Selbak 2 v Rolvsøy 05.09.2023

Tirsdag 05.09.2023: Selbak 2 v Rolvsøy

Etter et par dager uten noe fotball på menyen, var det greit å bruke mandagen til å slå tilbake skikkelig med en dobbel her i lokalområdet. Selbak 2 hadde nemlig tidlig avspark mot Rolvsøy i 6. divisjon, mens Torp skulle ta imot Hafslund litt senere i samme divisjon og avdeling. Da passet det jo fint, og spesielt når jeg også fikk med meg Pål på dette. Emil skulle være med på den første kampen for så å skysse oss opp til Torp, og med det var planen lagt. Den tidlige kampstarten på Selbak Stadion hadde naturlig nok sammenheng med mangelen på flomlys på gressbanen der, og det skulle vise seg at dette dessverre også skulle vise seg å bli den siste kampen på gresset der i år.

I 6. divisjon Østfold avdeling 1 var status den av Torp ledet an foran Trøgstad/Båstad. Selbak 2 befant seg på en 10. plass, som var ensbetydende med å være tredje sist. De hadde kun jumbo Fredrikshald og Tistedalen 2 bak seg, og sistnevnte kun på målforskjell (ingen stor sesong for Halden-fotballen i år, med unntak av Idd i divisjonen over). Rolvsøy lå på en sjuendeplass, men hadde kun fire poeng ned til reservelagene til Selbak og Tistedalen, så også de hadde bruk for ytterligere noen poeng. Vi slo oss ned på gresset ved siden av tribunen idet spillerne avsluttet sin oppvarming og gjorde seg klare for kampstart.

Etter en nokså jevnspilt innledning på kampen var det Selbak 2 som tok ledelsen i kampens 25. minutt. Vi hadde en lav sol rett i øynene der vi satt, men fikk likevel med oss at det var Sivert Thorsen som tok frispark og sendte ballen rett i mål. 1-0, og var sidemann, Sten, kunne juble over både Selbak-ledelse og nettkjenning for sønnen. Sivert har vært ute lenge med en skade, så det var naturligvis moro. Mer moro ble det for ham og Selbak i det 32. minutt, før da doblet hjemmelaget sin ledelse, og det jeg der og da konkluderte med var et selvmål, ble til slutt kreditert Sivert, som dermed noterte seg for sitt andre for dagen. 2-0 var også stillingen halvveis.

Etter pause var det lenge lite som skjedde foran de to målene, men det var kamp igjen da Rolvsøy utlignet i det 75. minutt. Selbak-keeperen mistet ballen i en duell med Rolvsøy-spillere, og gjestenes storscorer Andreas Sørensen var raskest frempå og satt inn reduseringen til 2-1. Det så ut til å stå seg, men på overtid glapp det i Selbaks bakre rekker, og Sørensen utlignet til 2-2 og ble tomålsscorer også han. Dermed endte det med 2-2 og poengdeling, og jeg skal ikke si hvem som var mest fornøyd med det, men slik kampen ble, var det nok Rolvsøy. For vår del var det ingen grunn til å henge igjen, for det var bare å haste mot Torp for å få med seg dagens andre kamp der.

Selbak 2 v Rolvsøy 2-2 (2-0)