Borgen v Søndre Høland 04.08.2021

 

Onsdag 04.08.2021: Borgen v Søndre Høland

Jeg hadde hatt noen dager til å svelge skuffelsen over FFKs noe pinlige cup-exit i Moss, og valgte nå å benytte kvelden til å huke av for en ny fotballbane i lokalmiljøet. Jeg måtte dog til nabobyen Sarpsborg, men også det får man tåle en gang i blant. Borgen IL er en av klubbene som benytter seg av to forskjellige baner til sine kamper. Mobakken med sitt naturgress brukes på årstider da været tillater det, mens kunstgresset på Sandbakken gjerne brukes i sesongens første og siste kamper. Det var naturlig nok nå Mobakken som skulle være arena for treningskamp mot Søndre Høland, så jeg skulle i hvert fall få sett kamp på deilig gress heller enn usjarmerende plastikk.

Etter å ha busset opp til Sarpsborg og derfra videre ut til Mobakken, ankom jeg i god tid, og kunne ta meg en nøyere kikk. Mobakken ligger på Borgenhaugen, et lite stykke øst for Sarpsborg sentrum. Tilskuerrekorden på «drøyt 2 000» stammer fra i 1968 og en kamp mot selveste Fredrikstad Fotballklubb. Da har det garantert vært trangt om plassen der, for i dag oppgis kapasiteten til å være 500. Det meste er å finne på den ene langsiden, der man har et klubbhus midt på. I tillegg er det her to åpne tretribuner; en på hver side av klubbhuset. Laglederbenkene er å finne på motsatt langside. Bak de to målene er det «ingenting».

Borgen IL ble stiftet i 1927, og ble tidlig en fryktet motstander på fotballbanen, som medlem av Arbeidernes Idrettsforbund. I årene før krigen spilte de seg frem til fire kretsfinaler i klasse A, men alle ble tapt. I tillegg nådde de semifinalen i Arbeidermesterskapet i både 1932 og 1933, og hadde på denne tiden flere landslagsspillere. Klubben hadde tidligere både bandy, håndball, og til og med boksing på programmet, men konsentrerer seg nå åpenbart om fotball. De er visst også en av de største idrettslagene i Sarpsborg. Klubben spiller nå i 4. divisjon, der de de siste årene har vært fast innslag.

Mens jeg sto oppe på den ene tribunen og ventet på avspark, dro jeg plutselig kjensel på en kjent skikkelse nede i andre enden av tribunen. Det var banehopper Marius Helgå som nå hadde tatt turen, og som satt og sprayet seg omhyggelig med myggspray. Snart slo vi av en prat, og jeg fikk samtidig avtalt skyss til Bergerbanen der vi begge hadde tenkt oss på kamp dagen etter. Snart kom også sarpingen Kenneth Sørensen, og som om ikke det var nok fikk vi snart også øye på Geir Florhaug; en av karene bak Groundhopper-appen. Så med en liten gruppe banehoppere til stede kunne nå kampen bare starte.

Søndre Høland spiller til daglig i 5. divisjon, men da i Akershus-kretsen, og skal så vidt jeg skjønte også være ganske friskt satsende, slik at man mente de kunne by Borgen fra divisjonen over god kamp. Det viste seg da også å stemme, for gjestene hadde en stor sjanse da et skudd fra kort hold ble blokkert av keeper. Vi nærmet oss så smått halvtimen da de også fikk hull på byllen, men det skjedde fra straffemerket. Jens Bergsjø ble felt, og Emil Olsen ekspederte straffesparket i mål til 0-1. Det var også stillingen etter en omgang som ikke vil gå over i historiebøkene som noen absolutt ‘højdare’.

Det endret seg ikke etter pausen, som spillerne tydeligvis mente drøyde ut, siden de var ivrige etter å få dommeren til å sette i gang igjen. Det var om mulig enda mer sjansefattig, og det lille som var av tilløp til sjanser ble skuslet bort. Det fikk Geir til å komme med følgende gullkorn: Til å være en så sjansefattig kamp, er det utrolig med sjansesløsing!». Idet vi begynte å belage oss på at det ville ebbe ut med 0-1 som sluttresultat, tråklet en foreløpig uidentifisert Borgen-spiller seg gjennom gjestenes forsvar. Hans fullførte sitt raid med å runde keeper, men holdt avslutningen inne i det som virket som en liten evighet før han utmanøvrerte forsvarsspilleren som hadde kommet seg tilbake på strek. Ballen fant veien til nettmaskene, og dermed 1-1 i det 88. minutt. Slik endte det, og jeg tuslet over bussholdeplassen på andre siden av veien for å komme meg hjemover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 149:
Borgen v Søndre Høland 1-1 (0-1)
Friendly
Mobakken, 4 August 2021
0-1 Emil Olsen (28)
1-1 Nr 30 (88)
Att: 45 (h/c)
Admission: Free

Next game: 05.08.2021: Sande/Berger v Åskollen
Previous game: 01.08.2021: Moss v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg