Askim Fotball v Selbak 17.06.2022

 

Fredag 17.06.2022: Askim Fotball v Selbak

Det var fredag kveld, og sene fredagskamper i Askim er ikke noe jeg normalt ser, da man tross alt også skal komme seg hjem igjen. Denne fredagen åpnet det seg imidlertid en mulighet til nettopp det, for mens jeg opprinnelig tittet på Rakkestad v Østsiden, hadde Selbak-gutta bestemt seg for å kjøre buss til bortekampen og toppoppgjøret mot Askim Fotball, siden spillerne skulle tilbake til Fredrikstad og på Idyll-festivalen etter kamp. Oppmann Anders Askedal mente det bare var å bli med, og det takket jeg gladelig ja takk til, så det var med en forsyning av oransje Bulmers at jeg ble plukket opp av ham og kjørt opp til Selbak Stadion, der bussen skulle gå fra.

Som vanlig er når Askedal ordner med buss, hadde han fått tak i Slevik-bussen og bussjåfør Roy. Sistnevnte ringte og sa at han ble et kvarters tid forsinket, men at han snart dro fra seg oppe på Torp, og snart kom han slik at vi kunne komme oss om bord i bussen og sette kursen mot Indre Østfold. Da vi kom inn i Askim sentrum, fikk jeg rollen som kartleser, selv om vi mente å vite hvor vi skulle, og snart kunne vi parkere bussen ved Askim Stadion, der jeg måtte tilbake til 2012 og cupkampen mellom Askim og Fredrikstad for å finne min forrige og inntil nå eneste kamp. Nå har jeg riktignok sett kamp senere på både Askim kunstgress, rett ved siden av, og Hovbanen et annet sted i byen, men etter ti år var det kanskje på tide med en visitt igjen.

Det var duket for viktig toppkamp i 5. divisjon Østfold, der Selbak toppet tabellen med 28 poeng på sine 10 kamper. De hadde fem poeng ned til Askim Fotball på tredjeplass, så en borteseier ville sørge for å øke luka til det som sannsynligvis vil bli de hardeste utfordrerne, mens en hjemmeseier naturlig nok ville sørge for at Selbak ville få Askim helt opp i ryggen. Mellom de to lå for øvrig Idd, med tre poeng opp til Selbak, men med én kamp mer spilt, etter en nokså imponerende sesongstart, så de var heller på ingen måte ute av det. For Selbak sin del hadde trener Flemming Johansen dessverre måttet melde forfall, så hans kollega Sivert Thorsen fikk ansvaret for å lede laget på Askim Stadion.

Etter en røykepause ved ankomst hadde jeg søkt tilflukt i bussen igjen en stund, for det var nokså ufyselig vær denne kvelden. Heldigvis har man på Askim Stadion tak over den etter forholdene store tribunen på bortre langside, slik at jeg etter hvert søkte ly der sammen med Askedal da det nærmet seg kampstart. Nå hadde regnet nemlig tiltatt i styrke, og det bøttet ned, slik at vi var litt glade for at vi sto under tak og ikke var blant aktørene som nå var klare til å sparke i gang kampen ute på banen. Der er det heldigvis fortsatt naturgress også, og det er alltid fint når man en gang i blant kan få se fotball på skikkelig underlag også her til lands.

Mannen man først og fremst må passe på når man møter Askim er nok Ole Herman Opås, og det var ikke overraskende han som var målscorer da hjemmelaget tok ledelsen i det sjuende minutt. Askim hadde initiativet i pøsregnet, med måtte vente til det 43. minutt før Opås ble spilt gjennom, lobbet over keeper, og scoret sitt og hjemmelagets andre for kvelden. Selbak reduserte imidlertid på overtid av første omgang, da Hans-Ludvig Lutnæs styrte inn et innlegg. Dermed sto det 2-1 til pause. Jeg dristet meg til og med ut i regnet og over på motsatt side for å ta en tur i kiosken mens spillerne var i garderoben.

Selbak hadde fått blod på tann med sin redusering på et gunstig tidspunkt, og etter fem minutter av andre omgang var vi like langt da Stian Børresen utlignet til 2-2 . Dessverre for Selbak ble Stian Bergh utvist etter å ha fått sitt andre gule kort bare noen minutter senere, og kanskje hadde det i etterpåklokskapens navn vært en god idé å bytte ham ut i pausen etter hans gule kort mot slutten av første omgang og deretter nok en situasjon rett før pause der han slapp unna. Samtidig måtte et kjent fjes i rollen som delegat gå bort og få vaktene til å rydde opp hos en gjeng lenger bort på tribunen, der klirringen i flasker og de delvis ufine tilropene hadde blitt stadig tydeligere og hyppigere. Vakta truet med å ringe ‘polisen’, og uttalte hoderystende til oss etter kamp at nå blir det nok bot.

Uansett var kampbildet nå slik at Askim forsøkte å bryte ned et Selbak-lag som forsvarte seg med nebb og klør, og som tross alt også var skummelt frempå ved noen anledninger selv om det naturlig nok nå var Askim som styrte ute på gressmatta. Avgjørelsen falt i det 82. minutt, og det skjedde fra straffemerket. Opås gjorde ingen feil, og sørget med sitt hattrick for at Askim Fotball vant toppkampen 3-2. Det var bare å vente på at Selbak-gutta skulle få dusjet og skiftet, slik at vi kunne komme oss av gårde, og det virket også som om de ristet av seg den verste skuffelsen på veien tilbake til Fredrikstad, for nå var det ikke bare jeg som kunne drikke annet enn alkoholfritt. Etter en svipptur innom Selbak Stadion, skulle Roy kjøre gutta til Idyll-festivalen, men jeg hoppet av på min lokale bussholdeplass.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Askim Fotball v Selbak 3-2 (2-1)
5. divisjon Østfold
Askim Stadion, 17 June 2022
1-0 Ole Herman Opås (7)
2-0 Ole Herman Opås (43)
2-1 Hans-Ludvig Lutnæs (45+1)
2-2 Stian Børresen (51)
3-2 Ole Herman Opås (pen, 82)
Att: 103 (h/c)
Admission: Free

Next game: 18.06.2022: Lisleby v Tistedalen
Previous game: 16.06.2022: Begby v Lervik

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg