Driv v Torp 06.09.2021

 

Mandag 06.09.2021: Driv v Torp

Etter noe så sjeldent som to fotballfrie dager på rad (i skrivende stund de eneste to hittil i september måned uten hverken fotball eller hockey), var det på tide med en kamp igjen. Jeg hadde talt litt på knappene angående muligheten for å dra til Ytre Enebakk og se oppgjøret Driv v Torp, og etter å også ha vurdert noen mer lokale muligheter, var var først litt utpå dagen at jeg bestemte meg for å ta turen, selv om det i utgangspunktet ville by på en veldig kronglete hjemreise med ankomst tilbake i Fredrikstad etter at bussene har sluttet å gå. Men den tid, den sorg, og dermed tok jeg meg inn til Fredrikstad stasjon og satt meg på toget som skulle frakte meg til Ski. Derfra gikk siste etappe med buss til Ytre Enebakk.

Dette tettstedet ligger i Enebakk kommune; omtrent en mil sørvest for det langt mindre kommunesenteret Kirkebygda. Vi befinner oss altså i gamle i Akershus fylke. Ytre Enebakk har snaut 4 400 innbyggere, og var tidligere et samfunn som i stor grad var basert på sagbruksvirksomhet og skogsdrift, men i dag er Enebakk en utpreget pendlerkommune, og majoriteten av de som bor i Ytre Enebakk jobber i byer som Oslo og Ski. Jeg hadde gått av bussen noen minutters gange fra Mjær Stadion, der jeg ankom med en drøy halvtime til kampstart. Tribunefasilitetene begrenser seg til en rekke avsatser som er anlagt i gressvollen på den ene langsiden, mens laglederbenkene er på motsatt langside. Der har man også et enormt skilt som presenterer klubbens sponsorer. Ellers har dessverre kunstgresset også funnet veien til Ytre Enebakk, men det får være.

Driv Idrettslag ble stiftet i 1937, og i tillegg til fotball driver de også med en rekke andre idretter (de har har vel blant en kvinnelig utøver på langrenns-landslaget i form av Heidi Weng), men nå var det kun fotballen jeg var her for. Der har Driv i mange år vært med i Oslo-kretsen, men hadde i 2018 sett seg så lei på at mange av deres kamper på Oslos østkant endte i vold, at de rett og slett søkte seg over til Østfold-kretsen. Der fikk de før 2019-sesongen innpass i 7. divisjon, og endte opp med å vinne den og sikre opprykk til 6. divisjon før ‘kinaviruset’ satt en stopper for ytterligere fotball. Driv var forresten også klubben Lillestrøm i sin tid hentet Bård Bjerkeland fra. Og i tillegg skal det nevnes at de også er en av de bedre klubbene i klassen når det gjelder sosiale medier og informasjon der.

Driv hadde startet sesongen med hjemmeseier over Ås 2 men deretter gått på en smell borte mot Lisleby 2. Torp hadde på sin side vunnet samtlige tre kamper og sto med den imponerende målforskjellen 24-2; selvsagt godt hjulpet av en 15-0 seier over NMBUI. Min gamle klubb var dermed godt gående, og var da også tippet som en av avdelings-favorittene sammen med blant annet Trosvik, men jeg forventet at Driv skulle gi de tøff kamp på Mjær Stadion. Mens spillerne gjorde seg ferdig med oppvarmingen og forberedte seg på avspark, oppsøkte jeg kiosken for å få meg en vaffel.

Driv startet best, og en av deres spillere kom tidlig alene med Torp-keeper Christopher Nørgaard Hansen som reddet mesterlig. Etter at Torps storscorer Kenth Børresen uten hell forsøkte en frekk løsning ved å lobbe over keeper, var Driv nære på igjen med et skudd i stolpen. Returen ble satt i mål, men dommeren annullerte for offside, og den så for meg korrekt ut. Rett før pause ble Kenth Børresen hindret idet han var på vei gjennom alene med keeper, og Driv-spiller Benjamin Eriksen Røkeness fikk se det røde kortet. Det sto 0-0 halvveis, men hjemmelaget måtte nå fullføre kampen med en mann mindre.

Torp gikk rett i angrep etter hvilen, og etter en redning på streken ble returen headet i mål av Mathias Larsen. Protestene fra Driv-spillerne, som mente at hele ballen ikke var inne, falt for døve ører, og etter dette (og utvisningen) var Driv-spillerne tilsynelatende mer interessert i å skjelle ut dommeren enn å spille fotball. Det utnyttet Torp, og vi nærmet oss timen da trenerens sønn Andreas Jonassen hamret inn et frispark til 0-2. Etter noen sjanser begge veier, fikk vi etter drøyt halvspilt omgang se målmaskinen Kenth Børresen plusse på sin konto da han styrte inn en corner som ble stusset videre. Like etter ble Børresen felt, og Andreas Jonassen økte til 0-4 fra straffemerket. Det ble også sluttresultatet, og etter å ha spurt torpingene om noen av de skulle tilbake til Torp eller Sellebakk og hadde plass, fikk jeg til og med skyss hjem av Torps keeper. Det får jeg bare takke for, for da slapp jeg en langt mer kronglete hjemreise.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 156:
Driv v Torp 0-4 (0-0)
6. divisjon Østfold avd. 2
Mjær Stadion, 6 September 2021
0-1 Mathias Larsen (47)
0-2 Andreas Jonassen (59)
0-3 Kenth Børresen (68)
0-4 Andreas Jonassen (pen, 71)
Att: 65 (h/c)
Admission: Free

Next game: 07.09.2021: Nylende v Borgar
Previous game: 03.09.2021: Østsiden v Selbak

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg