Begby v Lervik 16.06.2022

Torsdag 16.06.2022: Begby v Lervik

Etter en fotballfri onsdag, følte jeg etter en litt stri dag for en dose fotball igjen, og det var liten tvil om hvor jeg da skulle, for Begby sin kamp mot Lervik var en av kun to A-lagskamper i Østfold denne kvelden, og den eneste med to førstelag involvert. Det er heller ikke altfor mange banene som ligger nærmere min bopel enn Begby Arena, men Jon Erik uttrykte uansett interesse for å være med, slik at han kjørte oss dit. Anders Askedal hadde også meldt om at han ville sykle opp, og da vi ankom så vi snart at også Trond Sæterøy hadde tatt turen fra Sarpsborg, slik at jeg var i godt selskap denne kvelden.

Det dreide seg om en kamp i 5. divisjon Østfold, der Selbak toppet tabellen med 28 poeng på sine 10 kamper hittil. De ble fulgt av Idd med 25 poeng på 11 kamper, og Askim Fotball med 23 poeng på 10 kamper. Det var først og fremst disse det sto mellom, og jeg har jo helt siden før sesongstart sagt at jeg forventet en duell mellom Selbak og Askim, mens Idd hadde overrasket meg positivt. Mer interessant for kveldens kamp var situasjonen i bunnen av tabellen, for det var et realt bunnoppgjør. Lervik lå helt sist med kun 3 poeng på 10 kamper, mens Begby lå på plassen foran med 4 poeng på sine 9 kamper hittil. En eventuell trepoenger her ville komme svært godt med for begge lag.

Begby gikk rett og slett ut i hundre, og hadde nærmest hatt et konstant press frem til ballen lå i Lervik-målet rett etter at vi hadde passert fire minutter spilt. Tobias Wærnes Nielsen var målscorer, og vi forventet vel at kampen ville fortsette i samme spor, men det døde nå litt hen, og Lervik klarte samtidig å spille seg mye mer inn i kampen. Det var ståa frem til vi inne i overtiden av første omgang, for i det tredje overtidsminuttet klarerer Lervik-keeperen rett i vertenes Shadmer Mirzaei, og ballen ender i mål. Dermed sto det 2-0 til pause, og vi kunne holde et lite ‘rådsmøte’ mens vi ventet på andre omgang.

Lervik fikk en veldig god start på andre omgang da Sindre Antoni Bossum reduserte til 2-1 i omgangens første minutt, men få minutter senere hadde Mathias Larsen gjenopprettet tomålsledelsen for Begby, og da Henrik Brest Knutsen økte til 4-1 var det liten tvil om at dette var avgjort. Inn for Begby hadde kommet Benjamin Jensen, og han skapte mye hodebry for Lervik med sin hurtighet, og imponerte oss den tiden han fikk spille. Han scoret også to ganger, slik at det sto 6-1 til Begby, og da hjalp det lite at Filip Formoe Sveen pyntet litt på resultatet for Lervik og fastsatte sluttresultatet til 6-2 like før slutt. En fullt fortjent hjemmeseier, og en av de tilstedeværende mente at visse nye koster muligens hadde skapt litt ny giv i Begby-leiren.

Begby v Lervik 6-2 (2-0)