Kråkerøy v Kvik Halden 2 01.05.2023

 

Mandag 01.05.2023: Kråkerøy v Kvik Halden 2

Det hadde vært en helg der jeg faktisk følte meg litt ‘slått ut’ og ikke engang klarte å få ut fingeren tidsnok til å komme meg på lørdagens toppkamp i 4. divisjon mellom Råde og Drøbak/Frogn. Sannsynligvis hadde jeg heller ikke gjort det denne mandagen om det ikke var for at Jon Erik ringte og ga meg et aldri så lite tupp i ræva og beordret meg til å gjøre meg klar og bli med på Kråkerøy Stadion, der Kråkerøy skulle være vertskap for Kvik Halden 2. Det var bare å adlyde, og snart var vi på vei over til ‘Blomsterøya’ for å se kamp etter noen dager der mitt fotball-fokus hadde vært på playoff i diverse divisjoner av engelsk non-league.

Til å være en såpass lokal bane, begynte det nå å bli en stund siden mitt forrige besøk til Kråkerøy Stadion, og en rask sjekk bekreftet at min forrige kamp her ganske riktig var cupkampen mot Fredrikstad i juli 2021. Da vi kjørte forbi klubbens andre bane rett nedenfor (Kråkerøy KG2) tok jeg meg selv i å humre at over min banehopper-kompis Stig-André Lippert hadde sendt forespørsel til Kråkerøy om ikke deres andrelag kunne spille noen kamper der så man fikk huket den av, og hadde fått til svar at de var usikre på om alle spillerne på andrelaget var innenfor maksimal vektgrense. Nå var det uansett hovedbanen som var åsted for dagens kamp, og vi parkerte på oversiden av den med kun rundt fem minutter til avspark.

Lagene kom sekunder senere inn på banen, klare for kamp. Kråkerøy kom på en solid andreplass bak Råde i fjorårets 4. divisjon Østfold, og selv om jeg har vært litt tvilende til om de vil kunne klare å gjenta den bedriften, har jeg hatt tro på at de vil ende blant de 3-4-5 første. De hadde imidlertid sesongåpnet i serien med hjemmetap mot Moss 2, men fulgte opp med 2-1-seire borte mot Tistedalen og hjemme mot Lisleby. Kvik Halden 2 på sin side sto uten poeng etter tre kamper, og hadde tapt hjemme for både Sprint-Jeløy 2 og lokalrival Tistedalen, samt fått 0-8 i sekken borte mot Moss 2 mellom der. Selv om man aldri vet helt hva disse hersens andrelagene kommer med, skulle Kråkerøy være favoritt denne kvelden, men jeg forventet egentlig ikke helt en kamp av den typen vi fikk se.

I det niende minutt måtte Kvik-keeperen gi retur på et langskudd, og Bendik Hovde var frempå og satt inn 1-0. På det tidspunktet hadde allerede Kråkerøy hatt et skudd i tverrliggeren. I det 16. minutt hadde Kråkerøy en avslutning i stolpen, men minuttet etter var det likevel 2-0 da Bendik Hovde doblet ledelsen. Første omgang var godt og vel halvspilt da et frispark fra Eirik Laabak sørget for 3-0, og i det 37. minutt sto det 4-0 signert mannen de kaller Pogba. Fem minutter før pause fikk vi kveldens vakreste scoring da et herlig innlegg ble headet i mål på minst like herlig vis av Bendik Hovde, som dermed noterte seg for hattrick og sørget for at det sto 5-0 ved pause.

Etter å ha konstatert at Kråkerøy-trenger Bakkehaugen var fornøyd på vei inn i garderoben, var jeg ikke like fornøyd etter en tur i kiosken. Toasten jeg bestilte var fortsatt iskald inni, og jeg måtte ty til en vaffel også. Ute på banen fortsatte Kråkerøy kjøret, men vi måtte nå vente til det 64. minutt før Mathias Bertelsen økte til 6-0. I det 78. minutt utnyttet Isac Jonsson hasardiøst keeperspill og satt inn 7-0. Eirik Laabak scoret deretter sitt andre med fem minutter igjen av ordinær tid, før Fredrik Arni Bjørgulfsen fastsatt sluttresultatet til 9-0 helt på tampen. En maktdemonstrasjon av Kråkerøy, men Kvik 2 var også svake, og hadde lite å stille opp med. Ikke minst hadde det vært godt å komme seg ut og se litt fotball igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Kråkerøy v Kvik Halden 2 9-0 (5-0)
4. divisjon Østfold
Kråkerøy Stadion, 1 May 2023
1-0 Bendik Hovde (9)
2-0 Bendik Hovde (17)
3-0 Eirik Laabak (24)
4-0 Mohammed Jalal Nail Bour (37)
5-0 Bendik Hovde (41)
6-0 Mathias Bertelsen (64)
7-0 Isac Jonsson (78)
8-0 Eirik Laabak (86)
9-0 Fredrik Arni Bjørgulfsen (89)
Att: 61 (h/c)
Admission: Free

Next game: 02.05.2023: Torp v Trøgstad/Båstad
Previous game: 28.04.2023: Greåker v Selbak

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg