Begby G19 v Tune G19 01.09.2021

 

Onsdag 01.09.2021: Begby G19 v Tune G19

Jeg har ikke hatt for vane å se særlig mange G19-kamper, men når man har kjentfolk involvert, er det vel lov å gjøre visse unntak. Samtidig har jeg vel kommet til den konklusjon at det i hvert fall er 2 x 90 minutter, og er vel ikke noe «verre» enn å regne kvinnefotball, som jeg ikke ser, men som mange andre groundhoppere selvsagt gjør. Når jeg nå hadde bestemt meg for å dra opp for å kikke på Begbys G19-lag, var jeg allerede også inneforstått med at det ville bli en revisit ved første passende anledning, for å få huket av banen ‘skikkelig’. En bane som for øvrig allerede skulle vært besøkt, men der jeg fem dager tidligere hadde blitt offer for den totale mangelen på informasjon i norsk breddefotball og sammen med andre fremmøtte ble stående som et fjols og vente på en kamp som hadde blitt avlyst tidligere samme dag.

Denne gang var det liten tvil om at det ville bli kamp, for det var allerede aktivitet på banen, der G19-lagene til Begby og Tune varmet opp. Kristoffer er en gammel FFK-kompis fra tiden da Brigade RødHvit var et innslag på Fredrikstads kamper, og han er nå en av trenerne for Begbys G19-lag, og hadde invitert meg opp for å ta en kikk. Med det lange vikingskjegget han har fått seg, hadde jeg vel ikke helt gjenkjent ham mens han holdt på der ute på banen, men plutselig kom han og slo seg ned på benken ved siden av meg, så vi fikk slått av en kort prat før han måtte returnere til sine plikter.

Jeg skal igjen fatte meg i korthet angående dette oppgjøret, men det dreide seg altså om en kamp i G19 KM, der lagene kan kjempe om opprykk til G19 Interkrets. I så fall måtte nok Begby vise helt andre takter enn da de åpnet med tap borte mot Ås i sin eneste kamp til nå. Tune hadde på sin side spilt uavgjort i begge sine. Kristoffer hadde ment at Begby var bedre enn resultatet i Ås vitnet om, og håpet de nå ville vise dette. I det 19. minutt tok de også ledelsen ved Peder Svendsen, og deretter ble Henrik Brest Knutsen ble tomålsscorer slik at det sto 3-0 til pause. Andre omgang bød på sjanser begge veier, men det mest dramatiske som skjedde var at en av Begby-spillerne fikk direkte rødt kort for en takling jeg var på vei til å applaudere.

Jeg vet ikke om det sier mest om meg eller om fotballens utvikling at det jeg i utgangspunktet oppfattet som en knallhard men glimrende takling ble belønnet med direkte rødt. Jeg var nok kanskje heller ikke den best plasserte, men det ville ikke være første gang jeg stusset over lignende situasjoner. Når man for tiden faktisk snakker om et forbud mot headinger, kan man spørre seg om vi er på vei mot en sterilisert sport der heller ikke taklinger blir lov..? Men som sagt, jeg sto ikke best plassert, så det utspillet var mer på et generelt grunnlag. Jeg fikk uansett gratulert Kristoffer med tre poeng og slått av en liten prat før jeg spaserte hjemover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 154:
Begby G19 v Tune G19 3-0 (3-0)
G19 KM
Begby Arena, 1 September 2021
1-0 Peder Svendsen (19)
2-0 Henrik Brest Knutsen (26)
3-0 Henrik Brest Knutsen (40)
Att: 47 (h/c)
Admission: Free

Next game: 02.09.2021: Borre v Runar
Previous game: 31.08.2021: Torp 2 v Hvaler

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg