Vansjø/Svinndal v Hobøl 14.06.2022

 

Tirsdag 14.06.2022: Vansjø/Svinndal v Hobøl

Noen baner her i Østfold er betydelig mer kronglete å besøke enn andre om jeg skal reise kollektivt, og en av de mest vriene i så måte er Vansjø/Svinndal sin hjemmebane, Kirkebygden kunstgress. Faktisk har det vist seg helt umulig, for om jeg vil hjem igjen til Fredrikstad-området, går siste buss tilbake et par timer før kampen i det hele tatt har startet! For en stund siden øynet jeg en mulighet da det ble arrangert søndagskamp, men det var inntil jeg sjekket opp kollektivtilbudet og fant ut at det var fullstendig fraværende, med ankomst i Kirkebygden først mandag morgen (etter tre-fire bytter og tilsynelatende en tilværelse som uteligger enten ved Mosseporten eller i Knapstad)! Derfor passet det nå bra at Trond Sæterøy hadde vist interesse for kveldens kamp mellom Vansjø/Svinndal og Hobøl og samtidig sagt seg villig til å gi meg skyss.

Etter å ha flydd hjem fra Podgorica via Beograd etter noen dager på Balkan, hadde jeg landet såpass sent på søndagskvelden at jeg dro til Drøbak for å overnatte hos min mor, og også mandagen ble en fotballfri dag, så nå var jeg klar for kamp igjen. Derfor var jeg ikke vond å be da tilbudet kom, og etter at Trond kom som avtalt for å plukke meg opp, satt vi sporenstreks kursen mot Våler kommune og Kirkebygden kunstgress. Vi parkerte utenfor der i god tid før avspark, og siden Trond tross alt jobber i området, er det nok ikke så overraskende at han fort traff på kjentfolk som han endte opp i prat med mens jeg etter hvert tok en liten runde rundt banen i påvente av kampstart.

Vansjø/Svinndal IL har røtter tilbake til 1920, da Sportsklubben Vansjø ble stiftet, men da som ren sykkelklubb. I 1933 ble Svinndal Idrettslag stiftet, da under navnet Svint. Disse to slo seg i 1968 sammen til Vansjø-Svinndal Idrettslag, men har senere endret skrivemåten. I dagligtale omtales klubben gjerne som V/S. De spiller tilsynelatende nå alle sine kamper her på Kirkebygden kunstgress, og det som er litt synd i så måte er at gressbanen på Svinndal Stadion i Svinndal ligger der ubrukt; i hvert fall hva A-lagsfotball gjelder. V/S spiller nå uansett i 7. divisjon, og skulle nå opp mot det som vel må være lov å kalle en nokså lokal rival.

Det er nemlig gledelig at også Hobøl har klart å stille A-lag igjen; spesielt i en sesong der flere klubber har måttet innse at de ikke klarer det. Nå hadde imidlertid bortelaget en tøff oppgave foran seg, for når V/S spiller med meg til stede, blir det gjerne målfest i deres favør. Selv om det kun dreide seg om to kamper hittil, var statistikken slik at dersom trenden fortsatte, burde V/S nesten stille opp med privatsjåfør og gratis sesongkort (selv om det riktignok uansett var gratis inngang) i fremtiden. To ganger tidligere hadde jeg altså sett V/S, og begge på bortebane. Det hadde endt med seier 10-0 over Eika Krapfoss, og 10-1 over nettopp Hobøl i en treningskamp i februar i år. Vanvittige 20-1 i målforskjell på kun to kamper altså. Ville min tilstedeværelse ha samme effekt på hjemmebane?

Tilskuerfasilitetene rundt kunstgressbanen her består utelukkende av et par rader med seter i en gressvoll på bortre langside, der det også var et lite hav av flotte lilla lupiner. Vi lar imidlertid andre ta seg av botanikken, og følger i stedet opp med å informere om at de laglederbenkene er å finne på motsatt langside. Videre kan jeg opplyse om at stillingen i 7. divisjon Østfold avdeling 2 var slik at HSV 2 ledet tabellen med 19 poeng på sine åtte kamper hittil. Ett poeng bak fulgte Badebyen Drøbak, mens trioen Spydeberg 2, Eidsberg og Askim Fotball 3 lå fem poeng bak. Alle disse hadde én kamp til gode på HSV 2, men det hadde ikke V/S som fulgte på en sjetteplass og hadde sju poeng opp til tetlaget etter tre strake tap. Hobøl på sin side lå på en niendeplass med sju poeng på åtte kamper.

V/S kom best i gang, og Sondre Erøy Belgen sendte vertene i ledelsen i det 9. minutt. Hobøl prøvde riktignok å spille fin fotball, men det var mer futt i hjemmelaget, og ti minutter senere doblet Andreas Sandum ledelsen til 2-0 med et flott skudd. Jeg hadde merket meg en ung kar på Hobøl, og han så faktisk så ung ut at jeg nærmest måtte pusse brilleglassene. Sindre Nøring hadde visstnok kun fylt 15 år et par dager tidligere, men gjorde seg slett ikke bort, og det var da også han som straffet V/S da de mistet ballen på egen halvdel. Avslutningen ble slått i stolpen av keeper, men Nøring satt inn returen. Det skal nevnes at han vel også fikk bære kapteinsbindet mot slutten, og da var kontrasten stor til 54-åringen som i store deler av kampen var kaptein for V/S! Det sto 2-1 til pause, men det kunne vært mer om V/S hadde hatt mer presisjon i avslutningene.

Det tok Gøran Koteng Willasen 13 sekunder av andre omgang å gjenopprette tomålsledelsen til V/S, og deretter fulgte en periode med flere store sjanser begge veier, før V/S igjen tok grep og Hobøl slet med å komme over midtstreken. Et kvarters tid gjensto da Andreas Sandum økte til 4-1 fra straffemerket, og kun to minutter senere sørget Thomas Aaslund for 5-1 med en lobb fra rundt 25 meter. Det kunne i det hele tatt blitt langt styggere etter pause sett fra gjestenes ståsted, selv om de yppet seg litt i sluttminuttene, men likevel var det V/S som igjen scoret på overtid, da Jørgen Thømt Jensen fastsatt sluttresultatet til 6-1. Jeg får beklage til V/S at min tilstedeværelse ikke sørget for tosifret denne gang, men det kan de først og fremst takke litt sjansesløsing for, og jeg regnet uansett med at de var fornøyd. Det var også jeg med å endelig få huket av for et besøk her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 207:
Vansjø/Svinndal v Hobøl 6-1 (2-1)
7. divisjon Østfold avd. 2
Kirkebygden kunstgress, 14 June 2022
1-0 Sondre Erøy Belgen (9)
2-0 Andreas Sandum (19)
2-1 Sindre Nøring (38)
3-1 Gøran Koteng Willassen (46)
4-1 Andreas Sandum (pen, 75)
5-1 Thomas Aaslund (77)
6-1 Jørgen Thømt Jensen (90+3)
Att: 49 (h/c)
Admission: Free

Next game: 16.06.2022: Begby v Lervik
Previous game: 11.06.2022: Montenegro v Bosnia and Herzegovina
Previous norwegian game: 06.06.2022: Huk v Rustad Abildsø 2

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg