Fredrikstad 2 v Follo 16.10.2022

Søndag 16.10.2022: Fredrikstad 2 v Follo

Uten noe spesielt annet av voldsom interesse å finne på, kunne søndagen like gjerne benyttes til en kamp på Fredrikstad Stadion, der FFKs andrelag skulle være vertskap for Follo og kjempe om poeng i 3. divisjon avdeling 4. Selv om jeg er motstander av reservelag i den ordinære ligaen og ihuga forkjemper for at de burde hatt en egen reserveliga, benytter jeg gjerne sjansen til å også se FFK 2 når det passer seg slik, og det gjorde det altså denne dagen, så jeg busset inn til byen, spaserte bort til Fredrikstad Stadion i ufyselig vær, og betalte meg inn med 50 kroner.

Det var duket for nest siste serierunde, og mens FFK 2 la beslag på en femteplass, kjempet Follo om divisjonstittelen og opprykket. Gjestene fra Ski hadde imidlertid tre poeng opp til ledende Fram Larvik, og det var disse to det sto mellom. Det er jo som kjent også her et nokså trangt nåløye, med opprykk kun til avdelingsvinneren, og med dårligere poengfanst enn Fram (som hadde hjemmekamp mot Sprint-Jeløy) denne søndagen, ville det ikke lenger være teoretisk håp om opprykk for Follo. Dermed var det val muligens å forvente at gjestene kunne ha noe høyere skuldre enn FFK-reservene.

Kampens første skikkelige sjanse tilfalt i det 13. minutt hjemmelaget etter et flott gjennomspill, men Follo-keeperen parerte én mot én. Få minutter senere fikk vi en tilsvarende sjanse motsatt vei etter at FFK slurvet og mistet ballen. Igjen var det redning fra keeper som hindret scoring. I det 20. minutt fikk vi imidlertid nettsus, og det var en nykomling i FFK som presenterte seg med scoring. Mikail Maden var mannen som sørget for 1-0. Tjue minutter senere var vi dog like langt igjen, og utligningen kom fra en corner som ble headet i mål av Rino Falk Larsen. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

FFK fikk også andre omgangs første sjanse, og det som så ut til å være et innlegg endte opp med å gå i stolpen. Deretter fulgte flere muligheter for begge lag, og det svingte litt, før Follo etter rundt halvspilt omgang begynte å feste et lite grep. De var nære på et ledermål med en volley, og få sekunder senere med en heading som også den gikk like utenfor. I det 74. minutt satt den for bortelaget i rosa drakter, og igjen var det Rino Falk Larsen som headet i mål, denne gang fra et frispark. 1-2 sto seg kampen ut, og Follo kunne reise hjem med tre poeng, men måtte slukøret innse at Fram hadde vunnet 6-0 over Sprint. Dermed var de avhengig av storeseier i siste runde samtidig som Fram tapte. Det skjedde ikke.

Fredrikstad 2 v Follo 1-2 (1-1)