Tune v Skogstrand 17.10.2023

Tirsdag 17.10.2023: Tune v Skogstrand

Noen ganger går det ikke helt som planlagt, da det dukker opp uforutsette kjepper i hjulene, og det var det som skjedde denne tirsdagen. Planen hadde vært å dra den korte veien opp til Sportsplassen på Torp, der Torp ville kunne feire avdelingstittel og opprykk med seier over Ørje i kveldens kamp i 6. divisjon avdeling 1. Så kom imidlertid kontrabeskjeden om at Ørje ikke kunne stille, så da ble vi fratatt muligheten til å se Torp sikre opprykket på banen (resultatet ble satt til hjemmeseier 3-0). Det var også bare å finne seg en ny kamp, og jeg valgte meg til en av de andre kampene med to førstelag involvert; nemlig oppgjøret mellom Tune og Skogstrand i den andre 6. divisjons-avdelingen.

Tune vant sine første åtte kamper (inkludert en seier over Navestad som senere ble nullet da de dessverre trakk laget), og så ut til å forsvare sin rolle som min personlige forhåndsfavoritt i avdelingen, men hadde deretter møtt veggen og var i ferd med å også bli hektet helt av i kampen om andreplassen som gir kvalifisering. De var nå imidlertid favoritter til tre poeng mot et Skogstrand som kun hadde poengløse Vansjø/Svinndal bak seg på tabellen. Gjestene bød til og med på det første målet, og allerede i det sjuende minutt var Tune i ledelsen etter et selvmål fra et tilbakespill som keeper var uheldig med. Drøyt ti minutter senere lurte Leander Olsen offside-fella og doblet ledelsen alene med keeper. Deretter måtte bortekeeperen ut med skade og erstattes av en utespiller. Soraj Ilyas styrte inn 3-0 etter en halvtime, og noen minutter senere satt Arya Yosefi inn 4-0 selv om han nok hadde vært helt på offside-grensa. Andreas Brynjeng Sandvik headet inn reduseringen til 4-1, men da Mohamed Dahir fant veien til nettmaskene, sto det 5-1 halvveis.

Ti minutter ut i andre omgang økte Arya Yosefi til 6-1 da han plasserte ballen utagbart opp i nettaket, og selv om Skogstrand var mer med og hadde mer ball etter pause, ble også Soraj Ilyas tomålsscorer da han med et snaut kvarter igjen satt inn 7-1. Arya Yosefi ville tydeligvis være enda bedre, for på overtid noterte han seg for hattrick da han fastsatt sluttresultatet til 8-1. Kampen på Tunebanen hadde nok en gang blitt sett sammen med Trond, som dukket opp før avspark, og etter hjemmelagets maktdemonstrasjon svippet han meg bort til bussterminalen i Sarpsborg. For Tune sin del skulle det vise seg at rekken av svake resultater ble litt vel lang, så de får satse på å holde bedre på formen utover i sesongen neste år.

Tune v Skogstrand 8-1 (5-1)