greia.

Det får uansett bli en debatt for en annen gang, for etter å ha busset opp til Tunebanen, var jeg nå klar for å se oppgjøret Tune v Trøgstad/Båstad. Det var som vanlig den ‘øvre’ banen som skulle benyttes, og der fikk jeg selskap av den lokale ‘tuneflua’ Trond Sæterøy som også hadde tatt turen til gamle jaktmarker og som vanlig var godt selskap. Dette var også et møte mellom to klubber jeg mistenkte ville kjempe i toppen av hver sin 6. divisjons-avdeling; Tune i avdeling 2, og Trø/Bå sammen med kanskje først og fremst Torp i avdeling 1.

Trøgstad/Båstad skapte tidlig problemer for Tune med sin hurtighet, og Ayan Akram satt inn 0-1 i det 12. minutt. Tune fikk sin utligning i det 29. minutt, og det var Soraj Ilyas som fant nettmaskene med et herlig skudd som ble vridd inn i bortre hjørne. Tune er nok imidlertid neppe fornøyd med at de slapp inn nok et baklengsmål sekunder etter sin utligning, og det var denne gang Daniel Enger Kreppen som sendte Trøgstad/Båstad tilbake i ledelsen og sørget for at det sto 1-2 da det ble blåst for pause.

I det 52. minutt økte Kristian Norlid til 1-3, men kun to minutter etterpå fikk han et noe strengt rødt kort, og en Tune-leder hevdet at han ikke hadde vært spilleberettiget til kampen og nå kanskje ville havne i problemer når kretsen skulle ilegge karantene og sikkert ville legge merke til det. Det gikk ikke lang tid før Arya Yosefi headet inn reduseringen til 2-3 for Tune, men i det 74. minutt gjenopprettet Ayan Akram gjestenes tomålsledelse med sitt andre for dagen. Til tross for flere sjanser herfra og inn, ble det ikke flere mål, og dermed endte det 2-4. Jeg får avslutningsvis takke Trond for skyss til Sarpsborg bussterminal, der jeg kom meg med bussen hjem.

Tune v Trøgstad/Båstad 2-4 (1-2)