Selbak v Kråkerøy 2 09.10.2023

Mandag 09.10.2023: Selbak v Kråkerøy 2

Etter vår tur til Bergen hadde sovetabletten Emil ga meg virkelig gjort susen, for på nattoget hjem sov jeg helt fra Voss til vi var fremme på Oslo S, og ikke nok med det, for etter togturen tilbake til Fredrikstad og bussen hjem, hadde jeg etter hvert også sovnet flere timer på sofaen. Likevel var det ingen grunn til å ikke komme seg ut for å få med seg en kamp, og det sto mellom to oppgjør i 5. divisjon denne kvelden.På Selbak skulle opprykksjagende Selbak ta imot Kråkerøy 2, og det burde kanskje vært det naturlige valget, men min aversjon mot andrelag i ligasystemet gjorde at jeg også hadde vurdert å heller dra til Trosvikbanen for å se Trosvik v Gresvik. Jeg synes imidlertid det er spennende å følge Selbak og deres kamp på opprykk, så til syvende og sist endte jeg opp med å likevel dra dit, siden det også var litt lettere for meg å gå opp til Selbak Stadion.

Nå var det riktignok på kunstgresset der at kveldens kamp skulle finne sted, for Selbak var dessverre ferdigspilt på naturgresset sitt for året. Situasjonen i Østfold-kretsens 5. divisjon var den at Greåker ledet an på toppen av tabellen, med tre poeng ned til trioen Selbak, Ekholt og Idd, men Selbak hadde én kamp mindre spilt enn de andre , og Selbak ville med seier overta tabelltoppen på målforskjell. Det kan nevnes at Drøbak/Frogn 2 lå ett poeng bak den nevnte trioen, men uansett ikke ville kunne rykke opp siden deres førstelag hadde gått tapende ut av duellen med Råde i divisjonen over. Derfra og ned til kveldens bortelag Kråkerøy 2 på sjetteplass var det en solid luke på ti poeng.

Det er vel lite som er så irriterende som når reservelag stikker kjepper i hjulene, og Kråkerøy 2 truet med å gjøre dette da Sondre Odden headet inn en corner og sørget for 0-1 i det 17. minutt. Heldigvis klarte Selbak denne gang å svare raskt, og et innlegg foran mål ble tre minutter senere styrt inn av Herman Blystad som med det utlignet til 1-1. Ytterligere tre minutter senere hadde Selbak snudd kampen, og det var Sander Heieren som sendte et frispark rett i mål og hjemmelaget i ledelsen med 2-1. Kråkerøy 2 var nære på noen minutter senere, men Selbak-keeper Ekman fikk blokkert med en benparade og snappet ballen på streken før den spant inn. Deretter var Ekman på pletten igjen med en flott redning da han stoppet et skudd mot bortre hjørne. Med et par minutter til pause var Heieren frempå for Selbak igjen, for da keeper måtte gi en retur, satt han inn den og økte til 3-1, som var stillingen halvveis.

Selbak gikk rett i angrep og scoret i andre omgangs første minutt, men flagget var oppe for offside, og i stedet reduserte Johan Syvertsen til 3-2 ti minutter senere med et skudd som endret retning og gikk i mål. Etter en drøy times spill ble det enda mer nervøst på Selbak da hjemmelagets Stian Bergh fikk direkte rødt og marsjordre etter en takling, men Selbak klarte å ri av stormen, og i det 87. minutt satt Siako Hamadamin spikeren i Kråkerøy-kista ved å øke til 4-2 i sin første kamp tilbake i Selbak-drakta etter en vanskelig tid. Det ble også sluttresultatet, og Selbak tok tre viktige poeng med seg videre i opprykkskampen. Nå var det bare å komme seg hjem, og tirsdagen skulle benyttes til ishockey og hatoppgjøret Stjernen v Sparta.

Selbak v Kråkerøy 2 4-2 (3-1)