Østsiden v Kolbotn 31.07.2021

 

Lørdag 31.07.2021: Østsiden v Kolbotn

Etter at jeg våren 2020 flyttet tilbake til Fredrikstad-området, er nå Østsiden Stadion banen som ligger nærmest min nye bopel (tett fulgt av Selbak), så det er vel ikke helt unaturlig at det kan bli noen kamper der i tiden fremover. Takket være pandemien gikk det imidlertid lang tid fra jeg flyttet til jeg kunne se kamp der igjen, men uten særlige andre planer valgte jeg denne lørdagen å spasere bort for å se deres treningskamp mot Kolbotn. Det nærmet seg jo nå omsider seriestart også for breddefotballen her i Østfold, så det var greit å få en aldri så liten statusoppdatering på hvordan ståa var.

Østsiden ligger som navnet tilsier på østsiden av Glomma, med Fredrikstad sentrum rett på andre siden av Fredrikstadbrua som ikke ligger altfor mange hundre meter fra Østsiden Stadion. Østsiden og Nabbetorp var tradisjonelt et arbeiderklassestrøk i området, og de som er litt kjent her vet også at flotte Gamlebyen heller ikke ligger så langt unna. Østsiden IL ble stiftet i 1935, og åpnet to år senere sin første grusbane, mens gressbanen først ble åpnet i 1948. De driver også med flere idretter, men er nok mest kjent for fotballen – ikke minst takket være en tidligere landslagssjef med fortid i klubben.

Egil «Drillo» Olsen er dog ikke den eneste som bar Øssia-drakta i sine ungdomsår, for også Jørn Andersen var der før han ble hentet av FFK i 1982. En av klubbens store øyeblikk var da de i 1962 tok seg til kvartfinale i cupen ved å slå ut selveste Lyn, som var en av den tids storheter i norsk fotball. Både i 1960- og 1970-årene var Østsiden i perioder å finne på nest øverste nivå, og var ved et par anledninger også nære på opprykk til toppdivisjonen. Mon tro om ikke 1975 var deres siste sesong på nivå to, og senere gikk det tyngre, før de i 1996 var tilbake på nivå tre. Med (u)jevne mellomrom hoppet de deretter mellom nivå tre og fire, og foreløpig siste visitt på nivå tre var i 2012-13. I 2018 ble det derimot nedrykk til 4. divisjon, og der befinner de seg fortsatt.

På vollen bak det ene målet traff jeg på Øssia-patriot Arild B. Olsen, som har fast plass der på lagets kamper, og jeg ble store deler av kampen værende der i passiar med ham. Kolbotn stilte imidlertid uten sitt store trekkplaster; LSK-legenden Frode Kippe, som har signert for 4. divisjons-klubben, men som ikke var med til Østfold denne dagen. En Kolbotn-leder jeg slo av en kort prat med mente imidlertid at Kippe allerede har vist seg som et beist på trening, og at han nok vil kunne gjøre vei i vellinga i den Oslo-avdelingen av 4. divisjon som Kolbotn skal spille i.

Østsiden var svært nære en pangåpning da de i kampens første angrep avsluttet med et skudd som traff innsiden av stolpen og spratt langs streken før ballen ble klarert. Det var dog Kolbotn som etter en liten halvtime tok ledelsen ved Jonas Strømberg, og det skjedde på en kontring etter en Østsiden-corner. 0-1 var også fortsatt stillingen da dommeren blåste i fløyta for å signalisere at det var på tide med en aldri så liten pause. Kiosken var ikke åpen, men det var bare å slappe av og få litt sol på kroppen i finværet mens vi ventet på de siste 45 minuttene.

Arild og de andre hjemmepatriotene håpet på en snuoperasjon, og i det 64. minutt kom utligningen. Nabil Rabbi satt inn 1-1, og nå bølget det litt frem og tilbake før avgjørelsen falt. I det 83. minutt rundet Jonas Strømberg keeper, og med en spiller på streken satt han ballen i mål og sørget for ny Kolbotn-ledelse; 1-3. Et par minutter på overtid fikk Kolbotn også tildelt et straffespark, selv om det fra vår posisjon så ut som om forseelsen var utenfor 16-meteren. Jonas Strømberg steg uansett frem og fikk sitt hattrick da han fastsatt sluttresultatet til 1-3. Få sekunder senere blåste dommeren av, og det var bare å traske hjemover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Østsiden v Kolbotn 1-3 (0-1)
Friendly
Østsiden Stadion, 31 July 2021
0-1 Jonas Strømberg (30)
1-1 Nabil Rabbi (64)
1-2 Jonas Strømberg (83)
1-3 Jonas Strømberg (pen, 90+3)
Att: 64 (h/c)
Admission: Free

Next game: 01.08.2021: Moss v Fredrikstad
Previous game: 29.07.2021: Kambo v SK Rapid-Moss

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg