Fredrikstad v Jerv 12.11.2023

 

Søndag 12.11.2023: Fredrikstad v Jerv

Denne søndagen var det tid for siste serierunde i årets 1. divisjon, og kampen mellom FFK og Jerv på Fredrikstad Stadion var dessuten den eneste i hele Østfold og i mange mils omkrets. Nå er det ingen hemmelighet at min motivasjon for å bidra rundt FFK har fått seg en alvorlig knekk, og mens mange ladet opp med opprykksfest, var det for meg så lite fristende at jeg i stedet valgte å busse sent inn til byen og heller dra rett på kamp. Faktisk hadde jeg vurdert å rett og slett bli hjemme, men jeg hadde etter hvert kvittert ut en gratisbillett i tilfelle, og endte til slutt altså opp med å bruke den. FFK var jo som kjent allerede vinnere av divisjonen og klare for Eliteserie-spill neste år, men for bortelaget fra Grimstad sto det mye på spill, og det så ikke spesielt lyst ut for de med tanke på å kunne unngå et andre strake nedrykk. Nå var det nok kanskje noen av de med skarre-R som mente at FFK skyldte nettopp Jerv en tjeneste

La oss spole tilbake til 1. november 2015. Stedet er Fredrikstad Stadion, og FFK kjemper for å beholde plassen i 1. divisjon. De ser ut til å gjøre sin del av jobben, som går ut på å slå Nest Sotra, men på overtid kjemper gjestene inn en utligning. Samtidig går andre resultater mot FFK, som slik det nå står er nede. Sluttsignalet går, og FFK-folket innser at man neste år vil være et 2. divisjons-lag. Men så skjer det noe på et helt annet sted i fotball-Norge. I Grimstad spiller Jerv om en plass i kvalifiseringen til Eliteserien, men det står 1-2, og Jerv må ha utligning mot et Follo som selv kjemper for livet for å beholde plassen. Så skjer det på overtid av overtiden, i det 96. spilleminutt. Jerv-kaptein Glenn Andersen utligner til 2-2, sikrer kvalifisering for sitt lag (som for øvrig gikk til finalen(e) der de tapte for Start), og redder samtidig FFK på bekostning av Follo!

Nå hjalp det nødvendigvis ikke så mye for et usselt FFK som to år senere uansett rykket ned på en begredelig dag i Notodden, men det er en annen sak. Nå var det altså Jerv som trengte en håndsrekning, men de var langt dårligere stilt enn det FFK hadde vært den gangen for åtte år siden. Ikke bare måtte de slå årets divisjonsvinner på bortebane i serieavslutningen, men de var samtidig avhengige av hjelp fra andre. Undertegnede hadde muligens sett for seg et sultent Jerv som gikk aggressivt til verks mot et ferdigspilt FFK, men det var FFK som egentlig hadde god kontroll mot et Jerv som skapte lite. Heller ikke FFK gjorde det, og det var en nokså svak første omgang de 6 420 tilskuerne ble vitne til. Det var likevel FFK som kom nærmest før hvilen, men Patrick Metcalfe traff stolpen, og det var målløst halvveis.

Det fortsatte litt i samme spor etter pause, og FFK virket kanskje mest av alt klar for å bli ferdig og kunne feire sesongavslutning og opprykk skikkelig. Jerv måtte gjøre jobben selv om de skulle ha noe håp om noe som helst, men ville nok heller ikke ta altfor stor risiko, og et skudd like utenfor fra Runar Hauge med tjue minutter igjen av ordinær tid var det skumleste de hadde å komme med. I stedet slo Oscar Aga til for FFK i det 84. minutt, da han fra kloss hold styrte innlegget fra Metcalfe i mål. Jerv klarte aldri å svare på dette, og med sluttresultatet 1-0 på Fredrikstad Stadion var Jerv nede. Det er altså deres andre strake nedrykk, og klubben som i 2022 spilte i Eliteserien, vil i 2024 spille i 2. divisjon. Deres opprykk til Eliteserien hadde vært meget overraskende, og det må deres nedrykk to år senere også sies å ha vært.

Jeg følte ikke nevneverdig for å være spesielt sosial i supportermiljøet etter kamp, så jeg strøk på dør sekunder etter at sluttsignalet gikk, og mens det var festivitas i byen utover kvelden, hadde jeg andre ting å gjøre hjemme. Nå må jeg ta en runde med meg selv om hva jeg orker og gidder rundt FFK i 2024, når de skal spille i Eliteserien. I et muligens noe svakt øyeblikk gikk jeg tross alt til innkjøp av sesongkort, men det gjenstår å se hvor mye det vil bli brukt og om jeg kan finne tilbake litt av ‘gnisten’. Hva bortekampene gjelder så er det jo dessuten noen nye baner å besøke som jeg foreløpig ikke har vært på. Mikkjal Thomassen & Co hadde sørget for en stor sesong rent sportslig for FFK. Like fornøyd er det ingen grunn til å være med blant annet den løgnaktige ledelsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Jerv 1-0 (0-0)
1. divisjon
Fredrikstad Stadion, 12 November 2023
1-0 Oscar Aga (84)
Att: 6 420
Admission: Free

Next game: 13.11.2023: Begby 2 v Greåker 2
Previous game: 11.11.2023: Selbak v Idd

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg