Lisleby 2 v Kråkerøy 2 07.05.2023

Søndag 07.05.2023: Lisleby 2 v Kråkerøy 2

Etter en fotballfri lørdag passet det bra å benytte søndagen til å få med seg en kamp, og turen gikk denne gang over elva og til Lisleby, der Lisleby 2 skulle ta imot Kråkerøy 2 til kamp i 5. divisjon Østfold, og den skulle spilles på kunstgresset. Planen hadde vært å ta ferga over, men etter at Pål også ytret interesse for å være med, gikk turen over til Lisleby i stedet med bil. Etter at vi hadde parkert, så jeg snart en kjent skikkelig på den temmelig fulle parkeringsplassen på utsiden, for Marius Helgå hadde også tatt turen siden han åpenbart manglet kamp på kunstgresset her. Vi stusset over den fulle parkeringen når det var to reservelag som skulle i aksjon, men det skyldtes kort og godt en konfirmasjon i Lislebys klubbhus.

Ved inngangen til siden for klubbhuset viste porten seg faktisk å være låst med en stor kjettinglås, og vi begynte å lure på om vi måtte ta oss inn ved å gå gjennom klubbhuset. Vi snudde for å gjøre nettopp det, men det gikk ikke mange sekundene før noen unge jenter i overtrekksvester ropte at vi skulle komme tilbake, før de fikk dyttet porten opp akkurat nok til at det med nød og neppe lot seg gjøre å klemme seg gjennom. Selv om det var noen som holdt på å sette seg fast, gikk det heldigvis bra, og vi var klare for kamp. I Østfold-kretsens 5. divisjon hadde Lisleby 2 startet med seier hjemme mot Råde 2, men hadde deretter gått på tre tap, og sto med tre poeng etter fire kamper. Kråkerøy 2 på sin side hadde vunnet to og tapt to, og hadde dermed dobbelt så mange poeng.

Lisleby 2 gikk ut i hundre, og allerede med rett i overkant av to minutter spilt tok hjemmelaget ledelsen med en scoring signert Rajan Sahrab Abdulrahman. Som om ikke det var nok, var det samme mann som fire minutter senere sendte et frispark rett i mål og doblet ledelsen til 2-0. Vi lurte litt på hvordan dette skulle ende, for Lisleby-reservene styrte fullstendig den første halvdel av første omgang, men så kom Kråkerøy 2 gradvis mer med i kampen og hadde en ball i nettet som ble annullert for offside. Vertene hadde imidlertid også et skudd i stolpen drøyt ti minutter før pause, men derfra og ut var det gjestene som avsluttet omgangen sterkest og fikk en redusering i omgangens siste minutt, da Isac Jonsson sørget for at det sto 2-1 til pause.

Kampen hadde endret fullstendig karakter, og etter pause var det Kråkerøy sin tur til å gå ut i hundre og fortsette slik de avsluttet første omgang. I andre omgangs andre minutt headet Sondre Johansen Odden inn 2-2, og vi var like langt. Snaut tjue minutter senere hadde Kråkerøy fått straffespark, men det var svakt plassert, og keeper reddet. Kampen sto og vippet, men det var Kråkerøy 2 som med tjue minutter igjen av ordinær tid scoret vinnermålet. Isac Jonsson fullførte snuoperasjonen med sin andre scoring for kvelden, og dermed 2-3. Det kunne fort blitt enda flere mål, men det ble sløst litt i begge ender av banen, og da endte det 2-3 Nå var det bare å håpe at man klarte å komme ut gjennom porten igjen uten å bli sittende fast.