HSV Fotball v Lisleby 2 19.10.2022

Onsdag 19.10.2022: HSV Fotball v Lisleby 2

Onsdagskvelden var satt av til å besøke en av de få gjenværende banene i Østfold-kretsen som jeg ikke tidligere hadde sett kamp på og som fortsatt benyttes jevnlig til senior-fotball. Det dreide seg til og med om en opprykkskamp på Soon Arena, der HSV Fotball skulle møte Lisleby 2 til kvalifisering om mulig opprykk til 5. divisjon. Vinneren av de to 6. divisjons-lagene skulle nemlig møte 5. divisjons-laget Rakkestad til ‘finale’ om retten til å spille i 5. divisjon i 2023, så her ville det stå en del på spill. Etter å ha busset inn til Fredrikstad, tok jeg toget til Moss, og deretter ny buss fra Moss til stedet der jeg hoppet av ikke altfor langt fra kveldens kamparena.

HSV står for ordens skyld for Hølen, Soon og Vestby, og er et samarbeid mellom disse klubbene. De veksler også tilsynelatende litt på hvor de spiller, for jeg har tidligere sett de i aksjon på Vestby Arena for noen år tilbake, og også sett deres andrelag i sving på Risilbanen. De siste par årene har de imidlertid spilt nokså fast på Soon Arena, og det var altså også der kveldens kamp skulle gå av stabelen. Det er sikkert en del av oss som gjerne skulle sett at de også spilte noen kamper på både Labo Stadion og Brandstad Stadion, men det spørs om ikke det håpet er totalt fåfengt. Ikke bare virker det som om de har ligger ubrukt i noen år nå, men de har begge naturgress, og det klarer man som kjent ikke lenger å spille på her til lands.

Soon Arena ligger uansett inne i skogen bak en skole, og man ankommer på den ene kortsiden, der også klubbhuset befinner seg. På den ene langsiden har man et par små enkle og åpne tribuner av den prefabrikerte sorten, mens man på motsatt langside kan se kampen fra elevert posisjon oppe på en liten fjellskrent om man skulle ønske det. HSV hadde endt på andreplass bak Ekholt i sin avdeling, mens Lisleby 2 hadde endte på tredjeplass bak vinneren Berg og toer Kråkerøy 3 i den andre. Siden Kråkerøy 3 ikke ville kunne rykke opp, gikk kvalik-plassen derfor til Lisleby 2, som stilte et sterkt lag.

Allerede etter et drøyt minutt tok gjestene ledelsen akkurat idet jeg kikket opp fra telefonen, og det så ut som et langskudd fra Jonas Zakariassen. I det 19. minutt var storscorer ‘Zakka’ på farten igjen da han vippet inn 0-2. Nå ville det bli tøft for HSV, og det innrømmet også en HSV-kar jeg hadde en aldri så liten passiar med, samtidig som han påpekte at han aldri forventet annet av HSVs helamatører mot et såpass sterkt andrelag. Vertene hadde imidlertid noen gode muligheter utover i første omgang. Lisleby-keeperen måtte flere ganger i aksjon, og en corner ble nesten headet i eget mål av en Lisleby-spiller, før en enorm HSV-sjanse endte med at en heading ble reddet på streken. Sekunder senere ble en corner blokkert helt inne på streken, og det sto 0-2 til pause.

I andre omgangs første minutt var HSV frempå igjen med et skudd som ble reddet av keeper. Drøyt halvveis i omgangen var Lisleby 2 nære på å punktere kampen med en avslutning i stolpen. Med et snaut kvarter igjen hadde HSV en enda større sjanse da det først var deres tur til å treffe stolpen, og returen i tillegg ble reddet helt inne på streken. HSV fikk etter hvert tildelt et straffespark, og i det 82. minutt var det Michal Kazimierz Goczol som reduserte til 1-2 fra straffemerket. Fornyet håp for HSV, men det ble knust ettertrykkelig noen minutter på overtid da Lisleby 2 økte til 1-3. Dermed var det avgjort, og kort etter blåste dommeren av. Stig-André Lippert hadde også benyttet kvelden til å ta seg en tur, og skysset meg tilbake til togstasjonen. For Lisleby 2 sin del endte det med opprykk da de senere slo Rakkestad (etter å ha ligget under med to mål til pause) og sikret opprykk til 5. divisjon.