Kråkerøy v Fredrikstad 25.07.2021

 

Søndag 25.07.2021: Kråkerøy v Fredrikstad

Lørdagen hadde bydd på en fin tur til Sørlandet og et fint cupoppgjør, men det var mer cupfotball på menyen denne helgen, og i Fredrikstad var det denne søndagen duket for lokaloppgjør når Kråkerøy skulle være vertskap for selveste storebror FFK på Kråkerøy Stadion. I likhet med flere andre hadde jeg ventet spent på informasjon rundt billettsituasjonen og antall tilskuere man ville tillate. Da det ble opplyst om at det var en begrensning på 800 personer, mistenkte jeg at det kunne bli vrient. Spesielt når man vet at omtrent dobbelt så mange var til stede fa Kråkerøy slo ut nettopp FFK av cupen i 2017. Men det ble etter hvert opplyst om at Kråkerøy hadde billetter ute til åpent salg på fire utsalgssteder på Kråkerøy.

Et av disse var Torshov Sport ved Fredrikstad Stadion, og noen dager i forkant gikk jeg dit og sikret meg en billett for 100 kroner. Karen som ekspederte meg fortalte at han selv spilte på Kråkerøy, og bekreftet samtidig at det fortsatt var rikelig med billetter igjen, slik at jeg tipset noen kompiser om dette. På kampdagen avtalte vi å møtes til en øl eller to på uteserveringen til Tæps på Nygaardsplassen, der vi koste oss en stund i det fine været inntil det var på tide å komme seg av gårde.

Et par valgte å sykle ut, mens resten av oss satt oss på bussen mot Skjærhalden og hoppet av ved Kråkerøy kirke for å spasere derfra. Kråkerøy Stadion var naturlig nok noe mer avsperret nå enn hva tilfellet hadde vært da jeg så de i treningskamp mot Sprint-Jeløy fem dager tidligere. Ved inngangspartiet så vi også bevis på at man heller ikke hadde solgt ut, for det sto folk og betalte seg inn der og da. Et lite 4-siders ‘program’ ble der også delt ut, men det hadde egentlig kun de to klubbers brutto-tropper, og var således temmelig uinteressant lesning.

Jeg tok jo for meg en del om Kråkerøy IL i forbindelse med innlegget fra kampen mot Sprint, og skal derfor ikke gjenta meg selv altfor mye, men en ting som i tillegg skal nevnes er Kråkerøys cupinnsats i 2017, da de som nevnt slo ut storebror FFK av cupen med 1-0. Kråkerøy stoppet ikke å imponere der, for i neste runde fikk de hjemmekamp mot Vålerenga, og foran 2 162 tilskuere på Fredrikstad Stadion (som Kråkerøys A-lag da brukte) gjorde de seg bemerket med heroisk innsats. Selv om VIF ledet 2-0 til pause, kom Kråkerøy tilbake og tok det hele til ekstraomganger, der de dessverre tapte. Det er jo ingen hemmelighet at nåværende FFK-kaptein Henrik Kjelsrud Johansen har en mørk fortid med spill i Vålerenga, og det var den gang han som scoret det første målet. Han var nå fortsatt ute med skade, som en av flere fravær i FFK, men håpet nok helt sikkert at lagkameratene skulle få en enklere oppgave denne gang.

Det så lenge ut til at de ikke skulle få det, for Kråkerøy-laget som jeg fem dager tidligere hadde sett tape 1-5 hjemme for 4. divisjons-laget Sprint-Jeløy hang godt med og skapte en god del hodebry for FFK. De var nok til og med det beste laget i en nokså jevnspilt og tam første omgang, og hadde i hvert fall omgangens største sjanser helt på tampen, da slurv i FFK-forsvaret gjorde at en av deres spillere kom alene med FFK-keeper Håvar Jenssen som dog ryddet opp. Jeg følte faktisk grunn til bekymring på FFKs vegne etter de første 45 minuttene, for det hadde vært tamt, og rødbuksene hadde omtrent ikke skapt noen verdens ting.

Andre omgang begynte som den første i varmen på Kråkerøy Stadion, og da FFK tok ledelsen ti minutter ut i omgangen, var det med en solid porsjon flaks. Mads Nielsen fyrte av et frispark, men skuddet så ut til å være nærmere et innkast enn nettmaskene. Imidlertid endte en uheldig Magnus Johansen med å sende ballen i eget mål i forsøket på å klarere. 0-1, og det var tydeligvis dette som skulle til for å vekke FFK litt, samtidig med at Kråkerøy nå måtte lenger frem på banen. Både Nicolay Solberg og Love Reuterswärd (som endelig fikk starte en kamp igjen!!) kunne økt, men bommet, og det kunne blitt kostbart, for etter 65 minutter hadde vertene en kjempesjanse der klabb og babb i feltet endte med at keeper Jenssen måtte redde mesterlig fra Björn Olof Berglund. Med ti minutter igjen serverte Ismaheel for Solberg som banket inn 0-2, og nå gikk nok litt av lufta ut av Kråkerøy, for tre minutter etter fastsatt Ludvig Begby sluttresultatet til 0-3.

Dermed avansement for FFK, foran det som ble oppgitt å være 650 tilskuere (noen kilder melder om ca. 700). Spekulasjonene om hvem som ventet i neste runde var allerede i gang da vi forlot Kråkerøy Stadion. Et par av gutta syklet tilbake til byen mens jeg valgte bussen også tilbake. FFK hadde unngått et nytt bananskall på Kråkerøy, og inntil videre var det vel lov å drømme om et nytt cupeventyr. Nå endte det opp med å bli Moss borte i neste runde, og uten å foregripe begivenhetene, vet vi jo nå hvordan det gikk..

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Kråkerøy v Fredrikstad 0-3 (0-0)
Norwegian Cup, 1st round
Kråkerøy Stadion, 25 July 2021
0-1 Magnus Johansen (og, 56)
0-2 Nicolay Solberg (81)
0-3 Ludvig Begby (84)
Att: 650
Admission: 100 NOK

Next game: 29.07.2021: Kambo v SK Rapid-Moss
Previous game: 24.07.2021: Mandalskameratene v Arendal

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg