Minde v Varegg 2 08.10.2023

 

Søndag 08.10.2023: Minde v Varegg 2

Denne søndagen hadde jeg allerede sett Fredrikstad sikre seg opprykk tilbake til Eliteserien med seier på Åsane Arena, men jeg hadde ytterligere en kamp på menyen før vi skulle forlate Bergen med nattoget. Pål og Emil, som jeg hadde reist sammen med, var ikke så gira på det, så de satset i stedet på å finne en pub som viste fotball på TV og heller slå i hjel litt tid der. Sikkert forståelig, men for meg var det liten tvil, så jeg tok farvel med de to og løp for å rekke en buss inn til Bergen sentrum mens de ville slå seg ned litt på Egon Åsane mens de ventet på en drosjebil. Vår kompis Christian hadde også begynt å lure på om han skulle droppe bussturen hjem med Plankehaugen, som han ikke så videre frem til, for å heller ta nattoget sammen med oss, men endte opp med å likevel gå mot bussen. Bussen min skulle ikke like langt, og jeg rakk den med nød og neppe slik at jeg kom meg inn til Bergen sentrum.

Der var det bare å bytte til Bybanen fra Bergen busstasjon og bli med banen sørover. Ved holdeplassen Paradis hoppet jeg av, og hadde derfra rundt ti minutters gange foran meg til Paradisbanen, der kveldens oppgjør mellom Minde og Varegg 2 i 5. divisjon Hordaland avdeling 2 skulle finne sted. Jeg så banen foran meg nede i bunnen av bakken, og ankom med et kvarters tid til oppsatt avspark klokken 18.30. Her har man tidligere Fana Gymnas som flott bakteppe oppe i skrenten på den ene langsiden, og i den samme skrenten har man klart å få på plass en liten tribune. På motsatt langside har man de to laglederbenkene, samt en kiosk som holdt åpent. Garderobene ligger i et bygg på andre siden av en lekeplass, noe tilbaketrukket bak den ene kortsiden.

Minde Idrettslag ble stiftet i 1915, og de er med det en av de eldste fotballklubbene i Bergen. Til tross for at de i perioder har hatt store grupper innen idretter som blant annet friidrett, orientering og ski, er det da også fotball som alltid har vært deres hovedaktivitet. Klubbens beste periode på fotballbanen startet på midten av 1920-årene, og det sies at de ved en anledning slo Brann 3-2 på selveste Brann Stadion. Minde vant også en Lynturneringen i 1935, der alle byens beste lag var med, og dette gjentok de for øvrig i 1957. I 1937/38-sesongen av norsk fotball var det første gang man hadde en bortimot nasjonal toppdivisjon (med unntak av Sogn og Fjordane og områdene nord for Steinkjer). Det var riktignok inndelt i åtte distrikter, men Minde var med fra sitt distrikt, og har således en sesong på øverste nivå på merittlisten, selv om den den gang endte med jumboplass.

Det var på slutten av 1970-årene at Minde IL fikk fast tilholdssted på Paradisbanen, og siden den gang har de tilbragt mye av tiden i det som i dag er 5. divisjon. Da de i 2014 rykket ned til 6. divisjon, var det første gang siden 1977 at de befant seg på et så lavt nivå. I 2017 rykket de opp igjen, og er dermed fortsatt å finne i kretsens 5. divisjon. I denne avdelingen var det Trane som toppet tabellen med 39 poeng på sine 19 kamper, men TIF Viking lå kun ett poeng bak og med én kamp mindre spilt. Ytterligere tre poeng bak der igjen lå Os 2 og lurte, og nye tre poeng var det derfra ned til Nore Neset. Deretter kom Minde tre poeng bak der igjen, på en femteplass. Bortelaget Varegg 2 hadde på sin side kun Juristforeningen bak seg, og hadde ett poeng opp til Nordnes over nedrykksstreken.

Minde inntok banen i sine karakteristiske GAIS-kostymer med grønne drakter med sorte striper, men det var Varegg-reservene som tok første stikk. I kampens åttene minutt sendte Marius Bergset i vei et skudd som endret retning og snek seg inn i bortre hjørne slik at det sto 0-1. Jeg konstaterte for øvrig at det var på tide å finne frem stilongs og andre vinterklær for sesongen, for det var en kald opplevelse å bivåne kamp på Paradisbanen denne kvelden. Første omgang varmet heller ikke noe spesielt, og i hvert fall ikke for de som håpet på Minde-seier, for selv om de hadde en stor sjanse som endte med avslutning like over idet vi nærmet oss en halvtime, var Varegg 2 med snaut ti minutter til pause nære på å score igjen da de fikk en dobbeltsjanse. Minde-keeperen reddet to ganger, og det sto fortsatt 0-1 til pause.

Det skulle gå fra vondt til verre for Minde etter hvilen, selv om det var de fikk andre omgangs første sjanse. Avslutningen gikk imidlertid like utenfor, og i stedet doblet Younes Attafi ledelsen for Varegg-reservene ved å runde keeper og sette inn 0-2 i det 57. minutt. Ni minutter senere var gjestene på farten igjen, og Ørjan Langåker Underhaug sørget for 0-3 ved å dra seg inn fra kanten og avslutte i bortre hjørne. Med tjue minutter igjen dro Daniel Tjørhom av en mann og skjøt kontant i mål til 0-4, og i det 79. minutt fastsatt Marius Bergset sluttresultatet til 0-5 med sitt andre for dagen. På det tidspunktet hadde Minde så vidt begynt å våkne litt og skape noen sjanser, men hverken en frekk corner-variant eller et langt innkast med heading på mål bar frukter. Heller ikke da deres spiss ble spilt alene gjennom, for Varegg-keeperen vant den duellen, og dermed endte det med 0-5 og borteseier.

Et noe overraskende for en som kun hadde tabellen før kamp som forutsetning til å spå, men slik er fotballen. Minde endte for øvrig på femteplassen mens Varegg 2 til slutt beholdt plassen; dessverre på bekostning av et førstelag i form av Nordnes. I toppen var det Trane som (til glede for Tom Morken) tok avdelingstittelen, men dessverre fikk de med seg et andrelag opp, for Os 2 gikk til slutt forbi TIF Viking på målforskjell og knep andreplassen. Jeg langet uansett umiddelbart ut tilbake mot holdeplassen for Bybanen og kom meg tilbake til sentrum, der jeg møtte de andre på Game Sportsbar på Zachariasbryggen. Da vi etter en stund brøt opp derfra, var det bare å returnere til hotellet for å hente ut bagasjen og deretter sette kursen mot Bergen jernbanestasjon, der vi skulle ha nattoget hjem klokken 23.10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 235:
Minde v Varegg 2 0-5 (0-1)
5. divisjon Hordaland avd. 2
Paradisbanen, 8 October 2023
0-1 Marius Sandtorv Bergset (8)
0-2 Younes Attafi (57)
0-3 Ørjan Langåker Underhaug (66)
0-4 Daniel Tjørhom (71)
0-5 Marius Bergset (79)
Att: 11 (h/c)
Admission: Free

Next game: 09.10.2023: Selbak v Kråkerøy 2
Previous game: 08.10.2023: Åsane v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg