Aremark v Torp 2 / Borgar 03.05.2023

Onsdag 03.05.2023: Aremark v Torp 2 / Borgar

Da Østfold-kretsen omsider også slapp terminlistene for sine 7. divisjons-avdelinger, bet jeg meg raskt merke i hjemmekampene til Aremark. Av de faste banene som ble benyttet av kretsens klubber i fjor, var det nemlig kun Aremark Stadion jeg manglet å se kamp på. Når har jo også Slitu kommet til, men én ting om gangen. Dagen før hadde Trond Sæterøy tatt kontakt og uttrykt planer om dra til Aremark for å få med seg oppgjøret mellom Aremark og Torp 2 / Borgar, og tilbød meg i den forbindelse skyss. I mellomtiden hadde imidlertid også Jon Erik bestemt seg for å bli med, og dermed slapp Trond også det han mener er en omvei.

Jon Erik fikk en idé om at vi for så vidt kunne møtes et sted og samkjøre. Rasteplassen ved ‘Fossefallets klubbhus’ – også kjent som Solbergtårnet – ble foreslått, men det viste seg at Trond ikke kunne dra før litt senere, mens Jon Erik var litt utålmodig og gjerne ville ha en litt tidligere avreise for å ta det som en tur og blant annet også spise litt på veien. Dermed ble det til at Jon Erik og jeg dro av gårde og avtalte å heller møte Trond på kamparenaen. Som sagt, så gjort, og vi satt derfor kursen mot Aremark og Fossby, der Aremark IF nå skulle sesongdebutere hjemme på naturgresset sitt.

Aremark Stadion ligger rett nord for Fossby, som er administrasjonssenter i Aremark kommune, og vi var faktisk såpass tidlig ute da vi parkerte at vi rakk å ta imot dommeren og deretter spillerne da de begynte å strømme på noen minutter etterpå. Bortespillerne kom anført av trener Terje Jonassen, og snart kom også Trond. Sistnevnte var klar som et egg for å teste en vaffel som en del av sin o’ så store ‘Østfold-breddeklubb-vaffel-test’ anno 2023. Han var derfor strålende fornøyd med at det var åpen kiosk. Selv sto jeg og forsøkte å mimre tilbake for å huske om det var her på denne banen at jeg spilte aldersbestemt fotball mot Aremark på midten av 1980-årene, slik jeg hadde ment bestemt at det var.

Hjemmelaget Aremark, som for øvrig ble stiftet i 1912, har spilt de seneste sesongene i 7. divisjon, og det var altså i dens avdeling 1 at det skulle kjempes om poeng i kveldens oppgjør. Mitt inntrykk var at ingen av de to vil være noen direkte avdelingsfavoritt, og Aremark hadde startet med firemålstap i begge sine kamper hittil. Begge hadde blitt spilt på bortebane, mot henholdsvis Greåker 2 og Berg 2, sannsynligvis fordi gressbanen i Aremark ikke hadde vært klar tidligere. Torp 2 / Borgar på sin side hadde tapt knepent hjemme for både Skiptvet og Skjeberg Sport, men rullet over stakkars Veum med 15-1 i bortekamp på Merkur.

Det er deilig med kamper på skikkelig naturgress, og banen i Aremark er også stor. Vi mistenkte at det ville bli mange slitne ben, da den også virket nokså tung. Det er for øvrig intet av tribunefasiliteter her, for den som måtte lure på det. Det var Aremark som tok ledelsen i det tiende minutt ved Jens Øivind Lie, men sju minutter senere utlignet Viktor Tillberg til 1-1 med et skudd nesten fra midtbanen. Vi nærmet oss halvspilt omgang da gjestene tok ledelsen på en corner som ble headet inn. Jeg lurte på om det var et selvmål, men Muawia Al-Senvar har blitt kreditert. 1-2 sto seg også til pause, og det var nok også de som hadde skapt mest foran motstanderens mål, selv om det var forholdsvis jevnspilt.

Det virket utover i andre omgang som om aremarkingene skulle ta over, og spesielt etter at Fredrik Breistein Lund utlignet til 2-2 i det 65. minutt. Bortelaget i sine blå Borgar-drakter klarte imidlertid å samle seg og holde trykket oppe, og ti minutter senere tok de igjen ledelsen signert René Johansen. Da Emil Thorvaldsen satt inn 2-4 i kampens nest siste ordinære minutt, var det spikeren i kista og en fastsetting av sluttresultatet. Vi takket for oss og vendte snuta hjemover etter en trivelig aften i Aremark, og med en ny bane på samvittigheten. Nå gjelder det bare å få besøkt Slitu etter hvert også..