Lervik v Begby 14.10.2022

Fredag 14.10.2022: Lervik v Begby

Abstinensene etter hjemkomsten fra den store turen til Sør-Amerika hadde allerede meldt seg, og om det ikke ville bøte helt på akkurat det, bestemte jeg meg i hvert fall for å ta en tur ut og titte på litt breddefotball i stedet for å sitte rastløs hjemme. Denne fredagskvelden skulle det dreie seg om 5. divisjons-oppgjøret mellom Lervik og Begby, men med områdets ikke altfor imponerende kollektivtilbud kan det være en litt kronglete destinasjon for meg. Når de spiller såpass tidlig som klokken 19.00, kommer jeg meg i det minste hjem igjen med buss etter kamp, men det betyr samtidig at jeg vil ankomme med godt over en time å slå i hjel før kampstart. Det var bare å ta med seg en bok.

Det som imidlertid ikke var planlagt fra min side, var å se kamp på en for meg ny bane, men her på Lervik har man to kunstgressbaner ved siden av hverandre, og tilfeldighetene ville det slik at de denne kvelden skulle spille på banen nærmest veien, og ikke den jeg tidligere hadde vært her og sett kamp på. Det fant jeg ikke ut av før jeg registrerte at det var der aktiviteten var da det sakte men sikkert nærmet seg kampstart, men det kan man jo kanskje si var en aldri så liten bonus for en banehopper.

Lervik reddet i 2021 plassen på hengende håret etter kvalifisering, og var igjen i trøbbel når kalenderen nå viste oktober 2022 og det gjensto to serierunder. De lå faktisk sist, og hadde tre poeng opp til Trøgstad/Båstad, fire poeng opp til Spydeberg, og for ordens skyld sju poeng opp til Rygge. Begby hadde på sin side reist seg etter en fryktelig innledning på sesongen, og hadde nå klatret opp på en sjuendeplass, men muligheter for å også passere Gresvik på plassen foran. Det virket å være liten tvil om at Jørgen Fog hadde fått ordentlig skikk på Begby-laget etter at han tok over.

Det var da også Begby som satt inn presset fra start, og allerede i kampens fjerde minutt fikk de nettkjenning. Et skudd gikk i innsiden i stolpen, og returen ble kranglet inn, men det ble ble blåst for et eller annet. Fire minutter senere hadde Begby ballen i Lervik-nettet igjen, men nok en gang ble det annullert da linjemannen var oppe med flagget og markerte for offside. Deretter roet det seg, og vertene kom mer med. Et Begby-frispark etter en halvtimes gikk like utenfor, og noen minutter senere fikk Lervik sin første skikkelige sjanse. Den var til gjengjeld temmelig stor, for en av deres spillere ble spilt gjennom alene med keeper, men han kom for tett opp i burvokteren som kom ut og blokkerte.

Tidlig i andre omgang måtte Lervik-keeperen varte opp med en benparade for å redde et Begby-skudd med kurs for det bortre hjørnet. Med tjue minutter igjen var det Begby-keeperen til å hindre scoring med en god redning da han slo et godt skudd til corner. To minutter senere var Lervik nære på å score da et skudd fikk en lei sprett som nesten fintet ut keeperen, men sistnevnte klarte med nød og neppe å holde ballen ute. I det 85. minutt løsnet det omsider for Begby og en muligens noe utålmodig Fog på sidelinjen, og det var Jørgen Johansen som satt inn 0-1 via stolpen. På overtid var Benjamin Jensen nære på å doble ledelsen da han stjal ballen, avanserte mot mål, og skjøt…like utenfor. Noen få strakser senere sørget Andreas Olsen for at det likevel ble 0-2, og det var noe av det siste som skjedde. Det var bare å komme seg hjemover med bussen.