Lyn v Tromsdalen (@ Stabæk) 15.11.2023

 

Onsdag 15.11.2023: Lyn v Tromsdalen (@ Stabæk) 

Det hadde i løpet av høsten vært en spennende duell i toppen av den ene 2. divisjons-avdelingen. Mens Levanger suste mot et suverent opprykk fra avdeling 2, utkjempet nemlig Egersund og Lyn en durabelig duell om tittelen i avdeling 1. Det endte som kjent med at Egersund endelig klarte det og tok tittelen og det direkte opprykket med minst mulig margin, men Lyn skulle som toer få en ny mulighet i kvalifiseringen, der de først skulle møte toeren i den andre avdelingen. Det var Tromsdalen, men hvor skulle Lyns hjemmekamp spilles?? Jeg tittet tidlig på muligheten for å dra inn og se deres hjemmekamp da jeg trodde den skulle spilles på Bislett, men Oslo-fotballen er jo en historie for seg selv, og dessverre skulle det vise seg at Bislett ikke var aktuell som kamparena.

Oslo kommune hadde prestert å rett og slett stenge Bislett for sesongen allerede før Lyns siste hjemmekamp i siste serierunde, da de måtte spille på Skeid sin hjemmebane Nordre Åsen. Der er det imidlertid ikke flomlys, og det hadde medført at Skeid selv måtte spille sin siste hjemmekamp for året i Hønefoss(!) etter at den planlagte reservearenaen Jessheim Stadion også viste seg å ikke oppfylle kravene. For Lyn sin del ble det etter hvert klart at deres hjemmekamp(er) i kvalifiseringen ville spilles på Nadderud Stadion, som Stabæk stilte til disposisjon. Selv om det ikke fristet meg like mye som en revisit til Bislett, var min kompis Anders Askedal fortsatt innstilt på å ta turen. Han hadde nemlig vært tidlig på ballen og tatt initiativ til en Oslo-tur med fotball og litt øl i forbindelse med denne kampen, og vi endte opp med å kjøpe billetter og gå for tur.

Etter å ha toget inn til Oslo, hadde vi noen timer til rådighet, og startet med et par øl på Sir Winston. Deretter fikk vi også stukket en tur innom The Scotsman før de stenger dørene (og flytter) ved slutten av året. Turen gikk videre til Andy’s Pub, og til slutt Dr. Jekyll, før det var på tide å sette kursen mot kveldens kamp og komme seg med T-banen vestover. Vi gikk av på Bekkestua og fulgte køen av folk derfra, og ankom Nadderud Stadion med et kvarters tid til avspark. Vi hadde betalt 150 kroner hver for inngangsbillett, og tok oss raskt innenfor og var etter en svipptur i kiosken klare for kamp. Det var også et knippe med kjente banehoppere som også hadde tatt turen i kulda, og det virket som om de fleste hadde Lyn som favoritt til å ta seg videre for å møte Hødd.

Etter at den gamle storheten Lyn gikk konkurs i 2010, måtte de starte opp igjen i lavere divisjoner, og etter tre opprykk på rad i sine tre første sesonger så det ut som om de var på vei tilbake da de høsten 2012 sikret opprykk til 2. divisjon. Tre år senere måtte de imidlertid ta turen ned igjen i 3. divisjon, og ble høsten 2022 før de klarte å rykke opp igjen etter å ha gått ubeseiret gjennom i serien. Det var dermed som nyopprykket klubb at de i år umiddelbart meldte seg på i tetkampen, og således var det kanskje litt over forventningene at de så skulle gjøre allerede på første forsøk, men nå hadde de uansett muligheten til å returnere til den nest øverste divisjonen for første gang på 13 år. Noen vil si at det er en klubb som historisk sett hører hjemme der, men det gir i seg selv intet fripass, så de måtte nå selvsagt gjøre seg fortjent til et opprykk på banen.

Det må sies at det var litt rart å se kamp fra et annet sted enn borteseksjonen på Nadderud, for det har jeg vel ikke gjort siden sommeren 2002, da Norge var arrangør av U19-EM og jeg sammen med en liten gruppe engelske kompiser var på Nadderud for å se noen kommende stjerner fra England og Tyskland barke sammen i regnet. Mitt forrige besøk til Nadderud var nå sommeren 2002 i forbindelse med et målløst oppgjør mellom Stabæk og Fredrikstad, og siden den gang hadde man nå dessverre også byttet ut gressmatta med kunstgress. Naturgresset var egentlig det mest positive med Nadderud i mine øyne, og nå er det borte. Vi vet jo at kunstgress er forbudt i de fire øverste divisjonene i England. I Nederland er det forbudt i toppdivisjonen, og det ser ut til å gå mot et lignende forbud i den skotske toppdivisjonen. Her i Norge går man imidlertid i totalt motsatt retning, dessverre.

Etter at røyken hadde lagt seg, kunne vi se at det var Lyn som startet friskest, men de endte med å stange mot gjestenes forsvar og kunne nok i perioder vært flinkere til å bruke kantene sine. Etter å ha ridd av den innledende stormen var det faktisk Tromsdalen som fikk ballen i nettet etter å ha kommet mer med i kampen, men det ble vinket for offside. Det vekket tilsynelatende vertene litt til live igjen, men fortsatt slet de med å spille seg frem til de store sjansene, og det stoppet gjerne opp da de nærmet seg TUIL-feltet. De 2 167 tilskuerne kunne konstatere at det var målløst 0-0 ved pause, etter en omgang der Lyn tross hadde vært best, men Tromsdalen egentlig kom nærmest. Nå håpet vi på noen mål som kunne varme i kulda.

Lyn kom ut i hundre etter hvilen, og gikk rett i strupen på Tromsdalen. I det 53. minutt fikk de omsider også uttelling, og det skjedde etter at et innlegg i feltet landet hos Ole Breistøl. Han fikk ballen under kontroll og sendte den deretter opp i nettaket, og det sto 1-0 til stor jubel fra majoriteten av de fremmøtte. Det var Lyn som etter dette fortsatte å presse for ytterligere scoringer, men tjue minutter ut i andre omgang var det i stedet TUIL som mot spillets gang scoret. Utligningen kom fra Didrik Hafstad som plasserte ballen flott i det bortre hjørnet, nokså utakbart for Lyn-keeperen. Det virket som om dette ga TUIL en god dose selvtillit, for de hevet seg igjen etter dette, og nå var det etter hvert nokså jevnspilt. Avgjørelsen falt i det 83. minutt, men ikke den retningen vi hadde trodd. TUILs Adrian Sandbukt fyrte av fra rundt 25 meter, og ballen suste i mål til 1-2. Kort oppsummert ble det også sluttresultatet på Nadderud, i en kamp der Lyn sett under ett var best og nok hadde fortjent mer, men som det ble sagt så er det ikke nødvendigvis så lett å gardere seg mot prikkskyting.

Vi gikk nokså umiddelbart mot T-banen og ble med tilbake til Jernbanetorget, og vi hadde tid til en siste forfriskning på Sentralpuben før vi kom oss med 21.10-toget tilbake til Fredrikstad. Lyn hadde fått et noe dårligere utgangspunkt enn de nok hadde håpet på før returkampen i Tromsø, men vi vet jo nå at det endte 0-2 der oppe, slik at det ble Lyn som skulle møte Hødd. Vi vet nå også at Lyn vant både hjemme- og bortekampen over Hødd, og dermed rykker opp til 1. divisjon. Vi hadde for øvrig også tenkt oss på Lyn sin hjemmekamp mot Hødd, og hadde sågar billetter til den, men der skulle det vise seg at jeg etter hvert måtte kaste inn håndkledet og avstå etter et ribbensbrudd et par dager før. Nå gikk det uansett virkelig mot slutten av min 2023-sesong.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Lyn v Tromsdalen 1-2 (0-0)
Kvalifisering til 1. divisjon
Nadderud Stadion (at Stabæk), 15 November 2023
1-0 Ole Breistøl (53)
1-1 Didrik Hafstad (66)
1-2 Adrian Sandbukt (83)
Att: 2 167
Admission: 150 NOK

Next game: 16.11.2023: Driv v Trøgstad/Båstad (@ Spydeberg)
Previous game: 13.11.2023: Lyn v Tromsdalen (@ Stabæk)

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg