Berg v Selbak 08.11.2023

 

Onsdag 08.11.2023: Berg v Selbak

Denne onsdagen var det sesongavslutning i 6. divisjon avdeling 1 (etter at avdeling 2 hadde avsluttet dagen før), og jeg hadde opprinnelig blinket meg ut den viktige kampen mellom Rolvsøy og Hafslund på Evjeplassen, men det ble endring av planene grunnet hendelser uken før. Sammen med Pål og Sten hadde jeg en drøy uke tidligere tenkt meg til Halden for å se Selbak gjeste Berg, men den mandagen satte snøværet en stopp for så godt som samtlige av kretsens kamper. Kampen på Berg Stadion endte opp med å bli omberammet til denne onsdagen, og det var egentlig litt synd, siden jeg hadde veldig lyst til å se begge kampene, men da Sten og Pål sto ved planen om å dra til Berg, valgte jeg å gjøre det samme og bli med de som avtalt. Sten plukket oss opp, og det var med god tid til avspark at vi ankom Berg Stadion – eller Bergabeu, som noen av de lokale velger å kalle det.

Status i 5. divisjon Østfold var at Selbak toppet to poeng foran Greåker og tre poeng foran Idd, men Greåker hadde én kamp mer spilt enn de to andre. Berg var på sin side innblandet i en like spennende nedrykksstrid, og kjempet for å unngå å bli med Lisleby 2 og Råde 2 ned som det tredje nedrykkslaget. Det var tre lag som sto i fare for å bli den tredje nedrykkeren, og styggest så det ut for Gresvik, som hadde ett poeng opp til nettopp Berg og tre poeng opp til Rygge, men Berg hadde denne kampen til gode på sine to rivaler i nedrykksstriden. Det sto denne kvelden derfor litt på spill på Berg Stadion, der jeg nå gjorde mitt kun andre besøk og det første siden september 2021, da jeg sammen med Jon Erik hadde sett en uavgjort-kamp mot Driv.

Mens vi sto og pratet litt med delegat og FFK-legende Åge Johansen og noen Selbak-folk, ble kampen sparket i gang. Det første kvarteret bød ikke på de største sjansene, selv om Selbak nok hadde virket farligst. I det 19. minutt hadde gjestene et skudd i tverrliggeren, og fulgte opp med en avslutning som fra god posisjon gikk rett på Bergs keeper. Etter halvspilt omgang var Selbaks Sander Heieren frempå med et skudd som endret retning og gikk i nettveggen, og vi nærmet oss halvtimen da et Selbak-innlegg kom ned med snø på og landet oppå tverrliggeren. Det var likevel fortsatt målløst 0-0 da dommeren blåste for pause og spillerne gikk i garderoben for å ta seg en rast.

I det 58. minutt fikk Selbak straffespark, og mannen som etter hvert steg frem for å ta det var Siako Hamadamin. Han satt ballen i garnet, og det sto 0-1. Det må sies at det ikke var noen voldsom festforestilling på Berg Stadion denne kvelden, og det var så som så med underholdning etter dette, men det ble likevel noen spennende overtidsminutter der Berg jaktet utligning mens Selbak ville ro i land de tre poengene. Flere minutter på overtid kom et skummelt Berg-innlegg inn i Selbak-feltet, men bortekeeper Ekman ordnet opp ved å fange ballen, og det var det nærmeste vertene kom. Det endte dermed med 0-1 og borteseier. Nå hadde Selbak satt seg i en situasjon der de ville kunne rykke opp den kommende lørdagen, mens Berg fortsatt var tungt inne i nedrykksstriden. Nå i ettertid vet vi jo at det ble en noe parodisk avslutning på årets 5. divisjon, som gikk fra å være veldig spennende til å delvis føles litt som et antiklimaks i kampen om den ene opprykksplassen og lettere parodisk i nedrykksstriden. Men Selbak rykket som vi vet opp, mens Berg klarte seg på sesongens siste dag på bekostning av Rygge.

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Berg v Selbak 0-1 (0-0)
5. divisjon Østfold
Berg Stadion, 8 November 2023
0-1 Siako Hamadamin (pen, 59)
Att: 63 (h/c)
Admission: Free

Next game: 09.11.2023: Idd v Lisleby 2
Previous game: 07.11.2023: Skogstrand v Vansjø/Svinndal

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg