Østsiden v Moss 2 20.09.2021

Mandag 20.09.2021: Østsiden v Moss 2

Denne mandagen hadde jeg egentlig blinket meg ut kampen Gresvik v Idd i Trondalen, der jeg ikke hadde vært på besøk siden 2005. Til syvende og sist var det dog latsabben i meg som vant denne dagen, siden jeg nå ikke følte for turen med to busser og en solid spasertur fra Gressvik ‘sentrum’. I stedet valgte jeg – til tross for et ‘reservelag’ involvert – å holde meg meget lokalt og heller tusle ned til Østsiden Stadion, der Østsiden skulle to imot Moss 2. Jeg gikk innom min navnebror som er en av de nærmest naboene til Østsiden Stadion, siden han ville være med, og to blad Anders Johansen ankom derfor fem minutters tid før avspark.

I motsetning til hjemmekampen mot Selbak, var det denne gang en person som gikk rundt og krevde inn 50 kroner i inngangspenger, så da fikk også klubben litt metaforisk klingende mynt i klubbkassa. De håpet selvsagt også på at kvelden skulle være innbringende med tanke på poeng, og selv om jeg personlig ikke hadde helt troen på at de på alvor skulle kunne kjempe med Råde og Sprint-Jeløy om divisjons-tittelen til slutt, hang de nokså greit med foreløpig. Etter et overraskende tap for SFK i seriepremieren hadde de radet opp seire, og kom nå fra en imponerende borteseier over Drøbak/Frogn, så Moss 2 skulle vel i så måte også være overkommelig motstand.

Allerede i kampens første minutt var Øssia frempå ved Thomas Kolseth som løp seg fri og skjøt like utenfor, og hjemmelaget tok tak i kampen fra start. De presset frem feil hos mossingene, og bød på fine overganger og angrep, men ballen ville i mål før i det 19. minutt. Oskar Fritzner var enorm ute på den herlige naturgressmatta, og det var han som spilte fri Enal Hasurdzic som dermed kom alene med keeper og besørget 1-0. Kolseth hadde deretter nok en avslutning like utenfor, før vertene også traff stolpen, og det kunne fort stått mer enn 1-0 til pause, etter en omgang der Øssia hadde full kontroll og mossingene knapt klarte å skape noe som helst av farligheter.

Øssia fortsatte i samme sporet etter hvilen, og snaut tjue minutter ut i andre omgang fikk de straffespark da Sander Heieren ble holdt igjen i feltet. Enal Hasurdzic scoret fra straffemerket, og doblet ledelsen til 2-0. Under ti minutter senere var det ingen tvil om kampens utfall da Øssia økte til 3-0 med det som på mange måter var en kopi av det første målet. Fritzner spilte gjennom Hasurdzic som noterte seg for hattrick ved å plassere ballen forbi keeper og i mål. Øssia kunne fort scoret både ett og to til, for de bedrev litt sjansesløseri mot slutten, men kunne uansett si seg fornøyd med tre nye poeng etter en forestilling der seieren egentlig aldri virket truet.

Østsiden v Moss 2 3-0 (1-0)