Torp v Trøgstad/Båstad 02.05.2023

Tirsdag 02.05.2023: Torp v Trøgstad/Båstad

Det hadde egentlig vært veldig liten tvil om hvor jeg skulle se fotball denne tirsdagen. På Sportsplassen på Torp skulle nemlig Torp være vertskap for Trøgstad/Båstad, og dette var de to lagene jeg nok først og fremst så for meg skulle kjempe om tittelen i 6. divisjon Østfold avdeling 1. Jeg skulle denne kvelden få selskap av både Jon Erik og Pål på Sportsplassen, der det var sol og nokså deilig temperatur denne kvelden, og således det man tross alt må kunne kalle en fin aften for litt fotball i lokalområdet.

Torp-trener Terje Jonassen hadde under forrige hjemmekamp ymtet frempå om at jeg burde bli med til Aremark, dit Torp 2 / Borgar nå skulle dagen etter, og det var jo en av svært få baner jeg mangler i Østfold-fotballen. Jeg hadde derfor tenkt å forhøre meg med Terje om mulighetene for skyss, men tidligere på dagen hadde Trond Sæterøy tatt kontakt og fortalt at han tenkte seg dit og tilbød meg skyss, så da hadde det allerede ordnet seg. Men nå var det A-laget til Torp det dreide seg om denne kvelden, og de hadde fikk altså besøk av det jeg følte var en vrien motstander i Trøgstad/Båstad.

I 6. divisjon Østfold avdeling 1 hadde Torp startet med full pott på sine tre første kamper, etter å ha slått Fredrikshald og Hafslund borte, samt feid over Spydeberg hjemme på Sportsplassen. Gjestene fra Indre Østfold hadde på sin side 2-1-0 etter tre kamper. De hadde startet med klare seire borte mot Hafslund og hjemme mot Rolvsøy, men kom nå fra poengdeling mot overraskelseslaget NMNUI., som også hadde fått en god start. I tillegg hadde også Ørje fått en perfekt start, og sto i likhet med Torp med full pott hittil.

En seier her ville derfor komme godt med for torpingene, og vi følte at de etter hvert tilrev seg et aldri så lite initiativ selv om det var en nokså jevnspilt første omgang. Det måtte etter hvert et straffespark til for at Torp kunne ta ledelsen, og det var kaptein Andreas Jonassen som tok ansvar og sendte de sortkledde i føringen med 1-0 mens jeg var ute på en liten runde rundt anlegget og således var godt plassert. Dermed var det med en knepen ledelse til Torp at de to lagene gikk i garderoben halvveis, men her var det fortsatt helt åpent og ingenting var avgjort. Det begynte dog å se lyst ut for hjemmelaget da Emil Thorvaldsen kriget inn 2-0 fra en corner fem minutter ut i andre omgang. Men så…

Kun to minutter senere hadde Lars Erik Ludvigsen redusert til 2-1 for Trø/Bå, og det var virkelig kamp igjen. Da det var gjestenes tur til å få straffespark med et kvarter igjen av ordinær tid, var det Ludvigsen som steg frem og utlignet til 2-2. Torp hadde imidlertid ikke latt seg knekke, for kun to minutter senere sendte Daniel Willadsen vertene tilbake i ledelsen 3-2 til stor jubel. Nå gjaldt det bare for Torp å holde ut, og de levde farlig mot slutten, da bortelaget hadde noen enorme sjanser. Torp-keeper Chrisse Hansen måtte blant annet varte opp med en kjemperedning, og man fikk både én og to ganger blokkert nesten helt inne på streken. Men det holdt, og Torp tok seieren 3-2 og de tre poengene etter en spennende og underholdende fotballkamp. Ørje hadde også vunnet, og toppet sammen med Torp med fortsatt full pott.

Torp v Trøgstad/Båstad 3-2 (1-0)