Veum 2 v Yven (@ Yven) 30.09.2024

Mandag 30.09.2024: Veum v Yven (@ Yven)

Da kampen mellom Veum 2 og Yven ble flyttet til Yvenbanen og fikk tidlig avspark grunnet mangelen på flomlys der, åpnet det muligheter for en dobbel denne mandagen, og den muligheten hadde jeg tenkt å benytte meg av. Årsaken til flyttingen var for øvrig at det byttes kunstgress på den kommunale banen på Merkur, og det arbeidet var fremdeles ikke ferdig. Men Yvenbanen er et ganske trivelig sted å se fotball, og kamp på skikkelig gress er selvsagt aldri feil. Dermed var det med Yvenbanen som destinasjon at jeg først busset inn til Fredrikstad og deretter byttet til Kalnes-bussen som jeg ble med til holdeplassen ved Damveien, et stenkast fra banen der Yven spiller sine hjemmekamper.

I 7. divisjon Østfold avdeling 3 så det dessverre ut som at det gikk mot opprykk for et andrelag, for etter at de fleste lagene i toppen hadde spilt 16 kamper, ledet Idd 2 med 37 poeng. De hadde fem poeng ned til Navestad og seks poeng ned til Hafslund og Inter Halden. Den eneste reelle utfordreren var et Aremark som lå åtte poeng bak Idd 2, men som også hadde to kamper til gode (de surret senere bort den muligheten). Det var imidlertid bunnen av tabellen som var interessant for oppgjøret på Yvenbanen denne ettermiddagen, for det var liten tvil om at det var et bunnoppgjør. Veum 2 lå helt sist uten et eneste poeng, mens Yven selv lå på plassen foran med kun sju poeng etter en svak sesong hittil. Veum 2 var nå altså for ordens skyld offisielt hjemmelag i denne kampen, selv om de spilte på bortebane, og til tross for at det var et oppgjør mellom de to i bunnen, skulle det bli skikkelig klasseforskjell.

Yven har slitt med å finne nettmaskene i år, men det var ikke tilfelle i denne kampen, og det flere som etter hvert kom ut av tellingen. Lars Engsmyr åpnet scoringsballet i kampens femte minutt, og Christer Mlynek doblet Yvens ledelse to minutter senere. Tolv minutter var spilt da Kim Andre Larsen økte til 0-3 med en frekk lobb, og etter et kvarter dukket Aleksa Mitrovic opp på bakre stolpe og headet inn 0-4. Mlynek scoret sitt andre etter halvspilt omgang, og kun et minutt eller to etter tegnet også Oddbjørn Hasle-Finstad seg på scoringslista. Nå gikk det unna, for nesten rett fra avspark stjal Yven ballen og scoret igjen ved Mlynek som noterte seg for hattrick. Etter en liten halvtime pirket Hasle-Finstad inn 0-8, og i det 33. minutt bredsidet Espen Øren inn 0-9. Selv om Yven var nære på ytterligere scoringer og blant hadde et skudd i stolpen, holdt Veum 2 etter dette ut frem til pause uten flere baklengs.

Yven fortsatt der de slapp etter hvilen, og Lars Erik Engsmyr headet inn 0-10 fra en corner i det 49. minutt, før Cornelius Andreassen dunket inn 0-11 fire minutter senere. Deretter holdt Veum-reservene ut i et kvarter, selv om Yven i det tidsrommet også hadde en lobb i tverrliggeren. De hadde også et fint angrep selv, der det etter gode kombinasjoner ble lagt tilbake, men avslutningen ble reddet av keeper. Halvspilt omgang var passert med et minutts tid da Christer Mlynek satt inn 0-12 på en retur. I det 78. minutt fikk Veum 2 sitt trøstemål da et skuddforsøk ble blokkert og Øyvind Høyum dro tok ballen, dro av en mann og plasserte inn 1-12. Ti minutter senere satt den siste spikeren i Veum-kista da et innlegg gikk gjennom hele feltet og Christer Mlynek dukket opp på bakre stolpe og satt inn sitt femte mål for kvelden samtidig som han fastsatt sluttresultatet til 1-13. Det var som nevnt flere det tydeligvis hadde gått i surr for, for på NFFs sider ble det først oppdatert med 1-14 som sluttresultat, og jeg begynte å lure litt, inntil det ble endret tilbake til 1-13. Uansett var det bare for meg å sette kursen mot neste kamp, som skulle finne sted på Moa.

Veum v Yven 1-13 (0-9)