Askim Fotball 2 v Torp 23.11.2023

 

Torsdag 23.11.2023: Askim Fotball 2 v Torp

Selv om jeg siden sist hadde fått med meg litt ishockey i form av en bortetur til Hamar for å se Stjernen i bortekamp mot Storhamar, var det nå en uke siden min forrige fotballkamp, og det sier jo litt om hvor langt det var mellom kampen når vi nå befant oss i siste halvdel av sesongen. Denne kvelden skulle imidlertid Askim Fotball 2 og Torp gjøre opp om tittelen som kretsmestere i 6. divisjon, eller å ha vunnet hver sin 6. divisjons-avdeling. Denne kampen skulle opprinnelig vært spilt en uke tidligere, men da hadde det vært sykdom i Torp-leiren. Nå skulle den imidlertid spilles, og dette var da også den siste ordinære kampen for året i Østfold-fotballen, slik at det samtidig ville sette et punktum for min min breddefotball-sesong her hjemme.

Etter en trekning ble det klart at kampen skulle spilles i Askim, og i den forbindelse er jeg ikke helt uenig i de som påpekte at dersom det i disse kampene står mellom et førstelag og et andrelag (eller tredjelag) så burde førstelaget automatisk få hjemmebanefordelen. Det er uansett ingen voldsomt stor sak, men etter at Trond Sæterøy hadde bekreftet at han hadde tenkt seg til Askim denne kvelden, fikk jeg avtalt skyss med ham. På denne tiden av året var det naturlig nok kunstgresset til Askim som skulle brukes, snarere enn gressmatta på Askim Stadion, og vi var på plass i god tid før avspark. Trond hadde en følelse av at Askim-laget kanskje ønsket seg KM-tittelen litt mer, og uavhengig av det holdt jeg de som favoritter da jeg regnet med at et antall spillere med spill for deres A-lag i 4. divisjon ville være i aksjon.

Den følelsen ble vel ikke mindre av at Askim startet med fire spillere som hadde tosifret antall kamper for A-laget i år, og tre av disse hadde også flere kamper for A-laget enn for andrelaget. I rettferdighetens navn skal det da samtidig nevnes at de også stilte med flere gutter som har spilt G19-fotball, og en av de gjorde tilsynelatende også sin senior-debut denne kvelden. Vi fikk snart selskap av banehopper Tom Børkeeiet, og rakk både en tur i kiosken og å ønske Torp-trener Terje Jonassen og hans gutter lykke til før de entret banen. Terje satt åpenbart pris på at jeg hadde kledd meg i Torp-lue for anledningen, men det gjensto å se om det ville hjelpe noe særlig på det som skulle skje ute på plastsavannen.

Det virket ikke sånn da vertskapet allerede etter et drøyt minutt tok en tidlig ledelse, og det var Shkelzen Shabani som fikk en pasning inn i feltet og plasserte ballen borte ved stolpen, slik at det sto 1-0. Torpingene spilte for øvrig i noen temmelig uvanlige kostymer for anledningen, for de hadde nemlig ikledd seg de gule bortedraktene til Borgar. Ute på banen hadde de etter hvert to gode muligheter på kort tid, men mens den første gikk over Askim-målet, gikk den andre like utenfor, og det var Askim som tross alt virket sterkest og satt inn et aldri så lite press mot gjestenes mål etter dette. Til tross for et par store Askim-sjanser måtte vi imidlertid vente på kveldens andre nettkjenning, men på tampen av omgangen ble Askim tildelt et straffespark etter en felling. Erlind Krasniqi gjorde ingen feil, og sørget for at sto 2-0 halvveis.

Etter pause var det Askim som fortsatte å kjøre, og et snaut kvarter ut i andre omgang ble det enda vanskelige for Torp da René Johansen fikk sitt andre gule slik at de måtte fullføre med én mann mindre. Etter dette døde kampen faktisk litt hen en periode, men med ti minutter igjen tok Askim-sjefen selv ansvar. Kawan Hussaini fikk kjempetreff med et bananskudd fra distanse, og det sto 3-0. Game over, men fem minutter senere fikk i hvert fall Torp et trøstemål, og det var også en herlig scoring da kaptein Andreas Jonassen spilte vegg med en medspiller og avsluttet flott i steget med utsiden av foten. Med det reduserte han til 3-1, men Torp kom ikke nærmere, selv om også Askim ble redusert til ti mann på overtid etter et direkte rødt kort. Askim Fotball 2 vant 3-1 og er Østfold-fotballens kretsmestere for 6. divisjon i 2023.

Det skulle vise seg at dette også skulle bli min siste kamp for året på norsk jord, for selv om jeg hadde planlagt å få med meg Lyn sin hjemmekamp i kvalifiseringen mot Hødd på mandagen, skulle det gå litt hardt for seg på Red Beavers sin bortetur til Frisk Asker v Stjernen på lørdagen. Det endte med blant annet ribbensbrudd og hodeskade etter en tur halvveis ut i Glomma på vei hjem fra puben etter retur til Fredrikstad, men det er en helt annen historie. Uansett førte det til at jeg droppet planene om en ny Oslo-tur, så kampen i Askim ble således et punktum for den norske fotballen i 2023 for min del. Tilbake i Askim var det bare å komme seg i bilen, og Trond slapp meg av på bussterminalen i Sarpsborg slik at jeg kunne busse hjem derfra. Dagen etter sto en foreløpig siste kamp for året på menyen i Göteborg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Askim Fotball 2 v Torp 3-1 (2-0)
6. divisjon Østfold KM
Askim kunstgress, 23 November 2023
1-0 Shkelzen Shabani (2)
2-0 Erlind Krasniqi (pen, 44)
3-0 Kawan Hussaini (81)
3-1 Andreas Jonassen (86)
Att: 43 (h/c)
Admission: Free

Next game: 24.11.2023: IFK Göteborg v Fredrikstad (@ Valhalla IP)
Next norwegian game: 19.01.2024: Askim Fotball v Sparta (@ Østfoldhallen)
Previous game: 16.11.2023: Driv v Trøgstad/Båstad (@ Spydeberg)

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg