Greåker 2 v Skiptvet 12.10.2023

Torsdag 12.10.2023: Greåker 2 v Skiptvet

Denne torsdagskvelden var det egentlig liten tvil om hvor jeg skulle innfinne meg, for selv om jeg normalt sett ikke ivrer voldsomt for kamper der hjemmelaget er et andre- eller tredjelag, var det mye som sto på spill på Moa denne kvelden. Der skulle nemlig slaget om opprykket fra en av kretsens 7. divisjons-avdelinger stå når Greåker 2 var vertskap for Skiptvet. I tillegg var det en av kun to kamper i kretsen denne kvelden, og siden den andre var i Askim, ble det tur til Moa. Nå hadde det seg slik at også Trond hadde tenkt seg dit og faktisk tilbød seg å komme og hente meg. Det takket jeg ja til, og da fikk han seg jo også en tur til Fredrikstad, så det var kanskje vinn-vinn. Denne gang kom han også til avtalt tid, og da var Moa neste stopp.

Situasjonen i toppen av 7. divisjon Østfold avdeling 1 var den at Skiptvet ledet an to poeng foran Greåker 2, men sistnevnte hadde dog én kamp mindre spilt. Det var nå disse to det sto mellom i kampen om tittelen og opprykket, og etter alle solemerker ville en vinner her også vinne avdelingen. En temmelig spesiell ting med denne kampen var at vertene Greåker 2 sto uten poengtap på hjemmebane mens bortelaget Skiptvet sto uten poengtap på bortebane! Minst én av disse statistikkene ville brytes denne kvelden, og det er neppe noen hemmelighet at jeg hadde forhåpninger om at Skiptvet skulle ta det slik at vi heller kunne få opp et førstelag. Jeg holdt derimot hjemmelaget som favoritt, og det inntrykket svekket seg ikke akkurat ved at en av Skiptvet-lederne vi slo av en prat med hevdet at det egentlig ikke var så nøye om de ikke rykket opp og la til at en del av spillerne nok også følte det samme.

Det var en litt rotete start på kampen, men vertene hadde etter hvert tatt et lite initiativ da de tok ledelsen i det 19. minutt. Skiptvet-keeperen vartet opp med en kjemperedning, men Joachim Henriksen sørget for 1-0 ved å sette inn returen. Greåker-reservene hadde deretter et par gode muligheter til å øke sin ledelse uten å treffe innenfor stolpene, men Skiptvet var heller ikke ufarlige, og GIF-keeperen måtte ved et tilfelle rykke ut for å avskjære en god langpasning i bakrommet. I det 44. minutt doblet Greåker ledelsen da et innlegg foran mål ble styrt inn Henrik Lunde Andersen. Dermed sto det 2-0 til pause, og vi sto med en følelse av at hjemmelaget nå hadde nokså god kontroll på dette. Vi hadde for øvrig også fått et og annet prov på at hjemmelagets Raymond Kvisvik heller ikke helt hadde glemt gamle kunster, for ved flere anledninger fikk han vist frem silkefoten.

I åpningen av andre omgang trillet Greåker 2 en del ball mens Skiptvet endte opp med å bruke krefter på å løpe mellom. I det 64. minutt slo vertene til igjen da Besart Vokshi økte til 3-0 med et skudd fra rundt straffemerket, og fire minutter senere var samme man på plass igjen. Keeper bommet litt på et høyt innlegg, og den som dro nytte av dette på bakre stolpe var Besart Vokshi som sørget for 4-0. Det var vel spikeren i kista? Nja, med tjue minutter igjen reduserte Skiptvet til 4-1 da et frispark ble slått inn i feltet og headet i mål av Julian Nordheim Pedersen, og fem minutter senere tok Stian Ringstad Nilsen frispark like utenfor 16-meteren og sendte en markkryper i mål. 4-2, men om Skiptvet hadde fått fornyet håp, ble det knust umiddelbart. Under et minutt senere gjenopprettet Hubert Walenty Olejniczak tremålsledelsen for hjemmelaget. 5-2 ble også sluttresultatet, og i ettertid vet vi jo også at Greåker 2 tok avdelingstittelen. Så kan man like det eller ikke. Uansett satt vi ganske raskt kursen hjemover, eller rettere sagt mot Årumkrysset, der Trond slapp meg av slik at jeg kunne komme meg hjemover med bussen.

Greåker 2 v Skiptvet 5-2 (2-0)