Ekholt v Selbak 16.10.2023

Mandag 16.10.2023: Ekholt v Selbak

Det var mandag, og for min del skulle startskuddet for den nye fotball-uken gå på Ekholtbanen, der det skulle spilles en viktig kamp i toppen av Østfold-kretsens 5. divisjon når Ekholt skulle være vertskap for Selbak. Igjen allierte jeg meg med Trond, som også hadde valgt seg samme kamp, og sammen satt vi kursen nordover. Etter å ha parkert utenfor Ekholtbanen, konstaterte jeg at det var en del Selbak-folk som hadde tatt turen, og det hadde også et par kjente banehopper-fjes gjort, for på innsiden av gjerdet traff vi ganske snart på både André Wauthier og Tom Børkeeiet som begge hadde latt seg friste hit. Ellers har det tydeligvis skjedd ting siden mitt forrige besøk til Ekholtbanen, for utenfor på den ene kortsiden reises det et nytt bygg, og foran dette var det nå også støpt det som ser ut til å bli en betong-tribune.

Det var stor spenning i toppen av 5. divisjon Østfold, der Selbak toppet på målforskjell foran Greåker og Idd. Alle disse tre hadde 41 poeng (men Idd hadde én kamp mer spilt enn de andre) og en luke på kun tre poeng ned til Ekholt. Det var disse fire som kjempet om de to opprykksplassene, og det gjensto også flere innbyrdes oppgjør. Etter en svak periode etter sommerferien så Ekholt nå ut til å funnet tilbake til en viss form, og kom nå fra to seire. Også Selbak hadde på sin side gått på noen poengtap etter (den altfor lange) sommerferien, men hadde reist seg og slått tilbake med seier over Kråkerøy 2 sist. For min del hadde jeg nå to fotballfrie dager bak meg, og var veldig klar for kamp igjen.

Innledningsvis bar kampen preg av godt tempo og to tente lag som gikk til i duellene, men sjansene måtte vi vente litt på. Den første store tilfalt Ekholt, som kranglet med seg ballen og kom nærmest alene med Selbak-keeper Ekman, som imidlertid kom ut og gikk seirende ut av den duellen. Det åpnet seg mer opp, og Selbak hadde også de hatt en god mulighet da de halvveis ut i omgangen tok ledelsen. En dødball inn fra høyre ble headet i mål av Sivert Thorsen, og det sto 0-1. Gjestene var deretter nære på å styre inn nok et mål etter flott forarbeid av Sander Heieren, men Ekholt-keeperen var ute i helstrekk og hindret baklengs med en god redning. I det 44. minutt doblet Selbak ledelsen, og igjen var det Sivert Thorsen som var oppe i en duell med Ekholt-keeperen og headet inn 0-2, som sto seg til pause.

Tidlig i andre omgang fikk Selbak en gyllen mulighet til å øke ytterligere, men på nærmest blank goal gikk avslutningen over. Et øyeblikk etter var Thomas Klaussen på ferde, men hans skudd traff stolpen, og noen minutter senere lå i stedet ballen nok en gang i Ekholt-nettet. Det var Thomas Kolseth som headet, og fra min posisjon så det ut som om keeperen slo ballen inn i eget mål, men det var vanskelig å se helt hva som skjedde der inne i mølja foran mål, og Selbak krediterte i ettertid Sondre Skulbørstad med 0-3. Vi hadde passert halvspilt andre omgang da Sebastian Engsmyr økte til 0-4 med et skudd fra distanse, og det hele var avgjort. Det var Selbak som styrte nå, og produserte flere sjanser, men i det 84. minutt fikk Ekholt et trøstemål etter et flott fremspill. 1-4, og målet har blitt notert som et selvmål. Selbak hadde en stor sjanse til å øke igjen, men avslutningen fra Heieren ble ryddet unna helt inne på streken, og returen gikk i stolpen. Det endte således med 1-4 og en viktig borteseier for ‘lerpæddene’.

Ekholt v Selbak 1-4 (0-2)