Begby 2 v Greåker 2 13.11.2023

Mandag 13.11.2023: Begby 2 v Greåker 2

I Østfold-kretsens 7. divisjon var for det ordinære seriespillet for lengst ferdig for sesongen, men det skulle også kåres en kretsmester, og de det var de tre avdelingsvinnerne som skulle spille om den tittelen. Avdeling 1 hadde blitt vunnet av Greåker 2, mens Tveter tok tittelen i avdeling 2, og Begby 2 var sterkest i avdeling 3. Dessverre valgte Tveter å ikke stille i disse KM-kampene, og dermed sto det mellom to andrelag som denne kvelden skulle møtes på Nye Begbybanen. Den norske sesongen gikk utvilsomt mot slutten, og dette var faktisk den eneste seniorkampen for herrer i hele landet denne kvelden, så jeg valgte å ta turen og alliere meg med Trond som plukket meg opp på veien.

Kameraet er fortsatt helt bak mål, så jeg får beklage aldeles håpløse bilder herfra, men etter en litt nølende start var det uansett Greåker 2 som kom best i gang i kulda. De hadde etter et snaut kvarter et skudd i tverrliggeren, og sekunder senere sto det 0-1 da et skudd fra skrått hold gikk via et Begby-ben og i mål. I det 28. minutt doblet Joachim Henriksen ledelsen for gjestene da han ladet børsa og sendte ballen i mål fra drøyt tjue meter. Begby-keeperen var for øvrig uheldig og skle i den situasjonen, og den var i løpet av kvelden mange som slet med fotfestet ute på kunstgresset på Begby. Det var ellers et par halvsjanser begge veier, men det sto 0-2 halvveis, og det var vel ikke helt ufortjent.

I andre omgangs femte minutt hadde Greåker fått straffespark, men det ble reddet av Begby-keeperen, og det samme var tilfelle med returen. To minutter senere traff Greåker stolpen, men de måtte vente til omgangens tjuende minutt før de kunne feire ny scoring. Igjen var det Joachim Henriksen som med et langskudd økte til 0-3. Fire minutter senere reduserte Peder Svendsen fra skrått hold, og nå var det plutselig Begby som kjørte. Med fem minutter igjen headet Mathias Larsen inn en corner og reduserte til 2-3, så nå var det dukket for noen spennende sluttminutter. De ble ganske elleville, for i det 88. minutt hadde Greåker frispark fra langt hold. Raymond Kvisvik vartet opp med en variant fra øverste hylle og limte ballen i krysset. Nå kan det jo være at han fortsatt synes det er såpass moro at han vil være med også til neste år, men dersom dette skulle vise seg å bli hans siste kamp, kan man trygt si at han takket av med stil. Sekunder senere var det imidlertid Olav Aarum Hølland sin tur til å heade inn reduseringen til 3-4, men et eventuelt håp ble raskt knust da David Monan styrte inn 3-5 i det 90. minutt og satt spikeren i kista. Etter fire mål på like mange minutter, fikk vi noen underholdende sluttminutter før dommeren blåste av med 3-5 som sluttresultat. Det var bare å gratulere Greåker 2 med seier og tittelen som kretsmester i 7. divisjon.

Begby 2 v Greåker 2 3-5 (0-2)