Selbak v Lisleby 2 06.11.2023

Mandag 06.11.2023: Selbak v Lisleby 2

En fortsatt spennende 5. divisjon fortsatte denne mandagen, og til tross for at dette var Selbaks tredje hjemmekamp på rad (av fjerde av de fem siste) der motstanderen var et andrelag, valgte jeg meg Selbaks kamp mot Lisleby 2. Det var nok kanskje knyttet enda mer spenning knyttet til toppoppgjøret mellom Greåker og Idd på Moa, men jeg har jo noen Selbak-venner, og siden jeg tross alt også har fulgt Selbaks opprykkskamp hele sesongen, følte jeg meg litt programforpliktet til å se de igjen. Greåker ledet med ett poeng på Selbak og fire poeng på Idd, men hadde også én kamp mer spilt enn de andre to. Det var to lag som skulle opp, og det var disse tre det sto mellom. Tabelljumbo Lisleby 2 kunne allerede forberede seg på spill i 6. divisjon neste år, og Selbak hadde ikke råd til å kaste bort poeng mot de.

Det var selvsagt flere kjentfolk som også hadde møtt opp, og sammen med noen av de så jeg at Selbak startet best og tok en tidlig ledelse. Et frispark ble parert, og returen satt i nettaket av Sebastian Engsmyr. 1-0. Mot spillets gang utlignet imidlertid Martin André Kjønigsen på flott vis for Lisleby-reservene. Deretter headet gjestene også inn en corner, men det ble blåst frispark utover. Etter drøyt halvspilt første omgang var det Selbak sin tur til å få et mål annullert etter et fint angrep der Sander Heieren satt ballen i mål. Sistnevnte var involvert da Selbak like etter kom stormende igjen, og Herman Blystad drillet til slutt rundt med et par Lisleby-spillere før han sendte Selbak i ledelsen 2-1. Blystad var på farten igjen i det 35. minutt, da han dunket inn 3-1 fra skrått hold, og han hadde mer på lager, for fem minutter før pause dukket han opp på bakre stolpe og styrte inn 4-1 samtidig som han noterte seg på et hattrick. Selbak hadde også ytterligere en scoring annullert for offside, men ledet 4-1 halvveis.

Snaut ti minutter ut i andre omgang tok en Lisleby-spiller omvendt livtak på en motspiller, og dommeren pekte på straffemerket. Straffesparket var imidlertid svakt og ble reddet, men i denne perioden var det et aldri så lite bombardement mot Lisleby-målet, og Selbak hadde like etter blant annet et skudd i stolpen. Nære nettkjenning var de derimot også i den andre enden av banen, for tjue minutter ut i omgangen holdt de på å score et spektakulært selvmål da et sleivspark endte i egen stolpe. I det 83. minutt fikk Selbak sitt femte da Sondre Skulbørstad satt inn 5-1 på bakre stolpe. Fem minutter gjensto av ordinær tid da Rezart Shala reduserte 5-2 fra skrått hold. «Vi rekker et par til!», ropte en av Lisleby-spillerne, men det gjorde de ikke, og det endte oppriftsmessig med Selbak-seier. Samtidig hadde for øvrig Idd slått Greåker på Moa, så Selbak overtok tabelltoppen. Vi vet jo nå at de ikke ga den fra seg, men også hvilket antiklimaks sesongavslutningen i 5. divisjon ble.