Lisleby v Greåker (@ Østfoldhallen) 15.10.2022

Lørdag 15.10.2022: Lisleby v Greåker

Det nærmet seg sesongens siste hjemmekamp for FFK, mot ingen ringere enn Brann. I den forbindelse hadde min bergenske banehopper-kompis Tom Morken varslet sin ankomst. Det var nå riktignok en uke til, men hadde likevel en viss innvirkning på mitt valg av kamp denne lørdagen. Han skulle nemlig ankomme allerede på fredagen (og bli til søndag), og ville selvsagt gjerne også ha med seg en fredagskamp. Den fredagen ville det være siste serierunde i 4. divisjon, og i og med at Råde allerede hadde vunnet divisjonen, var spenningen å finne i motsatt ende av tabellen. Nå visste man jo selvsagt ikke om det ville ble én eller to nedrykkere, da det kom an på hvorvidt Råde etter hvert ville sikre seg opprykk etter kvalik mot vinneren av 4. divisjon Vestfold; noe som seg i selv bør være et bevis på at ikke oppsettet fungerer optimalt.

Jeg hadde for Tom pekt på serieavslutningen Greåker v Ås som den potensielt klart mest interessante, da det ville kunne bli en helt avgjørende kamp, men for Greåker sin del betinget det at de nå vant bortekampen mot Lisleby denne lørdagen. Derfor tok jeg turen over med ferja fra Selbak til Lisleby for å se den kampen, men det hadde faktisk gått meg hus forbi at kampen hadde blitt flyttet fra Sentralidrettsanlegget. På et tidspunkt da man i Nordland spilte kvalik-kamper på naturgressbaner, hadde man her i Østfold rømt inn i Østfoldhallen for å spille denne kampen på plastsavannen der inne. Jeg skjønte fort dette da jeg ankom et folketomt anlegg, fikk det raskt bekreftet med en sjekk på nettet, og kom meg litt faderlig fort til Østfoldhallen.

Håpet om et mulig drama på Greåkers hjemmebane Moa kommende fredag gjorde at jeg håpet på en borteseier til Raymond Kvisviks gutter, og en av deres ledere bekreftet at det hadde blitt spilt to målløse minutter da jeg kom heseblesende inn døra. Det skjedde lite av betydning den første snaue halvtimen, men i det 30. minutt tok Greåker ledelsen. Sander Rønning Fredriksen ble spilt gjennom og satt ballen i mål. 0-1. Lisleby slå umiddelbart tilbake, og kun sekunder senere hadde de gått rett i angrep og fått ballen i Greåker-nettet, men bortelaget ble reddet av en linjemann som var oppe med flagget og vinket for offside. Greåker hadde deretter et skummelt skudd som Lisleby-keeperen fikk slått til corner. Det sto 0-1 ved sidebytte.

I andre omgangs femte minutt hadde Lisleby en heading i tverrliggeren. Deretter fulgte et Greåker-skudd like utenfor, før Lisleby hadde en sjanse fra en corner som Greåker-keeperen hamlet opp med. Nytt skudd utenfor fra Greåker, og deretter hadde de også en god mulighet med et skudd som endret retning på skummelt vis og gikk like utenfor. Nervøse Greåker-ledere begynte å se på klokka og ventet bare på sluttsignalet, men fikk seg før den tid en heftig stokk da en stor Lisleby-sjanse ble blokkert. Sekunder senere fikk Greåker en enda større sjanse da de kontret, men keeper reddet igjen, og det sluttet 0-1. Greåker hadde klart det, men var fortsatt helt avhengige av å også vinne den siste seriekampen. Det var duket for et drama på Moa.

Lisleby v Greåker 0-1 (0-1)