Nylende v Borgar 07.09.2021

 

Tirsdag 07.09.2021: Nylende v Borgar

Jeg vet at min kompis Jon Erik som Rolvsøy-gutt har et godt øye til Nylende IF, så da jeg så at det denne dagen var mulig å gjøre en dobbel med Nylende-kamp klokka 17.00 og Rolvsøy-kamp klokka 20.00, forhørte jeg meg med ham om hvorvidt han var interessert i å bli med på det. Da dagen kom, viste det seg at han hadde ettermiddagen og kvelden til rådighet og gjerne ble med. I hvert fall sa han seg villig til å bli med på den første kampen og eventuelt bare slippe meg av på kamp to dersom han på det tidspunktet skulle føle for å heller dra hjem. Uten å foregripe begivenhetenes gang, endte han opp med å stå hele løpet ut.

Nylende holder til nord på Rolvsøy, og Nylendebanen ligger nokså grisgrendt til på vestsiden av Visterflo. Her er det utvilsomt en fordel å ha bil, og det at Jon Erik ble med og tok rollen som sjåfør, gjorde at jeg slapp den lange spaserturen på rundt en time fra bussholdeplassen ved Rolvsøysund. Nå ville han først vise meg panoramautsikten over banen fra et lite boligfelt oppe i åsen på motsatt side av veien, men noe hus som hadde kommet opp ga ham en ørliten utfordring når det gjaldt å få et blinkskudd derfra. Vi tok oss ned igjen til Nylendebanen, der vi ankom ikke altfor mange minutter før avspark.

Nylende IF ble stiftet i desember 1945, og da under navnet Idrettslaget Torpedo. Senere fant med det mer naturlig å døpe om foreningen til dagens navn, etter skolekretsen Nylende, der så godt som alle de daværende medlemmene hadde gått på Nylende skole. For krigen hadde det ikke vært noe idrettslag på denne delen av Rolvsøy, og man måtte enten dra til Fredrikstad eller Greåker, eller begynne i Rolvsøy IF, og det var tungvinte reiser. Da klubben i 1946 søkte seg inn i Østfold Idrettskrets gikk Rolvsøy IF mot dette, og begrunnelsen var frykt for å miste spillere til den nye konkurrenten. Rolvsøy IF presterte imidlertid å trenere denne saken så lenge at uttalelsen til slutt ikke ble tatt hensyn til.

Man skulle tro at dette kanskje kunne vært starten på en bitter rivalisering mellom de to Rolvsøy-klubbene, og nå vet jeg ikke hvordan det var i tidligere år, men Rolvsøy-gutten Jon Erik mente han hadde inntrykk av at det i hans tid i hvert fall ikke har vært noe annet enn et godt forhold, og at Rolvsøy IF uansett gjerne har vært såpass mye bedre at de nokså sjelden spilte i samme divisjon. Ellers er jo Nylende IF selvsagt kjent som klubben der Tarik Elyounoussi startet, så det er de naturlig nok stolte av, selv om et stort bilde av ham sto bortgjemt bak noen møbler inne i klubbhuset for anledningen.

Nylendebanen ligger som nevnt fint til der Glommas sideløp Aagaardselva renner ut i Visterflo (som renner ut i Glommas hovedløp igjen ved Greåker), men den ligger åpent og værutsatt, slik at det kan være veldig forblåst der til tider. Det var det ikke denne dagen da vi parkerte og gikk en tur rundt den fine naturgressmatta. Det er intet av tribunefasiliteter, men den ene langsiden har – i tillegg til klubbhuset med sin kiosk – i det minste et gjerde man kan lene seg på. Laglederbenkene er å finne på motsatt side; i skrenten opp mot veien. Det fortelles at tilskuerrekorden lyder på 676 tilskuere og stammer fra åpningen av gressbanen i 1966. Ellers forsøkte de vel for et par år siden å sette tilskuerrekord for en norsk 7. divisjons-kamp, der 307 skuelystne møtte opp, uten at jeg vet om det var tilstrekkelig til noen rekord.

Så mange hadde det på ingen måtte møtt opp denne tirsdagen når Borgar sto på motsatt banehalvdel. Nylende hadde startet sesongen med seier over Skogstrand 2, men deretter tapt sine to neste – senest en uke tidligere da jeg selv så de borte mot Yven. Motstanderen Borgar er jo et lag vi har vært vant med å se betydelig høyere i divisjonene, men de har nå måttet starte på nytt i 7. divisjon etter at de så seg nødt til å trekke laget sitt en periode. Det er i hvert fall fint å ha deres A-lag tilbake i sving, uten at jeg vet hvor fornøyde de var med å stå med 1-1-1 og fire poeng etter sine første tre kamper.

Vi holdt Borgar som en aldri så liten favoritt, men det var derfor desto mer morsomt at Nylende tok ledelsen i det 8. minutt. Mulugeta Beruke tok frispark som han på flott vis skrudde rundt muren og i mål til 1-0. Adam var dog etter sigende ikke lenge i paradis, og kun to minutter senere utlignet Halvor Andersen for Borgen, og etter et kvarter hadde gjestene snudd kampen ved Morten Solberg Møller. Etter en drøy halvtime satt Robin Braaten inn 1-3, og det er ikke til å komme bort fra at et par av baklengsmålene virket altfor enkle sett med Nylende-øyne. 1-3 var uansett stillingen ved pause, da vi unnet oss en vaffel og dessuten traff på Sparta-entusiast Kenneth Sørensen, som vi ble stående å prate med.

Andre omgang var kun et par minutter gammel da Morten Solberg Møller scoret sitt andre og økte til 1-4, og etter en time noterte han seg for hattrick med kampens mål da han med en utsøkt lobb i krysset fra 25-30 meter sørget for 1-5. Den hadde vært meget flott også på et langt høyere nivå! Tjue minutter ut i omgangen økte Al-Senvar Muawia til 1-6, før en av Nylende-spillerne headet like utenfor på bortimot blankt mål. På tampen var det fritt frem i Nylende-forsvaret da Simon Andre Olsen i kampens nest siste ordinære minutt fastsatt sluttresultatet til 1-7. Det var ikke noe å si på borteseieren, men nå brøt vi raskt opp for å komme oss til Rolvsøy IF, der det var ny kamp klokken 20.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 157:
Nylende v Borgar 1-7 (1-3)
7. divisjon Østfold avd. 1
Nylendebanen, 7 September 2021
1-0 Mulugeta Beruke (8)
1-1 Halvor Andersen (10)
1-2 Morten Solberg Møller (16)
1-3 Robin Braaten (33)
1-4 Morten Solberg Møller (48)
1-5 Morten Solberg Møller (61)
1-6 Al-Senvar Muawia (66)
1-7 Simon Andre Olsen (89)
Att: 19 (h/c)
Admission: Free

Next game: 07.09.2021: Rolvsøy v Fredrikshald
Previous game: 06.09.2021: Driv v Torp

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg