Drøbak/Frogn v Kolbotn (@ Sarpsborg Stadion) 21.01.2023

 

Lørdag 21.01.2023: Drøbak/Frogn v Kolbotn (@ Sarpsborg Stadion)

Det var en uke siden min forrige kamp, og seks dager siden jeg hadde flydd hjem fra Aberdeen etter min store romjuls- og nyttårstur i Storbritannia, så kanskje var det tross alt på tide med en kamp igjen. Januar måned er jo på ingen måte en periode hvor det kryr av kamper her hjemme i Norge, men denne dagen var jeg klar for min kamp nummer 14 for året, og den første på norsk jord. Det dreide seg om en kamp mellom Drøbak/Frogn og Kolbotn, og den skulle av alle steder faktisk spilles på Sarpsborg Stadion. Selv om man kanskje skulle tro at Sarpsborg ikke nødvendigvis er det stedet normalt oppegående mennesker velger å oppsøke frivillig, var det altså dit jeg satt kursen denne lørdags formiddagen.

Valg av kampsted hadde rett og slett å gjøre med at denne kampen var del av en såkalt ‘VAR test’. VAR skal jo dessverre innføres i den norske Eliteserien i år, og derfor skulle det spilles en rekke testkamper slik at både dommere og andre fikk øvet seg på dette. Det hadde startet helgen før, mens jeg fortsatt levde de glade dager i Storbritannia, og en rekke breddeklubber hadde blitt spurt om å delta – inkludert Rygge og Tistedalen, som hadde vært de første ut en uke tidligere. Uten at jeg har sjekket opp sannhetsgehalten i dette, har jeg for øvrig senere hørt at den opprinnelige planen var å arrangere dette på hjemmebanen til svinepelsene fra Vålerenga, men at de hadde måtte melde pass, slik at det i stedet måtte flyttes til Sarpsborg Stadion.

Med avspark allerede klokken 11.00 var det bare å busse tidlig opp til ‘den andre byen’ og tusle bort til Sarpsborg Stadion, der det ved min ankomst faktisk var mer aktivitet ved bandybanen ved siden av enn utenfor fotballstadionet. Det var gratis inngang, og innenfor hadde det i hvert fall møtt opp noen fra begge leire, og tilsynelatende flest Drøbak-folk. Blant disse var min firmenning Vidar Færgestad som nå er styreleder i DFI. Jeg hadde en prat med ham der jeg røpet at DFI er min personlige favoritt til å bli den største konkurrenten til Råde i år. Det var han åpenbart ikke uenig i, og var ikke snauere enn at han sa at de også satset på å komme foran hardt satsende Råde og ikke så noen grunn til at de ikke skal kunne klare det.

DFI slo jo faktisk også Råde i begge de innbyrdes møtene i fjorårets serie, så optimismen er vel neppe helt ubegrunnet. Det har da heller ikke vært tvil om DFIs toppnivå de siste par sesongene, for når de har vært gode, har de vært veldig gode. Utfordringen har vel vært at man ikke har levert stabilt nok på det nivået, og surret bort for mange poeng mot antatt svakere motstand. Nå er DFI-gutta enda et år eldre, og har tilsynelatende også blitt ytterligere forsterket, så jeg ser ikke bort fra at Vidar har rett. Mitt tips er at tetkampen i kretsens 4. divisjons-avdeling i år vil kunne bli en tvekamp mellom Råde og Drøbak/Frogn, og holder den tittelkampen som nokså åpen, et lite hakk foran klubber som eksempelvis Kråkerøy. Så med det fikk jeg lagt hodet på blokka…

Angående unge lag, var det et pur ungt Kolbotn som var motstander, og en av de fremmøtte fortalte at de nå satser ungt og lokalt med et helt nytt lag. Begge klubbene hører hjemme i 4. divisjon, men mens Drøbak/Frogn er en av favorittene i Østfold-kretsen, spiller Kolbotn i Oslo-kretsen, og er visst av flere jeg kjenner tippet å ville måtte kjempe i bunnen av sin avdeling. Nå skulle de to måle kreftet i denne VAR-testen, som for øvrig også innebar TV2-produksjon og direktesending på Direktesport, og det er ikke noe 4. divisjonsklubbene er altfor vant til, så dette var nok noe gjevere for de enn en ordinær treningskamp.

Drøbak/Frogn var store favoritter, og startet også best. Det var langt fra noen bombe da Mikkel Aarstrand etter tolv minutter sendte de røde i føringen 1-0 med et flott skudd i bortre hjørne. Uforståelig nok kom det opp melding på storskjermen om at målet skulle sjekkes med VAR. Majoriteten av de fremmøtte tilskuerne (som jeg talte meg frem til å være 48 i tallet) kikket spørrende på hverandre siden det ikke så ut til å være noe som helst feil med målet. Etter kort tid ble det da også godkjent, og det spørs om ikke dette bare var et grep for at dommeren og VAR-folket skulle få litt trening, for det gjentok seg også til stadighet etter majoriteten av de etter hvert så mange målene.

I det 22. minutt scoret Kolbotn, og det var David Dehli som ble spilt gjennom og utlignet til 1-1. Begge lag hadde deretter muligheten til å ta ledelsen, men det var DFI som gjorde det da Mikkel Aarstrand var frempå igjen og pirket inn 2-1 like før pause. DFI ledet halvveis, men det hadde vært overraskende jevnspilt. Det skulle det imidlertid ikke bli etter pause, for da holdt DFI til tider regelrett lekestue. Riktignok hadde Kolbotn tidlig i andre omgang en stor sjanse til å utligne igjen, men DFI-keeperen parerte. I det 52. minutt presenterte i stedet William Østli seg ved å pirke inn 3-1, og to minutter senere hadde både Emil Haugland og Niclas Semmen tegnet seg på scoringslista da det sto 5-1 etter tre mål på like mange minutter.

Nå fulgte tjue minutter der Kolbotn klarte å unngå baklengs, selv om de i den perioden også hadde en redning på streken. I det 74. minutt noterte Mikkel Aarstrand seg for hattrick ved å øke til 6-1, og deretter fulgte to kjappe scoringer og hattrick også fra unggutten William Østli, som er Tårnåsen-gutt og faktisk har en fortid i Kolbotn. Kristian Karlsen ville også være med på moroa, og scoret i både det 80. og i det 88. minutt. Med det fastsatte han også sluttresultatet til hele 10-1. Dagens utsagn hadde kommet fra det som nok var en Kolbotn-tilhenger, som utbrøt følgende: «Det er jo f… meg lov å prøve i hvert fall da, Kolbotn!». Kolbotn vil nok helst glemme denne andreomgangen, mens DFI-folket sa seg fornøyde mens likevel uttrykte usikkerhet over hva slags målestokk Kolbotn faktisk hadde vært. Det skulle være to kamper til her denne dagen, men jeg sa meg fornøyd med dagens dont, og dermed kunne jeg også forlate Sarpsborg igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Drøbak/Frogn v Kolbotn 10-1 (2-1)
Friendly (VAR test)
Sarpsborg Stadion (at Sarpsborg 08), 21 January 2023
1-0 Mikkel Aarstrand (13)
1-1 David Dehli (21)
2-1 Mikkel Aarstrand (43)
3-1 William Østli (52)
4-1 Emil Haugland (53)
5-1 Niclas Semmen (54)
6-1 Mikkel Aarstrand (74)
7-1 William Østli (77)
8-1 William Østli (80)
9-1 Kristian Karlsen (84)
10-1 Kristian Karlsen (88)
Att: 48 (h/c)
Admission: Free

Next game: 23.01.2023: Begby v Drøbak/Frogn
Previous game: 14.01.2023: Elgin City v Annan Athletic
Previous norwegian ground: 08.11.2022: Råde v Sandefjord Fotball 2

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg