Kambo v SK Rapid-Moss 29.07.2021

 

Torsdag 29.07.2021: Kambo v SK Rapid-Moss

Ingen sommer uten arbeid på Østfoldbanen, buss for tog, og kronglete reise, virker det som, og det var fortsatt tilfelle da jeg denne torsdagen igjen dro for å se kamp. Likevel valgte jeg å ta meg til Nøkkeland Stadion for å se Kambo sin treningskamp mot SK Rapid fra Moss. Det skjedde med buss inn til Fredrikstad og tog derfra til Rygge, hvor det var tog for buss videre. Bussen kjørte egentlig forbi ikke langt fra der veien til Nøkkeland går opp, så jeg spurte sjåføren om han kunne slippe meg av på holdeplassen der. Svaret var at det skulle han gjerne gjort, men at han hadde streng beskjed fra Vy om å kun stoppe på togstasjonene. Dermed måtte jeg bli med helt til Kambo stasjon og gå 15-20 minutter tilbake igjen. Da begynte det selvsagt også å regne.

For de som måtte være ukjent med Kambo, er det et boligområde rett nord for Moss, ikke langt fra grensen til Akershus. Allerede i 1919 var det et Kambo IL, men dette idrettslaget ble lagt ned i 1920-årene, og dagens klubb med samme navn ble stiftet i 1964. Det er ikke stort jeg kan fortelle om deres eventuelle meritter, men det sies at opprykket til det som i dag tilsvarer 4. divisjon i 1984 står høyt på listen. I dag hører de hjemme i 7. divisjon, som er laveste nivå i Østfold-kretsen. Der vil de i løpet av denne amputerte sesong også møte nettopp SK Rapid-Moss i sin avdeling, så det var to avdelingsrivaler som nå skulle måle krefter,

Nøkkeland Stadion er et temmelig grandiost navn på anlegget som ligger tilknyttet en skole, og idet jeg kom opp på dens parkeringsplass, så jeg Kenneth Sørensen som hadde tatt turen fra Sarpsborg. Vi gikk sammen inn på selve anlegget, som er en nokså enkel kunstgressbane uten noe særlig med tilskuerfasiliteter. Unntaket er en bitteliten tribune som er satt opp i gresskråningen på bortre langside. Laglederbenkene er på motsatt langside, der vi nå kom gående, mellom banen og det som vel var en hall tilknyttet skolen, der spillerne tydeligvis også hadde garderobefasiliteter til rådighet. Den store gule og svarte paraplyen på bortre langside vitnet om at banehoppere fra Romerike hadde ankommet, og vi gikk dit over for å ta plass sammen med de.

Mosseklubben Rapid er tydeligvis en ny klubb, og kanskje er det et forsøk på å blåse liv i navnet brukt av arbeiderklubben med samme navn som opererte før krigen? Antallet spillere med innvandrerbakgrunn gjorde også at vi funderte på om det kan være et slags prosjekt av den type(?). Vi fikk uansett tidlig et inntrykk av at det her var en viss klasseforskjell; i hvert fall denne kvelden. Kambo var rett og slett overlegne, og 4-0 til pause var egentlig ikke spesielt flatterende. I løpet av andreomgangen så det ut som om en av bortespillerne ble bortvist fra benken, og han hadde et aldeles vanvittig raseriutbrudd på vei inn i garderoben, før han dukket opp igjen sekunder senere og fortsatte å skrike og sparke og slå i veggen og diverse andre ting.

På dette tidspunktet sto det vel allerede 5-0, og den rabiate spilleren var der og da det mest spennende. Han ble omsider på nytt geleidet inn i garderoben, og fikk kanskje ikke se at hans lagkamerater kollapset noe mot slutten ved å slippe inn tre mål fra det 83. minutt og inn. Dermed endte det hele 8-0. Nå vet jeg ikke hva man skal legge i akkurat dette, men kanskje er det et signal om at Kambo vil kunne bli å regne med i sin avdeling? Tja, det får tiden vise. Kenneth tilbød meg skyss hjem, og det takket jeg gladelig ja til, slik at jeg slapp den kronglete returen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 148:
Kambo v SK Rapid-Moss 8-0 (4-0)
Friendly
Nøkkeland Stadion, 29 July 2021
1-0 Nr ?? (12)
2-0 Nr. 15 Marcus Skillebekk Halvorsen (18)
3-0 Nr. 10 Magnus Sørling Bødtger (31)
4-0 Nr. 22 Jonathan Plukkerud Vallner (41)
5-0 Nr. 23 Victor Baugh Olsen (52)
6-0 Nr. 17 (83)
7-0 Nr. 4 Oskar Leknes (85)
8-0 Nr. 6 Kenneth Pham (90+1)
Att: 61 (h/c)
Admission: Free

Next game: 31.07.2021: Østsiden v Kolbotn
Previous game: 25.07.2021: Kråkerøy v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg