Veum v Aremark 30.09.2023

Lørdag 30.09.2023: Veum v Aremark

Da jeg bestemte meg for kamp denne lørdagen, sto det til slutt mellom to kamper. På Fredrikstad Stadion skulle FFK 2 ta imot Mandalskameratene i 3. divisjon avdeling 4, mens det på Merkur var duket for bunnoppgjøret Veum v Aremark i 7. divisjon Østfold avdeling 1. Veum hadde satset veldig på akkurat denne kampen, hadde laget arrangement på Facebook, og skulle slå til med åpen kiosk. De håpet dette var dagen da de skulle få sine første poeng, og jeg lot meg til slutt friste dit da det også var mer forlokkende enn å bidra med penger til FFK-ledelsen. Derfor var Merkurbanen(e) destinasjonen da jeg busset inn til byen og gikk av ved holdeplassen Christianslund, ikke altfor langt fra kampstedet, som var den kommunale Merkur # 1. Der traff jeg på Hilde og Jan Roar, som hadde kommet for å se sin håpefulle i aksjon.

Tetkampen i denne avdelingen sto mellom Skiptvet og Greåker 2, men det var mellom to lag i motsatt ende av tabellen at dagens kamp skulle utspille seg. Om man ser bort fra Ekholt 2, som trakk sitt lag, lå nykomlingen Veum desidert sist uten et eneste poeng. Bortelaget Aremark var imidlertid de som lå rett foran på tabellen, og deres eneste seier i år kom i deres hjemmekamp mot nettopp Veum. I tillegg til 3-0 i den kampen, hadde de også rasket med seg tre uavgjort-resultater, men Veum så naturlig nok på denne kampen som sin beste sjanse til å få en seier (eller i det minste poeng) i sin første sesong. Derfor hadde de til og med spart en spiller eller to som sto i fare for å måtte sone med gult da de få dager tidligere hadde gjestet Skjeberg Sport med undertegnede på tilskuerplass.

Det har riktignok blitt noen veldig stygge tap i løpet av året, men utover i sesongen har man likevel sett klar fremgang hos Veum, som har tatt åpenbare steg siden starten i våres. I kampens tjuende minutt tok de nå til og med ledelsen etter en lang og god ball opp mot Marius André Jakobsen som satt inn 1-0. Etter en drøy halvtime hadde Aremark et innlegg som gikk rett i tverrliggeren, men man får kanskje tro at keeperen hadde en viss kontroll på akkurat den. Det sto 1-0 halvveis etter en omgang der det dessverre ble litt ufinheter på sidelinjen. Åge Johansen var til stede som delegat da det ifølge ham hadde vært noen episoder her tidligere som kretsen hadde reagert på, og måtte snakke til en gruppe unge supportere som også er profilerte FFK-supportere. Det er greit å være uenig med ham, men når man påberoper seg å også være FFK-supporter er det litt spesielt å stå og slenge dritt og veldig ufine meldinger til en FFK-legende som Åge Johansen. Selv om han ikke hadde vært det, har det uansett med folkeskikk å gjøre, og det vi reagerte sterkest på er nok at faren til en av disse guttene sto og filmet hele opptrinnet og deres eskapader som en stolt far uten å i det hele tatt snakke til de. Etter hvert kom for øvrig dommeren bort og sendte de ut med beskjed om at de kunne komme inn igjen når de hadde «lekt» fra seg.

Det var etter at Omer Pezic etter en drøy times spill doblet ledelsen for vertene, som nå ledet 2-0. Det så nå sannelig ut som om Veum gikk mot sin første seier noensinne. Det forverret heller ikke deres sjanser til det at Aremarks Vidar Paulsbo Knoph fikk sitt andre gule etter drøyt halvspilt andre omgang slik at gjestene måtte spille resten av kampen med én mann mindre. I det 83. minutt hadde Veum en stor sjanse til å øke, men lobben over keeper ble litt for høy, og gikk også over mål. To minutter senere reduserte i stedet Aremark, og det var Einar Knoph som sendte et frispark fra rett utenfor 16-meteren rett i garnet. Dermed 2-1, og da ble det litt nerver på slutten likevel. Fem minutter på overtid fikk imidlertid Veum straffespark, og Marius André Jakobsen var mannen som tok ansvar. Han gjorde ingen feil, og med et av kampens siste spark på ballen sørget han for at Veum vant 3-1. Det var bare å gratulere med første seier og de første poengene før jeg tok farvel med Hilde og Jan Roar og satt kursen mot Selbak og Rodgers Pub.