Skogstrand v Navestad 06.09.2022

Tirsdag 06.09.2022: Skogstrand v Navestad

Det dro seg nå veldig fort mot onsdagens avreise til Sør-Amerika, men da Jon Erik foreslo å benytte tirsdagskvelden til å se kamp på Skogstrandbanen, var jeg likevel ikke altfor vond å be. Skogstrand skulle ta imot Navestad, og selv om jeg hadd vurdert Yven v Ise, ble jeg med Jon Erik, som etter hvert kom for å plukke meg opp. Ved min forrige visitt i august 2021, hørte Skogstrand hjemme i 5. divisjon, men de har slitt siden den gang, og dagens kamp dreide seg om poeng i 6. divisjon (avdeling 2). Etter å ha krysset Glomma og manøvrert oss frem til Skogstrandbanen, ankom vi med et kvarters tid til avspark.

Status i 6. divisjon Østfold avdeling 2 var at Berg toppet tabellen og gikk mot opprykk. De hadde riktignok kun ett poeng ned til Kråkerøy 3 (som hadde spilt én kamp mer), men sistnevnte ville ikke kunne rykke opp. Dermed var nærmeste konkurrent Lisleby 2 som hadde fem poeng opp til Berg. Det var imidlertid på nedre halvdel av tabellen av kveldens duellanter holdt til, for Skogstrand lå på en niende plass (av 12 lag), mens bortelaget Navestad befant seg på nest siste plass, med kun Tistedalen 2 bak seg. Det var seks poeng fra Navestad opp til Skogstrand, så en borteseier ville bety at det tettet seg til, ville en Skogstrand-seier sørge for at de fikk en luke til lagene bak seg.

Skogstrand tok ledelsen ved Tobias Andersen i det 13. minutt, og nå gikk det unna, for minuttet etter kom hjemmelaget alene med Navestad-keeperen, som imidlertid reddet. Tre minutter etter det igjen var Navestad nære på med et frispark, men nesten skyter ingen mann av hesten. Vi nærmet oss for halvspilt omgang da Skogstrand fikk straffespark, men det ble reddet av Navestad-keeperen. På overtid av første omgang var dog Skogstrand effektive, mens det raknet litt for Navestad. Erlend Skiftestad scoret to mål på et minutts tid, og sørget for at Skogstrand ledet 3-0 da dommeren blåste for pause.

Tidlig i andre omgang økte Henrik Løvereide Borgen til 4-0 ved å sende ballen mellom beina på Navestad-keeperen og i mål, og det virket for lengst avgjort. Kun et par minutter senere traff imidlertid Navestad stolpen, men det ville seg ikke. I det 70. minutt fikk Skogstrand et nytt straffespark som fra vår posisjon muligens så noe enkelt ut. Erlend Skiftestad gjorde ingen feil, og noterte seg for hattrick samtidig som han økte til 5-0. På overtid fikk Navestad et trøstemål da Alexander Syversen fastsatt sluttresultatet til 5-1. Sekunder senere blåste dommeren av det som ville bli min siste norske kamp på fem ukers tid, og nå var det bare å komme seg hjemover for å pakke.

Skogstrand v Navestad 5-1 (3-0)