Ås v Rakkestad (@ Østfoldhallen) 06.02.2022

 

Søndag 06.02.2022: Ås v Rakkestad (@ Østfoldhallen)

Inne i Østfoldhallen skulle det denne helgen være hektisk aktivitet, og det inkluderte flere treningskamper. Lørdag skulle det begynne tidlig allerede klokken 09.45 med kampen Lisleby v Lervik (jeg ble i ettertid fortalt at Lervik ble erstattet av Skogstrand), og deretter påfølgende kamp mellom Østsiden og Oslo-klubben Grei. Jeg hadde vurdert å ta turen over elva ( i tillegg til at jeg først vurderte en tur til Skedsmo), men endte opp med å ligge på sofaen og se skiskyting fra OL, og fikk aldri ut fingeren. Da var det kanskje greit å heller ta det igjen med to nye treningskamper i Østfoldhallen på søndagen. Klokken 14.00 skulle 4. divisjons-klubbene Ås og Rakkestad, og tre timer senere skulle ytterligere to lag fra samme divisjon i sving; nemlig Kråkerøy og Lisleby.

Planen var lagt, men det er ikke bare de sene kvelder at distriktets busstilbud ikke er spesielt imponerende. Med timesruter og korrespondanse som ikke klaffet spesielt godt, måtte jeg derfor dra tidlig av sted, men jeg benyttet ventetiden til en liten spasertur i sentrum og å innta en pølse på 7-Eleven før jeg busset videre opp til Østfoldhallen. Der ankom jeg med fortsatt godt over en halvtime til kamp, så det var bare å slå seg ned og vente mens noen aldersbestemte lag gjorde seg ferdig med treningen på den ene banehalvdelen og skilleveggen etter hvert kunne heves slik at det etter hvert var klart for kampstart.

Disse to lagene endte begge på nedre halvdel av 4. divisjons-tabellen forrige sesong, med Rakkestad på en 8. plass og Ås på en 10. plass. Det var Ås som nå tok initiativet og var det førende laget i første omgang. De grønnkledde spilte gjerne lange baller opp mot raske spillere i et forsøk på å utnytte bakrommet, og Rakkestad hadde litt å stri med før pause. Likevel var det så som så med kvalitet i avslutningsfasen at jeg etter hvert sto med en følelse av at de kunne spilt hele dagen uten å score på Rakkestad-keeperen som også var medvirkende til at det fortsatt var målløst til pause, slik at lagene gikk i garderobene med 0-0 halvveis. Pausen kom litt raskere enn jeg forventet, og en av linjemennene bekreftet at de skulle spille 2 x 40 minutter.

Rakkestad benyttet åpenbart pausen godt, og fikk litt mer skikk på tingene. De hadde etter hvilen langt mer kontroll på Ås, og kampen endret karakter slik at det var Rakkestad som var det beste laget i andre omgang. Det var dog ingen voldsom festforestilling av en kamp, og jeg etterlyste fortsatt litt kvalitet foran målene da et innlegg inn foran Ås-målet ble styrt inn av en eller annen i klynga foran mål. Jeg mistenkte at det muligens var et selvmål, men målscoreren viste seg å være Rakkestads Stian Ringstad Nilsen. Snaut ti minutter senere fikk jeg i hvert fall ønsket om litt kvalitet oppfylt, for Martin Johnsrud Kristiansen doblet da Rakkestads ledelse med et herlig skudd fra rundt tjue meter som suste i mål.

Det endte 2-0 mellom to klubber som nok ikke er ventet i kjempe helt i toppen i år heller. Hallen ble nå inntatt av et jentelag fra Trosvik som skulle trene, og selv hadde jeg bortimot halvannen time til dagens andre kamp i hallen. Derfor bestemte jeg meg for å traske bort på Elias for en matbit. Den som etter hvert hadde mest grunn til å være misfornøyd etter dagens første kamp, var nok faren til en Ås-spiller som hadde glemt igjen bagen i hallen. Etter at junior hadde kommet seg helt hjem til Ås før han savnet den, måtte pappa stille opp og kjøre tur-retur Ås-Rolvsøy. Jeg vil forestille meg at han nok hadde andre ting han heller skulle bedrevet denne søndagen… Det ordnet seg i hvert fall til slutt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Ås v Rakkestad 0-2 (0-0)
Friendly
Østfoldhallen, 6 February 2022
0-1 Stian Ringstad Nilsen (70)
0-2 Martin Johnsrud Kristiansen (79)
Att: 34 (h/c)
Admission: Free

Next game: 06.02.2022: Kråkerøy v Lisleby (@ Østfoldhallen)
Previous game: 04.02.2022: Sparta v Borgen

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg