Skogstrand v Vansjø/Svinndal 07.11.2023

Tirsdag 07.11.2023: Skogstrand v Vansjø/Svinndal

Det var ingen grunn til å sitte hjemme så lenge det var breddekamper på menyen, og fra dagens utvalg sto det tidlig mellom to kamper som begge involverte to førstelag. Siden det nå var over et år siden mitt forrige besøk på Skogstrandbanen, tenkte jeg som så at det nå var på tide igjen, så jeg valgte meg derfor 6. divisjons-oppgjøret mellom Skogstrand og Vansjø/Svinndal. Det var også en skikkelig bunnoppgjør i 6. divisjon avdeling 2, der Skogstrand sto med åtte poeng og kun hadde nettopp Vansjø/Svinndal bak seg på tabellen, etter at Navestad trakk seg. V/S sto til og med uten poeng, men vant når sant skal sies hele 9-1 over Navestad i hjemmekampen mot de i april. Den kampen ble imidlertid strøket da Navestad senere trakk seg.

Temmelig spesielt var det imidlertid at V/S-spiller Andreas Sandum før kampen lå som nummer to på listen over avdelingens toppscorere. Han hadde på sine 17 kamper faktisk scoret 16 av lagets 21 mål, til tross for at hans lag altså sto med 0 poeng. Nå kom riktignok fire av disse målene i den nevnte kampen mot Navestad, men det er likevel imponerende. Denne kvelden var det derimot Skogstrand sine spillere som skulle stå for nettsusen, etter at jeg hadde busset til Ambjørnrød og gått den siste biten opp til Skogstrandbanen, der jeg etter hvert traff på både Trond Sæterøy og FFKs supporterkoorinator Linda, som jeg ble stående og se kampen sammen med.

Det var hjemmelaget som tok tak i kampen allerede fra start, og i det niende minutt var det Cato Ek Joachimiak Jenssen som sørget for 1-0 med et skudd fra distanse. Vertene hadde deretter store sjanser til å doble ledelsen, men V/S-keeperen hindret ved to anledninger ny baklengs med gode redninger. I det 20. minutt kunne han imidlertid ikke hindre ny Skogstrand-scoring da skuddet til Marius Løvereide Borgen snek seg inn nede ved stolpen. I det 32. minutt var det duket for ny nettkjenning. En corner ble klarert, men ballen ble lempet inn igjen i feltet, der Thomas Bjørge Johansen sto på bakre stolpe og dunket inn 3-0 med en volley i motsatt hjørne. Skogstrand hadde like før pause en avslutning som gikk via luggen på en V/S-forsvarer og opp i tverrliggeren og ut, men det ble ikke flere mål før hvilen.

Allerede i andre omgangs første minutt vartet Skogstrand opp med et godt angrep som endte med at Tobias Nikolai Andersen styrte inn 4-0, og to minutter senere var det samme mann som la på til 5-0. Vertene hadde deretter en suser i tverrliggeren før Tobias Mellegård Gulbrandsen vendte opp i feltet og økte til 6-0. Vi nærmet oss halvspilt omgang da Ask Dahlstrøm Hem satt inn 7-0 fra skrått hold, og i det 72. minutt sto det 8-0. V/S scoret nesten selvmål, og selv om de fikk parert inne på streken, satt Martin Monsen Hundstad returen i mål. Med et kvarter igjen var det med V/S-øyne for enkelt da Tobias Nikolai Andersen noterte seg for hattrick, og tre minutter senere var det tosifret da Henrik Løvereide Borgen dunket ballen i mål. Skogstrand hadde på tampen også et skudd i stolpen, men 10-0 ble sluttresultatet i en kamp der det egentlig aldri var noen tvil om hvor seieren ville gå. Vi takket raskt for oss, før Trond skysset meg ned til bussholdeplassen.

Skogstrand v Vansjø/Svinndal 10-0 (3-0)