Sarpsborg FK v Drøbak/Frogn 18.09.2021

 

Lørdag 18.09.2021: Sarpsborg FK v Drøbak/Frogn

Etter å ha vurdert noen kamper litt lenger unna, bestemte jeg meg etter hvert for å holde meg lokalt denne lørdagen. Ishockey og Stjernens kamp mot Ringerike i Stjernehallen var naturligvis meget aktuelt, men jeg endte til slutt opp med å gjøre noe annet denne gang. I stedet busset jeg opp til ‘den andre byen’, der den ekte Sarpsborg-klubben – Sarpsborg FK – skulle ta imot kjentfolk fra Drøbak. Skjønt det er jo etter hvert så som så med kjentfolk for meg på Drøbak/Frogn, og ikke minst etter at jeg kvelden før fant ut at Nichlas Furu fortsatt var ute med skade og ikke ville bli med til Sarpsborg. Da jeg tok en siste debatt med meg selv over en sen frokost, valgte jeg å likevel ta turen opp for å kikke.

Jeg ankom Kurland med en halvtimes tid til kamp, og fikk således se lagene fullføre oppvarmingen. SFK hadde hatt en liten merkelig sesonginnledning der de på et eller annet vis hadde slått Østsiden i seriepremieren og deretter tapt stort i sine tre neste kamper før de en uke før denne kampen hadde spilt uavgjort på Selbak Stadion uten å imponere – og med undertegnede til stede. Nå var de heller aldri tippet blant utfordrerne til Råde og Sprint-Jeløy i toppen, men det hadde Drøbak/Frogn vært hos mange, men med tre tap (og to seire) allerede hadde nok akkurat det skipet seilt i denne spesielle, forkortede sesongen.

Jeg var jo også tidligere i sommer på Kurland, og så da SFK feie over Askim Fotball fra divisjonen under i en treningskamp. Jeg skal ikke gjenta historien til Sarpsborg-klubben som har seks norgesmesterskap på CV-en, og det er også med fare for å gjenta meg selv at jeg igjen beskriver deres nåværende hjemmebane på Kurland som en enkel og spartansk kunstgressbane uten noe av tribunefasiliteter. Det hele ligger nokså åpent til, og det er nok kanskje også noe av grunnen til at man heller ikke blir avkrevd noen inngangspenger her. Klubblegende som Finn Johansen hadde mer enn nok med å advare hundeiere som luftet sine hunder om å ikke la deres ledsagere gjøre fra seg på ‘gressplenen’ ut mot veien.

Jeg talte etter hvert 61 skuelystne, og hverken delegasjonen med tilreisende eller de fremmøtte sarpingene visste nok helt hva de hadde i vente. DFI hadde allerede hadde en stor sjanse som ble utnyttet dårlig da Mikael Loen Larsen satt inn 0-1 i det 7. minutt, og kun to minutter doblet Maximilian Dahl gjestenes ledelse ved å plassere ballen i bortre hjørne. Mikkel Aarstrand hadde deretter ballen i nettet, men linjemannen var oppe med flagget. Aarstrand var dog på ferde igjen etter drøyt halvspilt omgang, og selv om han ble hindret av keeper, holdt han seg på bena og satt inn 0-3. Vi hadde bare så vidt passert 26 minutter da Markus Vetterstad Hemiö økte til 0-4 med et skudd fra drøyt tjue meter som gikk inn via stolpen. Maximilian Dahl hadde deretter en kjempesjanse et par minutter før pause, men skjøt himmelhøyt over, og dermed sto det 0-4 til pause. Det var ikke et mål for liten, for ledelsen til DFI burde nok vært enda større.

Jeg somlet litt med å komme meg i kiosken, og surret meg ikke dit bort før andre omgang var i gang. Mens jeg kjøpte meg en vaffel, var Maximilian Dahl frempå igjen og økte til 0-5 drøyt tre minutter ut i omgangen, og samme mann noterte seg for hattrick fire minutter senere. SFK fikk sin hittil største mulighet da en av deres menn ble spilt gjennom, men skuddet gikk høyt over, og i andre enden fremsto SFK-keeper Jens Wiig Hojem etter hvert som deres bestemann til tross for antallet baklengsmål. DFI hadde noen enorme sjanser som ble reddet av sisteskansen. Han kunne dog lite gjøre med Niclas Schjøth Semmen sin perle av et skudd som med et snaut kvarter før slutt sørget for 0-7. Selv klubblegenden Finn Johansen hadde tilsynelatende nå fått nok og forsvant (muligens inn i klubbhuset).

SFK hadde også etter hvert spilt seg frem til et par ok muligheter, og nå klarte straks Henrik Bråthen Hultengreen å redusere til 1-7. DFI var imidlertid ikke ferdige, og svarte umiddelbart med et skudd i stolpen, før Maximilian Dahl økte til 1-8. Keeper Hojem hindret ytterligere baklengs med en ny dobbeltrening, men helt på tampen noterte Maximilian Dahl seg for sitt femte for dagen og fastsatt med det sluttresultatet til 1-9. SFK hadde blitt rundspilt etter alle kunstens regler og fått en real fotballeksjon av det unge DFI-laget, og det kunne egentlig blitt langt styggere om det ikke var for en rekke gode redninger fra SFK-keeperen. For min del var det bare å tusle tilbake til Sarpsborg sentrum og forlate Østfolds sjette fineste by med bussen mot Østfolds fineste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Sarpsborg FK v Drøbak/Frogn 1-9 (0-4)
4. divisjon Østfold
Kurland, 18 September 2021
0-1 Mikael Loen Larsen (7)
0-2 Maximilian Dahl (9)
0-3 Mikkel Aarstrand (24)
0-4 Markus Vetterstad Hemiö (27)
0-5 Maximilian Dahl (49)
0-6 Maximilian Dahl (53)
0-7 Niclas Schjøth Semmen (77)
1-7 Henrik Bråthen Hultengreen (79)
1-8 Maximilian Dahl (82)
1-9 Maximilian Dahl (89)
Att: 61 (h/c)
Admission: Free

Next game: 19.09.2021: Fredrikstad v Ullensaker/Kisa
Previous game: 17.09.2021: Ørje v Mysen

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg