Østsiden v Selbak 03.09.2021

 

Fredag 03.09.2021: Østsiden v Selbak

Det var duket for lokaloppgjør på Østsiden denne fredagen, og når hjemmelaget skulle ta imot et Selbak-lag med kjentfolk involvert, måtte jeg selvsagt spasere den korte turen ned for å se på. Østsiden og Selbak er de to klubbene som har sine respektive hjemmebaner nærmest min nye bopel, så ingen av aktørene hadde vel særlig lang reisevei denne kvelden. Selbak har jo hatt et mildt sagt utfordrende år, der de først offentliggjorde at de ikke så noen annen utvei enn å trekke laget, men etter at de fikk inn Flemming Johansen som trener, har han likevel klart å stable et lag på bena. Også en annen kompis har involvert seg, for Anders Askedal har tatt på seg rollen som oppmann. Jeg var nysgjerrig på hva de hadde på gang.

Med meg på kamp skulle også min navnebror og tidligere Brigade RødHvit-kompis som for tiden er en av de nærmeste naboene til Østsiden Stadion, så etter en tur innom ham, gikk to blad Anders Johansen de få meterne ned til stadion der det allerede hadde møtt opp en del folk da vi ankom et kvarters tid før kampstart. Vi rakk å slå av en prat med Askedal, som tydeligvis håpet mer enn trodde på at Selbak kunne få med seg sesongens første poeng mot et Østsiden som fikk sitt foreløpig eneste poengtap med det litt overraskende tapet for Sarpsborg FK i seriepremieren. Det ble også en litt artig ramme rundt spillernes entré på banen, for til glede for mange av de fremmøtte hadde min navnebror tatt med seg bluss som han fyrte av på vollen på det ene målet.

Det viktigste for Selbak denne sesongen var nok i første omgang å stille lag, for å slippe å måtte starte på nytt i 7. divisjon. Nå som det er oppnådd, får neste mål være å klore seg fast i divisjonen til tross for at «alle» spår de ned. De har i hvert fall foreløpig ikke gått på noen enorme kjempesmeller resultatmessig, men poengene har uteblitt, og det så også vanskelig ut mot et Øssia som styrte kampen og skapte flere gode muligheter. Det tok en halvtime før Øssia var i ledelsen etter en scoring av Benjamin Fortuno Gangfløt, men etter det hadde Selbak også en kjempesjanse til å utligne før dommeren blåste for pause med 1-0 på resultattavla.

Hjemmelaget fortsatte å presse på etter pause, og både Sander Heierne, Petter Stedjeberg, Thomas Kolseth, Mo Berisha og Enal Hasurdzic hadde muligheter til å øke uten å klare det. Østsiden ropte også på straffe med tjue minutter igjen, og hjemmefolket snakket om at de knapt hadde sett maken til «elendig dømming» da han vinket spillet videre etter en takling. Min navnebror hadde på det tidspunktet stått rett ved siden av mål, få meter fra hendelsen, og hevdet imidlertid at det var en glimrende takling. Fem minutter senere spilte uansett Oskar Fritzner gjennom Enal Hasurdzic som alene med keeper satt inn 2-0 og med det satt spikeren i Selbak-kista.

Det endte da også 2-0, og det var ikke ufortjent, for Østsiden kunne godt ha vunnet med flere mål, men det er et stykke derfra til noen av hjemmefolkets påstand om at tosifret hadde vært et mer riktig resultat, og at Selbak ikke gjorde annet enn å møte opp og «parkere bussen». Greit å ha Øssia-briller, men dårlige var ikke Selbak, som hadde et par gode sjanser til å score; ikke minst kjempesjansen rett før pause. Østsiden har nok uten tvil også mer å gå på, og de må opp et par hakk om de skal gjøre seg håp om å tukte lag som Råde og Sprint-Jeløy. For Selbak sin del gjelder det å ta poeng mot de andre lagene nede i bunnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Østsiden v Selbak 2-0 (1-0)
4. divisjon Østfold
Østsiden Stadion, 3 September 2021
1-0 Benjamin Fortuno Gangfløt (31)
2-0 Enal Hasurdzic (75)
Att: 149 (h/c)
Admission: Free

Next game: 06.09.2021: Driv v Torp
Previous game: 02.09.2021: Borre v Runar

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg