Fredrikstad v Ullensaker/Kisa 19.09.2021

Søndag 19.09.2021: Fredrikstad v Ullensaker/Kisa

Selv om søndagskamper ikke nødvendigvis innbyr til samme type festligheter og utskeielser som lørdagskamper, valgte vi igjen å lade opp til kamp på Lille Dragen (gamle West End pub). Det var Ullensaker/Kisa som var motstander for FFK denne søndagen, og vi forventet nå en ny trepoenger fra et FFK som kun hadde tre poeng på sine tre siste kamper, og som derfor trengte poeng for å henge med i toppen. Ull/Kisa på sin side kom fra tre strake tap, og hadde nok så smått kanskje begynt å se seg litt over skulderen. Det var en optimistisk liten gjeng med FFK-supportere som etter hvert forlot Lille Dragen og krysset elva på sin vei bort til Fredrikstad Stadion.

Etter noen nølende åpningsminutter, tok FFK grep om banespillet, og skulle levere noe bortimot årsbeste sett bort fra at de slet med å få ballen i mål. Vertene produserte sjanser på løpende bånd, og både Henrik Kjelsrud Johansen, Taofeek Ismaheel, Riki Alba og Håvard Åsheim var blant de som hadde gode muligheter uten å klare å overliste Stefan Hagerup i gjestenes mål. Selv ikke fra straffemerket ville det seg, for da FFK fikk straffe, leverte Thomas Drage et dårlig straffespark i keeperhøyde som Hagerup reddet greit. Gjestene fra Jessheim hadde en ok sjanse de også, men da avslutningen gikk såpass høyt over mål at den ikke var i nærheten av å sette Håvar Jenssen på prøve, sto det 0-0 til pause.

FFK fortsatte å kjøre på etter hvilen, og kaptein Kjelsrud hadde på egen hånd sjanser til å score hattrick, og da han først fikk ballen i mål, ble det blåst et billig frispark motsatt vei. Innimellom hans sjanser kom Ull/Kisa sin kanskje beste sjanse, men heller ikke nå traff de mål. Mens flere mente at det kun var et tidsspørsmål før FFKs mål kom, begynte andre å frykte en frustrerende kamp der de aldri ville få hull på byllen til tross for overlegenhet på banen. Nicolay Solberg ble redningsmannen mot sin gamle klubb, etter å ha kommet innpå etter en time. Han hadde allerede markert seg med en volley like utenfor da han i det 83. minutt møtte innlegget fra Drage med et nydelig hodestøt som endte i nettmaskene. 1-0! Han var heller ikke ferdig der, for på overtid kunne han fra rundt 30 meter lobbe over en utrusende Hagerup. Det endte dermed 2-0, og også Ståplass Nord var denne dagen nokså imponerende tatt antallet i betraktning, med den beste stemningen på lang tid.

Fredrikstad v Ullensaker/Kisa 2-0 (0-0)