Trosvik v Driv 23.03.2023

Torsdag 23.03.2023: Trosvik v Driv

Etter et par fotballfrie dager var det på tide med en kamp igjen, samtidig som jeg holdt meg i lokalområdet. Denne kvelden gikk turen til Trosvikbanen, der det har vært vært mye tull med underlaget etter at gressmatta ble erstattet med kunstgress. Nå virket de som om de – i hvert fall til en viss grad – hadde fått delvis orden på det. Trosvik skulle denne kvelden ta imot Driv til treningskamp på sin plastsavanne. Mens Fredrikstad-laget spiller i 5. divisjon, hadde bortelaget fra Enebakk tilhold i Østfold-kretsens 6. divisjon, etter at de for noen år som kjent siden meldte overgang fra Oslo-kretsen.

Det var ikke kun undertegnede som hadde funnet frem til Trosvikbanen denne kvelden, for etter å ha bussen dit med 116-bussen traff jeg nokså raskt på et par kjente fjes. Tom Børkeeiet hadde nok en gang tatt turen fra Langhus til Østfold for å se litt fotball, mens sarpingen Trond Sæterøy igjen hadde latt seg friste av en utflukt til Fredrikstad, og akkurat det kan man vel ikke klandre ham for. De to utgjorde imidlertid som vanlig hyggelig selskap, og sammen fikk vi se en nokså jevnspilt kamp der Trosvik dog virket et lite hakk vassere.

Gorm Kolberg Olsen sendte vertene i ledelsen 1-0 i det 28. minutt, men ni minutter senere var det balanse i det berømte regnskapet. Vi bet oss merke i Driv sitt åpenbare ønske om spille fin fotball, og det var også etter fint spill at de utlignet til 1-1, som var stillingen halvveis. Seks-sju minutter ut i andre omgang falt avgjørelsen, og det skjedde ved at et hjørnespark ble stusset inn av Hojat Hohammedi. Til tross for noen sjanser begge veier, endte det også 2-1, og det var i og for seg ikke ufortjent, men Driv vil også ha tatt med seg positive ting fra denne kampen. Tom satt kursen tilbake mot Follo, mens stakkars Trond måtte mot Sarpsborg og skysset meg bortom bussterminalen i Fredrikstad på veien.

Trosvik v Driv 2-1 (1-1)