Selbak v Askim Fotball 12.10.2022

Onsdag 12.10.2022: Selbak v Askim Fotball

På tirsdag kveld hadde jeg kommet hjem etter over en måned i Sør-Amerika, og selv om noen kanskje tenker at jeg nå hadde fått en overdose fotball, var jeg ikke snauere enn at jeg bestemte meg for å få med meg en onsdagskamp her hjemme. Det var da også en viktig 5. divisjons-kamp som skulle spilles på Selbak Stadion, eller rettere sagt på kunstgresset på Selbak sitt anlegg, der Askim Fotball var laget som kom på besøk og bød på motstand i kampen om særdeles viktige poeng i opprykkskampen der det handlet om å ta en av de to opprykksplassene til 4. divisjon.

Mitt personlige tips før sesongstart hadde vært at det ville kunne stå mellom Selbak og Askim Fotball, og de to skulle nå fullføre den 24. serierunden av 26. Det var imidlertid Sprint-Jeløy 2 som ledet an med 55 poeng, ett poeng foran Idd. Askim Fotball fulgte på tredje med 49 poeng bak, og Selbak på fjerde hadde 48 poeng. De var disse fire det nå sto mellom, og de to sistnevnte hadde altså denne kampen til gode på tetduoen. I realiteten ville dog en taper her være hektet av i kampen om opprykk, mens en vinner fortsatt ville ha en god mulighet.

Sammen med Jon Erik ankom jeg litt før kampstart med noen røykbomber for å sette litt ‘farge’ på ting og lage litt stemning ved innmarsjen, men det var også noen andre som hadde tenkt i samme baner. Det var uansett Askim-folket som kunne juble over ledelse allerede etter drøyt fem minutter, da Martin Langsæther sendte gjestene i føringen, og drøyt fem minutter senere hadde de også et skudd i tverrliggeren. Selbak var på gyngende grunn, men det var selvsagt lenge igjen, og da en herlig avslutning fra Sander Heieren sørget for 1-1 noen minutter før pause, var vi like langt da lagene tok pausepraten.

Tidlig i andre omgang var Askim alene gjennom med Selbak-keeper Daniel Ekman, men sistnevnte reddet. I det 53. minutt gikk likevel gjestene tilbake i ledelsen da Martin Langsæther scoret sitt andre for kvelden. Halvveis ut i omgangen gikk plutselig lyset idet Selbak skulle ta frispark i en god posisjon, og det gikk vel i hvert fall 6-7-8 minutter i bekmørket før lysene kom på igjen og vi kunne fortsette. I det 89. minutt (jeg stoppet ikke klokka under den pausen) ble Selbak-keeper Ekman utvist for en hands utenfor feltet, og fem minutter senere så det blytungt ut for Selbak da de også fikk Ole Bergh utvist. I det sjuende tilleggsminuttet fikk de imidlertid en enorm sjanse, men det ville seg ikke, og da Askim i stedet gikk rett opp og satt inn 1-3 ved Ole Herman Opås, var det ingen vei tilbake. Slik sluttet det, og vi vet jo nå i ettertid at Askim til slutt slo følge med Sprint 2 opp, mens Selbak må prøve igjen i 2023.

Selbak v Askim Fotball 1-3 (1-1)