Driv v Trøgstad/Båstad (@ Spydeberg) 16.11.2023

Torsdag 16.11.2023: Driv v Trøgstad/Båstad (@ Spydeberg)

Det meste var avklart hva gjelder opp- og nedrykk i Østfold-kretsen, men det var én viktig ting som gjensto i så måte. Det var ytterligere ett lag som skulle opp 6. divisjon, og den siste ledige plassen i neste års 5. divisjon ville tilfelle vinneren av en kvalifiseringskamp mellom de to toerne i kretsens 6. divisjons-avdelinger. I avdeling 1 hadde Trøgstad/Båstad tatt andreplassen bak Torp, akkurat slik jeg hadde tippet, mens Driv ble nummer to bak Askim Fotball 2 i avdeling 2. Kampen skulle opprinnelig spilles på Mjær Stadion i Enebakk, men til tross for iherdige forsøk på å få banen klar med hjelp av mengder med salt, hadde det ikke latt seg gjøre, og man endte opp på å få låne Spydeberg Stadion. Da fikk det heller være at Spydeberg hadde tømt og stengt kiosken for vinteren, slik at det ikke ville bli åpen kiosk. Det var bare å få i seg noe mat hjemme før jeg møtte Trond, som skulle skysse oss til Spydeberg.

Mitt foreløpig eneste besøk på Spydeberg Stadion hadde vært såpass langt tilbake som i mai 2017, og den største endringen siden den gang var så vidt jeg kunne se en rekke blokkleiligheter som har kommet til på nabotomta. I selskap av blant annet banehopperen Tom Børkeeiet, kampdelegatet fra Navestad, og en av kretsens dommere fikk vi se at trøgstingene åpnet hakket bedre men at Driv deretter kom mer med og tok ledelsen 1-0 i det 24. minutt, da Marius Nyquist ble mål for et innlegg inn i feltet og plasserte ballen i mål. Ledelsen var kortvarig, for kun tre minutter senere utlignet Eivind Skughei til 1-1 fra litt trengt posisjon. Driv gikk imidlertid rett i angrep og gjenopprettet sin ledelse da et skudd fra Christer Finnerud endret retning i et forsvarerben og gikk i mål bak en utspilt og sjanseløs keeper. 2-1 var også stillingen ved pause, da noen av oss benyttet anledningen til å varme seg litt inne i gangen i klubbhuset.

Kun et par minutter ut i andre omgang utlignet Trøgstad/Båstad igjen, og det var Oskar Billing Karlsrud som kriget inn 2-2. Som om ikke det var nok, fikk de deretter et straffespark, og David-Simen Kjær Pedersen sørget for 2-3. Det var sjanser begge veier, men med drøyt ti minutter igjen av ordinær tid var det Driv sin tur til å få straffespark. Benjamin Røkeness gjorde ingen feil, og dermed 3-3. Da det ikke ble ytterligere scoringer i ordinær tid, var det duket for ekstraomganger, så vi måtte fryse litt til. Sekunder etter at Driv hadde hatt en kjempesjanse, tok Trøgstad/Båstad ledelsen igjen i det 97. minutt, og det skjedde på litt spesielt vis, der en Driv-spiller klarerte rett i en motspiller (jeg trodde først det var en medspiller) og i mål. William Have ble kreditert, og det sto 3-4. Driv jaktet etter dette utligning i håp om å tvinge frem en straffesparkkonkurranse, og det åpnet også for Trøgstad-kontringer.

Helt på tampen ropte Driv på straffespark, men fikk ikke gehør hos dommeren, og i stedet kontret Trøgstad/Båstad. Driv måtte ty til ulovligheter for å stanse motstanderne i å komme alene mot mål, og dommeren dro opp det røde kortet slik at Driv måtte fullføre med en mann mindre på banen. Da dette skjedde i det 120. minutt, var det heller ikke lenge igjen, og et Driv i undertall klarte aldri å få utligningen de trengte. Dermed var det Trøgstad/Båstad som til slutt sikret seg opprykket tilbake til 5. divisjon på første forsøk. Driv vil nok ha ergret seg litt over måten avgjørelsen falt på, med et temmelig spesielt baklengsmål som sikkert var bittert å tape et opprykk på, men de får prøve igjen neste år. Det hadde blitt senere enn planlagt, så vi kom oss ganske snart i bilen og startet hjemturen. Trond slapp meg av ved bussterminalen i Sarpsborg, der jeg fortsatt rakk en av bussene hjem derfra.

Driv v Trøgstad/Båstad 3-4 AET (2-1, 3-3)