Moss v Fredrikstad 05.11.2023

 

Søndag 05.11.2023: Moss v Fredrikstad

Selv om det må innrømmes at entusiasmen ikke akkurat hadde vært på et toppnivå den senere tiden – til tross for at Fredrikstad allerede hadde sikret seg opprykk tilbake til den norske toppdivisjonen – hadde jeg imidlertid ikke til hensikt å gå glipp av oppgjøret mellom Moss og Fredrikstad på Melløs Stadion i årets nest siste serierunde. Det er jo gjerne litt ekstra ramme rundt kampen når Moss møter FFK, men denne gang hadde ukene i forkant av kampen mest av alt blitt preget av et totalt amatørmessig opplegg, og MFK-ledelsen klarte faktisk det kunststykket å pådra seg vreden til både hjemme- og bortefansen. Det i seg selv må jo sies å være temmelig godt gjort.

Et kikk i mine ‘arkiver’ forteller meg at det var 10 085 tilskuere til stede på det tilsvarende oppgjøret så sent som i 2003. Nå var imidlertid kapasiteten på Melløs utrolig nok redusert betraktelig til kun 2 800, og man kan jo spørre seg hvor man har mistet alle disse plassene. Riktignok mistet man ifølge en bekjent minst 1 500 plasser alene ved ombyggingen av hovedtribunen, og på den andre langsiden har man jo også erstattet den gamle tribunen med nye fasiliteter, men det virker uansett som en voldsom reduksjon, selv tatt i betraktning at man tidligere også kunne stå på kortsidene. Når bortefansen har krav på 5% av billettene, betød det at FFK nå fikk 140 billetter til disposisjon, og det sier seg selv at disse ble revet bort på få minutter. Da begynte problemene.

FFK-fans begynte å kjøpe på nabofeltet til den nåværende bortetribunen, men det er jo feltet til Kråkevingen, og da MFK ble gjort oppmerksom på dette, stoppet de rett og slett billettsalget mens de purret på kommunen og/eller NFF for å få behandlet sin søknad om utvidet kapasitet ved å bruke feltet bak det nordlige målet. Da de etter hvert fikk lov til å ha folk der, ble dette feltet også tildelt FFK-fansen, og det fikk igjen sinnene i kok hos mossingene. Nå burde kanskje i hvert fall FFK-fansen være fornøyd, men neida…det var noen her også som nå presterte å klage over at de nå fikk to separate felt og dermed ikke kunne stå samlet! Mossingene på sin side raste selvsagt over at de ekstra billettene tilfalt FFK, og påpekte at de nå ville stå midt mellom to FFK-felt og at det MFK la opp til en ‘bortekamp på hjemmebane’.

Nå kan man jo selvsagt si at det ikke er helt unaturlig for MFK å gi tilgjengelig billetter til bortelaget dersom det er stor pågang der samtidig som hjemmeseksjonene ikke selger ut, og at mossingene dermed burde kjent sin besøkelsestid i større grad og faktisk kjøpt billetter. Uansett bestemte MFK seg for at alle FFK-supporterne nå skulle bli plassert bak målet på den nordlige kortsiden, og all den tid det er en temmelig ussel plassering, var det nå mange i FFK-leiren som igjen ble irritert over dette. Fra mossingene sin side var det så vidt jeg skjønte også snakk om folk som valgte å boikotte, og det ble i hvert fall en markering fra Kråkevingen, så her kunne MFK åpenbart løst dette langt bedre fra starten.

Uansett ble det selvsagt kamp, og FFK ville også feire divisjonstittel med minst ett poeng, mens Moss ikke helt hadde sikret plassen ennå, selv om en del ting skulle gå galt om de ikke skulle gjøre det. Vår gruppe kjørte to biler rett til Melløs, der vi hadde tenkt å ta oss inn på det opprinnelige bortefeltet, og noen av oss kom da også inn der, men vi hadde også med oss noen som ikke helt forsto det å opptre nøytralt, og dermed ble de øvrige av oss henvist til seksjonen bak mål, der vi så svært lite av det som skjedde i motsatt ende av banen. Vi registrerte imidlertid Kråkevingen sin protest, og at det var mossingene som i en nokså svak kamp var det beste laget før pause. De var også uhyre nære på å ta ledelsen da Sebastian Pedersen traff innsiden av stolpen, men det sto fortsatt 0-0 halvveis.

I andre omgangs femte minutt var det FFK som tok ledelsen da et innlegg fant Brandur Henriksson som kom stormende inn i feltet og dunket inn 0-1 på direkten. Det tok Moss kun fire minutter å svare, og de fikk god hjelp av FFKs Patrick Metcalfe som på nokså klønete og uheldig vis styrte et MFK-frispark i eget mål. I det 60. minutt var FFK-keeper Håvar Jenssen minst like klønete da han rykket ut fra feltet og regelrett bommet på ballen, og Thomas Klemtsen Jakobsen takket og bukket og sendte Moss i ledelsen 2-1. Moss hadde deretter noen muligheter til å øke ytterligere, og Sebastian Pedersen traff ikke minst stolpen nok en gang. FFK begynte å presse litt mot slutten, og skapte også de et par sjanser, men det gikk mot hjemmeseier da FFK på overtid av overtiden fikk et frispark. Det ble tatt raskt, og Ludvig Begby la inn i feltet, der Mads Nielsen headet tilbake, og i det femte overtidsminutt headet Henrik Kjelsrud Johansen inn utligningen til 2-2. Dermed ble det poengdeling, og FFK kunne juble over å rykke opp som mestre. Det var fortsatt jubelscener i bortesvingen da vi strøk på dør. Og så kan det for ordens skyld legges til at Moss klarte å holde plassen til slutt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Moss v Fredrikstad 2-2 (0-0)
1. divisjon
Melløs Stadion, 5 November 2023
0-1 Brandur Hendriksson (50)
1-1 Patrick Metcalfe (og, 54)
2-1 Thomas Klemetsen Jakobsen (60)
2-2 Henrik Kjelsrud Johansen (90+5)
Att: 2 682
Admission: 150 NOK (concession)

Next game: 06.11.2023: Selbak v Lisleby 2
Previous game: 04.11.2023: Gjøvik-Lyn v Bærum

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg