Idd v Lisleby 2 09.11.2023

 

Torsdag 09.11.2023: Idd v Lisleby 2

For andre dag på rad skulle turen gå til Halden, og for andre dag på rad dreide det seg om en kamp som hadde blitt utsatt fra mandagen halvannen uke tidligere, da snøværet hadde sørget for kaos og avlysninger. Denne dagen var det Idd som skulle i ilden og spille hengekamp mot Lisleby 2 på Risumbanen, og Trond Sæterøy hadde tilbudt meg skyss tilbake etter kamp, men befant seg allerede i festningsbyen, så jeg dro alene mot Halden. Jeg valgte denne gang å ta bussen dit, og på grunn av en ulykke i nærheten av Berg ankom den Halden såpass forsinket at jeg mistet bussen videre, men jeg fant ut at jeg kunne vente på neste buss nummer 33 i motsatt retning, og ankom dermed likevel Risumbanen ti minutter før kampstart.

Det var Selbak som ledet an i 5. divisjon Østfold, fem poeng foran Greåker og seks poeng foran nettopp Idd, men Idd hadde denne kampen til gode, og ville med seier klatre opp på andreplassen før de siste to rundene. På Risumbanen traff jeg raskt på både Trond og haldenseren André Wauthier, og sistnevnte hadde nå byttet ut Berg-skjerfet med et Idd-skjerf siden kvelden før. Vi var alle enige om at hjemmeseier også var et svært naturlig utfall, for vi klarte ikke helt å se for oss at jumboen og allerede nedrykksklare Lisleby 2 skulle klare å stikke kjepper i hjulene for Idd denne kvelden. Det skulle det da også vise seg at de på ingen måte var i stand til, for vi skulle bli vitne til en aldri så liten maktdemonstrasjon fra hjemmelaget.

Spesielt første omgang var det en enveiskjøring, og det varmet også tradisjonalistene blant oss at sju av spillerne i vertenes startellever hadde draktnummere mellom 1 og 11. Etter noen rolige åpningsminutter startet Idd bombardementet, og kaptein Jakob Madsen Lund satt inn 1-0 med et kontant skudd i mål i det 10. minutt. Fem minutter senere doblet samme mann til 2-0 på et frispark fra rett utenfor 16-meteren. Ytterligere et kvarter frem i tid var det Sondre Kirkeng Rørmyr som tegnet seg på scoringslista ved å øke til 3-0. Idd hadde deretter flere gode muligheter før samme mann scoret to mål på under et minutt og dermed noterte seg for hattrick. Med Idds tredje mål på to minutter sørget Josef Myhren Bouchleh for at det sto 6-0 til pause. Her kunne det bli veldig stygt dersom Idd fortsatte i samme stil.

Det gjorde de ikke, og Lisleby 2 kom mer med etter pause, men jeg sto med en følelse av at det var et spørsmål om hvor mye Idd rett og slett gadd. Eskil Overvik økte likevel til 7-0 med et drøyt kvarter igjen, og helt på tampen fastsatt Bjørn-Henrik Ekeli sluttresultatet til 8-0 foran 33 tilskuere. Idd tok seg med det opp på andreplassen og hadde nå et mulig opprykk i egne hender. Nå vet vi jo hva slags antiklimaks dette endte i, der Idd til slutt bestemte seg for at de ikke ønsket opprykk og valgte å ikke stille til siste kamp. Dermed gikk til slutt Greåker opp sammen med Selbak, men selv om det ikke skal tas noe vekk fra Greåker og deres gode sesong, er jeg neppe den eneste som føler at det hele etterlot en ganske merkbar bismak.

På den ene siden kan man spørre seg om Idd like gjerne kunne gått tilbake til å spille i lavere divisjoner som Aspedammen og Paulsbo, dersom ambisjonene ikke er der. Samtidig er jeg ikke noen tilhenger av at klubber skal tvinges opp om de ikke vil, men slik dette endte opp, ble det uansett håpløst klønete. Hva ville man gjort dersom Idds siste kamp eksempelvis var mot et av lagene som var involvert i nedrykksstriden, og ikke et Begby uten særlig å spille for?? Og hva tilsier at vi ikke bare vil få en slik situasjonen igjen om et år?? Idd har åpenbart vært i samtaler med kretsen i forkant av sin avgjørelse, som de imidlertid åpenbart kom frem til lovlig sent. Kanskje må slikt gjøres mye lenger i forkant. I engelsk non league opererer man for eksempel med et system der opprykk fra step 5 (nivå 9 totalt) til nivået over må søkes om i forkant. Klubbene som er interessert i å ta steget opp må der søke FA allerede før jul, med påfølgende baneinspeksjoner som gir svar på hvorvidt man oppfyller kriteriene (noe som i og for seg er helt irrelevant her), og for å kunne rykke opp, må man først være blant søkerne, deretter få grønt lys av FA og deres inspektører, og til slutt kvalifisere seg sportslig. Jeg sier ikke at dette er måten å gjøre det på, men noe må i hvert fall gjøres, og hva skulle det være?? Kanskje må man enten få lov til å faktisk si fra seg et opprykk (i stedet for å risikere at lag ‘legger seg’ og i verste fall påvirker opp- og nedrykk), ellers må slikt i hvert fall avklares på forhånd; tidlig i sesongen. For med årets sesongavslutning friskt i minne, risikerer man ellers at det blir en total parodi, og det er i hvert fall ingen av klubbene tjent med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Idd v Lisleby 2 8-0 (6-0)
5. divisjon Østfold
Risumbanen, 9 November 2023
1-0 Jakob Madsen Lund (10)
2-0 Jakob Madsen Lund (15)
3-0 Sondre Kirkeng Rørmyr (30)
4-0 Sondre Kirkeng Rørmyr (41)
5-0 Sondre Kirkeng Rørmyr (42)
6-0 Josef Myhren Bouchleh (43)
7-0 Eskil Overvik (75)
8-0 Bjørn-Henrik Ekeli (89)
Att: 33
Admission: 50 NOK

Next game: 11.11.2023: Selbak v Idd
Previous game: 08.11.2023: Berg v Selbak

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg