Selbak v Idd 11.11.2023

 

Lørdag 11.11.2023: Selbak v Idd

Den siste tiden hadde det vært en god del fokus på 5. divisjon her i Østfold fra min side, og det var ikke helt uten grunn. De andre divisjonene var nå ferdigspilt, og 4. divisjon hadde eksempelvis vært det i et par uker allerede. Samtidig hadde årets 5. divisjon vist seg å bli meget spennende i både topp og bunn, og jeg hadde jo også holdt et spesielt øye med Selbak sin opprykksjakt. Hadde jeg visst hvilket antiklimaks som vi skulle få i opprykkskampen noen dager senere, ville jeg kanskje droppet det denne dagen, men det var jeg heldigvis lykkelig uvitende om da jeg spaserte hjemmefra og mot Selbak Stadion, for det hadde vært liten tvil om hvor jeg ville innfinne meg denne lørdagen. Selbaks siste hjemmekamp for året skulle ikke overraskende spilles på kunstgresset, og Idd var motstander.

Med to runder igjen av sesongen var det Selbak som ledet tre poeng foran Idd på andreplass og fem poeng foran Greåker på tredjeplass. Selbak ville med andre ord være sikret opprykk med seier, og takket være en langt bedre målforskjell enn de to rivalene ville også et uavgjort-resultat være nok for ‘lerpæddene’. Da jeg ankom kunstgresset på Selbak hadde det allerede møtt frem en del skuelystne, og flere kom til mens jeg slo av en prat med noen kjente. Blant de fremmøtte var selvsagt også både Pål og Sten, som jeg som vanlig endte opp med å se store deler av kampen sammen med. Jeg skal ikke påstå at Selbak-trener Flemming bar voldsomt preg av det som sto på spill, men vi rakk i hvert fall å ønske lykke til før han gikk for å ta plass på benken mens spillerne inntok banen og gjorde seg klare for avspark.

Etter at jeg flere ganger den siste tiden hadde sett Idd i aksjon, var det en og annen Selbak-kar som hadde spurt meg litt om mine betraktninger rundt laget fra Halden. Ikke minst var det tilfelle etter Idds storseier over Lisleby 2 to dager tidligere, og jeg måtte si som sant var at Idd virket meget sterke og egentlig gjorde som de ville i den kampen. Idd viste seg igjen som et godt lag også denne dagen, og la litt press på hjemmelaget. De hadde allerede hatt en god mulighet før de etter tjue minutter fikk straffespark. Sondre Kirkeng Rørmyr tok ansvar, og sendte haldenserne i ledelsen 0-1. Nå hadde Selbak en jobb å gjøre. Et drøyt kvarter senere fikk de imidlertid utligningen de jaktet på, og det var Herman Blystad som sørget for 1-1.

Det var også stillingen ved pause, og samtidig kom det meldinger om at Greåker var i ferd med å vinne sin bortekamp mot Begby ikke så langt unna. Slik det nå sto seg ville Selbak gå mot opprykk. Om andreomgangen vi ble vitne til ikke ble noen direkte sjansebonanza, var det en spennende affære. Pulsen steg hos Selbak-folket i tråd med at uret tikket mot full tid, men de kunne slippe jubelen løs da dommeren omsider blåste av med 1-1 som sluttresultat. Siden Selbak nå hadde både tre poeng og ikke minst en over 20 mål bedre målforskjell i forhold til både Greåker og Idd med én eneste runde igjen, Selbak-spillerne ingen enorm risiko ved å sprette ‘sjampisen’ ved kampslutt. Det er bare å gratulere Selbak med opprykket, og det skal bli spennende å se hva de vil ha å by på i 4. divisjon neste år.

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Selbak v Idd 1-1 (1-1)
5. divisjon Østfold
Selbak kunstgress, 11 November 2023
0-1 Sondre Kirkeng Rørmyr (pen, 21)
1-1 Herman Blystad (37)
Att: 152 (h/c)
Admission: 50 NOK (concession)

Next game: 12.11.2023: Fredrikstad v Jerv
Previous game: 09.11.2023: Idd v Lisleby 2

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg