Moss v Fredrikstad 01.08.2021

 

Søndag 01.08.2021: Moss v Fredrikstad

Helt siden før sluttsignalet gikk på Kråkerøy Stadion en uke tidligere, og FFK hadde sikret avansementet til cupens andre runde, begynte spekulasjonene om hvem som ventet i andre runde. Det var vel ingen enorm bombe at det ble bortekamp mot Moss, men fra og med tredje runde skulle man i år utføre en noe mer tilnærmet ordinær trekning (dog med det lavest rangerte laget som automatisk hjemmelag) i motsetning til at NFF skal bestemme og sette opp kampene. Alt annet enn klok av skade hadde man derfor allerede begynt å diskutere hvem man håpet på i neste runde, og selv om jeg var meget klar over at Moss først måtte slås, ga jeg selv uttrykk for et ønske om en bortekamp mot Harstad. Men så var det dette med at kampene skal spilles først da…

Med de gjeldende restriksjoner var det jo ikke gitt at det ville være enkelt å få seg en billett, og man fikk tidlig beskjed om at kun 750 tilskuere ville slippes innenfor portene. Da 560 billetter ble lagt ut for åpent salg, slo også mossingenes supporterklubb Kråkevingen til og kuppet hele greia. De kjøpte rett og slett samtlige billetter for å selv selge de videre og således unngå at de havnet i klørne på FFK-fans. Jeg var ikke blant de som ‘fryktet’ at kampen på Melløs skulle spilles foran 200 mossinger med 550 ekstra billetter i lommene, men var likevel glad da jeg så FFK informere om at et lite antall bortebilletter kunne kjøpes ved å ta kontakt med MFK, og enda gladere da jeg fikk svar om at det var flere billetter igjen. Hvor mange ville jeg ha? Jeg svarte to, og inviterte med meg min navnebror; Anders ‘gærningen’ Johansen.

To blad Anders Johansen tok seg på søndagen mot Moss med medbragt niste i flytende form, og med et tidligere tog som også muliggjorde en tur innom Mikro’n Møllebyen for å lade opp til kamp der. På uteserveringen der traff jeg et interessant bekjentskap som vi tilfeldigvis kom i prat med da vi så at de to karene på nabobordet satt og sjekket ut Groundhopper-appen. En av disse viste seg å være ingen ringere enn Christopher Hylland, som blant annet er mannen bak den eminente boka «Tears at La Bombonera». Den tar for seg hans tid i Sør-Amerika og først og fremst Buenos Aires, og for en som har hatt en drøm om en lengre fotball-reise til Argentina og som slukte boka rått, var det artig å møte ham i egen person og slå av en prat.

Det var uansett etter hvert på tide å komme seg mot Melløs, og etter å ha busset ut til en holdeplass i nærheten, fikk vi plukket opp billettene på klubbkontoret. Siden det fortsatt var en snau time til avspark, fant vi også ut at vi like gjerne kunne unne oss et vanningspause også på Øre Villa Kro, så vi gikk opp dit for en siste oppladning før vi returnerte til Melløs Stadion og entret bortetribunen som denne gang var bak det ene målet. Melløs domineres jo ellers av den store hovedtribunen på den ene langsiden, mens vi hadde stått på motsatt langside sist jeg var i Moss med FFK. Nå begynner det riktignok å bli noen år siden, og den langsiden var nå åpenbart under ‘utbedring’, for det det foregikk tydeligvis noe arbeid der som gjorde at den var sperret av. Melløs har i det minste fortsatt herlig naturgress!

Mens FFK hadde tatt seg videre på bekostning av Kråkerøy, hadde Moss slått ut Vestfossen i første runde, og håpet nå å kunne slå storebror FFK på Melløs for første gang siden 2004, da det også var cupkamp og mossekråkene vant på straffer. Hjemmelaget fra 2. divisjon kom da også best i gang nå, og skepte flere gode muligheter de første minuttene. Etter et kvarters tid fikk de en kjempesjanse da ballen havnet i beina til Stian Andersen, som hamret bak ballen mot mål og kun ble nektet scoring av en FFK-spiller som nærmest sittende inne på streken ble truffet i hodet av ballen. FFK kom mer med og tok over banespillet utover i omgangen, og hadde ikke minst noen skumle kontringer, men måtte vente til ti minutter før pause før de fikk uttelling. En corner endte med at Nicolay Solberg fikk stå umarkert på bakerste stolpe og sende FFK i ledelsen. 0-1.

Etter hvilen startet Moss igjen best, og kun et par minutter ut i andre omgang pekte dommeren på straffemerket da Mads Nielsen rev ned Adonai Kidane. Thomas Klemetsen Jakobsen var sikker, sendte Håvar Jenssen feil vei, og utlignet til 1-1. Det var nå Moss som var det førende laget, og de virket å spille med en innsats og tæl som så ut til å mangle hos FFK. Med ti minutter igjen tok mossingene ledelsen, og det var dessverre ikke helt ufortjent da Uno Pedersen dro seg inn i boksen og fant det lengste hjørnet. 2-1. Et desperat FFK forsøkte å svare, men i siste ordinære minutt kontret Moss inn 3-1 ved Chrisoffer Skårn. Slaget var tapt. Det tok helt av for mossingene (som for øvrig skapte en stemning det nok er lenge siden man opplevde på Melløs), mens Fredrikstad-folket måtte reise slukøret tilbake til plankebyen.

For ordens skyld hadde man vel forresten økt grensen for antall tillatte publikummere i dagens før kamp, for 890 skal ha vært til stede. For min del var det uansett bare å glemme tanken om eventuelle cupoppgjør borte mot Harstad (den ble det Brann som fikk), Åkra og andre artige motstandere. Et skuffende FFK hadde gått på en pinlig blemme i Moss, og var ute av cupen. Kanskje var jeg ikke den eneste som ikke helt hadde klart å unngå å tenke fremover og forbi kampen mot Moss? To ganger Anders tok uansett snart apostlenes hester fatt og gikk tilbake til Moss stasjon for å komme oss hjem med toget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Moss v Fredrikstad 3-1 (0-1)
Norwegian Cup, 2nd round
Melløs Stadion, 1 August 2021
0-1 Nicolay Solberg (35)
1-1 Thomas Klemetsen Jakobsen (pen, 48)
2-1 Uno Pedersen (81)
3-1 Christoffer Skårn (90)
Att: 890
Admission: 120 NOK

Next game: 04.08.2021: Borgen v Søndre Høland
Previous game: 31.07.2021: Østsiden v Kolbotn

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg