Begby v Rygge 13.10.2023

Fredag 13.10.2023: Begby v Rygge

Østfold-kretsens eneste kamp denne fredagen skulle spilles på det jeg har valgt å kalle Nye Begbybanen, der Begby skulle ta imot Rygge til kamp i 5. divisjon. Det var imidlertid nokså vått ute, og drittværet gjorde at jeg faktisk hadde vurdert en kveld innendørs, men det overrasker kanskje ikke at jeg til slutt valgte å likevel dra opp på Begby. Der traff jeg på en banehopper som Trond hadde nevnt skulle ta turen, og som tydeligvis hadde blitt tatt godt imot av Begby-trener Jørgen Fog & Co. Trond hadde selv hevdet at han skulle stå over denne kvelden, men da det dro seg mot avspark dukket han sannelig opp likevel, og mente at alternativet hadde vært å sovne på sofaen, slik at han like gjerne kunne ta en tur ut. Det kan man jo kjenne seg igjen i.

Dette var et møte mellom to tabellnaboer midt på tabellen og det vi på det tidspunktet trodde var en trygg plassering. Litt spesielt hadde Rygge forresten spilt uavgjort i halvparten av sine kamper hittil denne sesongen, men det var de som var friskest fra start. Likevel var det Begby som i det niende minutt tok ledelsen 1-0 på sin første sjanse da Casper Endré Pedersen skjøt kontant i mål fra litt skrått hold. Det var imidlertid Rygge som fortsatte å skape sjansene, men det ville seg ikke for bortelaget foran mål, selv om de var nære på ved et par anledninger og blant annet sneiet stolpen. Det er imidlertid ikke ulovlig å være effektive, og Begby ledet fortsatt 1-0 da lagene gikk i garderoben for å ta pause og Begby-folket kom med gratis kaffe til kaffedrikkerne.

Det virket å være litt mer fart i Begby fremover etter hvilen, og de fikk også omgangens første mulighet. Det var dog Rygge sin tur til å få ballen i nettet, men det ble annullert for offside. Rygge hadde deretter et skudd like utenfor, før Mathias Larsen scoret direkte på et frispark fra rundt hjørnet av 16-meteren og dermed doblet til 2-0 for hjemmelaget. Kanskje gikk lufta litt ut av Rygge, for etter dette tilfalt halvsjansene Begby, og da det ikke ble flere mål, endte det til syvende og sist med hjemmeseier 2-0 i høstværet på Nye Begbybanen. Rygge måtte nå begynne å se seg litt over skuldrene, i tilfelle Råde ikke skulle sikre seg opprykket i år heller (noe de heller ikke gjorde). Trond skysset meg den korte veien hjem etter kampslutt, og selv om det var fredag den trettende, kunne jeg låse meg trygt inn hjemme etter nok en dag med breddefotball.

Begby v Rygge 2-0 (1-0)